Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Aero2 - darmowy bezprzewodowy internet już jest

  1. #1
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    21

    Aero2 - darmowy bezprzewodowy internet już jest

    Może już o tym wiecie, a tylko ja się dopiero obudziłem, ale właśnie przez przypadek dowiedziałem się, że na obszarze części kraju jest dostępny darmowy bezprzewodowy internet.

    W skrócie firma AERO2 wygrała przetarg na rezerwację częstotliwości z zakresu 2570-2620 MHz, jednak jednym z warunków było to, że musi przez 3 lata udostępniać 20 % swoich zasobów do darmowego dostarczania internetu.
    Usługa ta dopiero co ruszyła, więc darmowy internet będzie do maja 2014 roku.

    Firma ta, co oczywiste nie chwali się tym - bo nie jest to w jej interesie. "Informacji o usłudze próżno szukać na stronie głównej operatora, trzeba natomiast przejść na podstronę "O spółce" gdzie na dole znajduje się mały, nie wiele mówiący odnośnik "Dostęp do Internetu" prowadzący do strony ze szczegółami oferty. Jeśli ktoś chciałby być sprytniejszy i wyszukać ją w Google, to może się nieprzyjemnie zdziwić, ponieważ w chwili obecnej nie ma ona poprawnego tytułu."

    Tutaj szczegóły :

    Darmowy internet ju? dzia?a, ale nie dla wszystkich. | Techmobile.pl

    mapka aktualnego (chyba) zasięgu tej usługi :

    http://www.aero2.pl/Common/Images/za...2_20101231.jpg

    i mapka BTS :

    Mapa lokalizacji BTS / UKE

    Zasięg zapewne będzie się zwiększał.

    Na wykopie już ktoś robił test tej usługi. Tu są jego wrażenia (generalnie pozytywne):

    Wykop.pl - Zobacz: Test "Darmowego Internetu" od Aero2

    Pomimo, że internet jest dość wolny to do okazyjnego przeglądania internetu wystarcza i chyba warto się tym zainteresować.

    Wiecej informacji na stronie Us?uga Bezp?atnego Dost?pu do Internetu
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  2. #2
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    19
    Szkoda, że póki co starter można wyłącznie odebrać w ich siedzibie, która mieści się w Warszawie. Nie za bardzo mi na rękę taka wycieczka po malutką kartę SIM. Sama idea jest ciekawa, zastanawiałem się nad tym, bo niektóre wykłady wręcz zachęcają do przeglądania zasobów sieci na telefonie.
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  3. #3
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    polecam poczytać dla zainteresowanych Aero2: jdtech.pl - Blog technologiczny - Strona g?ówna

    ja sam wczoraj odebrałem kartę sim po ponad miesięcznym oczekiwaniu...
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  4. #4
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    21
    Koniu podziel się wrażeniami, jak to działa, jaki transfer, czy jakieś usługi czy porty są poblokowane ??

    No i najważniejsza sprawa, czy odebrać starter trzeba osobiście, czy może to zrobić "kolega" :D ??
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  5. #5
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    co do wrażeń z przesyłu to miałem póki co czas tylko 10 min w samym centrum warszawy się pobawić (działało fajnie) :) dam znać co i jak. problem jest z tym ze mam "nową" kartę (artykuł w linku który podałem) i jest nie kompatybilna z moim modemem.... póki co widzę że tylko mój telefon daje radę korzystać z sim'a Aero2.

    co do odbioru to sam odbierałem osobiście, ale można wpisać pełnomocnika który odbierze kartę - na allegro taką usługę można kupić już za kilka złotych :P w linku który podałem koleś opisuje jak to zrobić.

    EDIT:

    poniżej wynik szybkiego testu:
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  6. #6
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    19
    Nowe informacje odnośnie Aero2:
    Aero2 - wreszcie mamy nowy regulamin - jdtech.pl
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  7. #7
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Apr 2013
    Posty
    2
    Siła reputacji
    0
    Jak w tej chwili wygląda ten darmowy interet?

  8. #8
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    do końca roku 2016 (szyli przeszło 3 lata) będzie za free. 512kb download, 256 upload. wypełniasz wniosek online, wpłacasz 20zł kaucji i 8zł na przesłanie karty sim do domu, kupujesz modem (koszt nowego w granicach 100-150zł) i cieszysz się darmowym mobilnym netem.
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  9. #9
    Użytkownik Forum Awatar demonstar
    Dołączył
    Nov 2002
    Skąd
    Olsztyn, Poland
    Posty
    438
    Siła reputacji
    19
    Hmm ale jak to działczy na dzień dzisiejszy ?

    gg :1174278 tlen:demonstar
    real demonstar side - czyli www.demonstar.fg.pl

  10. #10
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    jak zwykły net :)
    jedyna wada to co godzinę jest zrywane połączenie - wyższość torrenta nad ściąganiem bezpośrednim i tyle :)
    prędkość nie powala na kolana, ale jako łącze do poczty/surfowania i powolnego youtube spokojnie wystarcza - a brak opłat jest cechą tylko tego internetu
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  11. #11
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    19
    Czy możecie polecić jakiś konkretny modem USB do tego internetu?
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  12. #12
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    E3131: https://www.play.pl/oferta/internet/...em-4g/129.html + mała modyfikacja: Play Online i już paru znajomych z zadowoleniem działa na takim zestawie
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  13. #13
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    20
    Potwierdzam, pomagałem jednej osobie to instalować i wszystko chodzi jak trzeba. Prawdę mówiąc nie musiałem nic przerabiać, wystarczyło że utworzyłem sobie kolejny profil i działało nawet na sofcie play'a ;)
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  14. #14
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Jan 2014
    Posty
    1
    Siła reputacji
    0
    Witam, odswiezam temat!
    Co do modemów - mozna na allegro dostac za 50 zł modem do aero2, ew użyć komórki z androidem która poprzez wifi udostepnij internet, ja sobie pluje w twarz bo zgubilem karte a jest znakomita i darmowa alternatywa..

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Bezprzewodowy internet...ERA, ORANGE, czy PLUS?
    Przez Lukash w dziale Internet
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni wpis / autor: 26-02-09, 17:23
  2. Internet jest w dalszym ciągu ?ostro? cenzurowany
    Przez wyyzy w dziale Internet i teleinformatyka
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni wpis / autor: 22-05-07, 17:50
  3. Jaki jest najlepszy (najszybszy) darmowy konwerter cda na mp3?
    Przez +ADI+ w dziale Programy Dla Systemów Windows
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni wpis / autor: 03-04-07, 16:24
  4. Bezprzewodowy Internet w całej Finlandii ?
    Przez wyyzy w dziale Internet i teleinformatyka
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni wpis / autor: 16-10-06, 16:20
  5. Jaki jest prosty darmowy klient ftp?
    Przez +ADI+ w dziale Internet
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni wpis / autor: 09-08-06, 11:57

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •