Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 101 do 116 z 116

Wątek: Windows 7 ... i wszystko jasne!

  1. #101
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    Jest jedna sprawa odnośnie licencjonowania i ilości bitów...
    nie ma żadnej różnicy czy kupicie 32 czy 64, klucze pasują zamiennie - było o tym bodajże w ostatnim Chipie.
    empirycznie sprawdzone że kluczyki nie pasują - jak i pomiędzy professional'ami tak i home premium'ami
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  2. #102
    Ginekolog <-> tapicer Awatar thomas.night
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    EdgeHill
    Posty
    2,028
    Siła reputacji
    21
    Koniu... przed 4 godzinami zainstalowałem Win7 HomePremium 64 na kluczu 32 ;)
    Aktywacja przeszła bez problemu.
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego :)
    night_cr0wler / astar0th

  3. #103
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    SP?

    pamiętam że bawiłem się tymi pierwszymi wydaniami i nie poszło, może teraz po SP1 coś się zmieniło
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  4. #104
    Ginekolog <-> tapicer Awatar thomas.night
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    EdgeHill
    Posty
    2,028
    Siła reputacji
    21
    Sp1, klucz wpisuję po instalacji.
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego :)
    night_cr0wler / astar0th

  5. #105
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    ok wiec tu jest różnica. ja klucz wpisywałem podczas instalacji i bawiłem się gołymi systemami (pierwsze wydania na półkach w sklepach)
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  6. #106
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    19
    Osobiście potwierdzam słowa nighta. Bardzo często w ten sposób przeinstalowuję "siódemki" z 32 na 64 (naturalnie ta sama wersja systemowa, bo inaczej owszem, nie pójdzie, co jest raczej logiczne). Ale w przypadku wersji bitowych, ale ta sama wersja Windowsa (Home, Premium etc.), klucze pasują bez problemu, i nie jest to łamanie licencji jakby ktoś pytał :)

  7. #107
    Użytkownik Forum Awatar Rav
    Dołączył
    Nov 2002
    Skąd
    Susk Stary
    Posty
    206
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    mam taki problem z 7, cały czas wpierdziela mi miejsce na systemowym, czyszczę to ręcznie to tuneup'em to ccleaner'em i po trochu mi cały czas ubywa mimo wszystko. Wiecie może czym to może byś spowodowane?? rozwiązanie podane przez night'a na poprzedniej stronie nie działa...
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

  8. #108
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    a gdzie to miejsce maleje? w którym katalogu?
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  9. #109
    Użytkownik Forum Awatar Rav
    Dołączył
    Nov 2002
    Skąd
    Susk Stary
    Posty
    206
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    zjada mi miejsce na partycji systemowej, poza systemem i paroma programami resztę mam na innych partycjach, nie patrzyłem który katalog rośnie w objętość ale jak pisałem powyżej śmieci po necie itp czyszczę regularnie.
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

  10. #110
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    może to tylko katalog temp - możesz sobie go przenieść na inny dysk lub regularnie czyścić. w systemie potrzebny jest katalog na tymczasowe "śmieci"
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  11. #111
    Użytkownik Forum Awatar Rav
    Dołączył
    Nov 2002
    Skąd
    Susk Stary
    Posty
    206
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    no właśnie to nie temp jego też czyściłem i teraz ma poniżej 1mega, nawet j downloader ma ustawiony katalog na innej partycji.
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

  12. #112
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    21
    A może to plik wymiany? Nie wiem jak win7 korzysta z tego wynalazku, ale pamiętam że XP potrafił powiększyć rozmiar pliku wymiany do niebotycznych rozmiarów.


    Ewentualnie jeśli wprowadzasz komputer w stan hibernacji to może coś na dysku zostawać, albo też możliwe, że przywracanie systemu szaleje.
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  13. #113
    Użytkownik Forum Awatar Rav
    Dołączył
    Nov 2002
    Skąd
    Susk Stary
    Posty
    206
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    hibernacji nie stosuję, plik wymiany aktualnie około 4gb. poobserwuję o ile się zmniejsza mi to miejsce i gdzie może sam trafię.
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

  14. #114
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    19
    Użyj programu CCleaner i zobacz jak kształtuje się rozmiarowo struktura kasowanych, niepotrzebnych plików. Być może wtedy wyjaśni się, gdzie "uciekają" megabajty.
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  15. #115
    Administrator Awatar bArT
    Dołączył
    Nov 2002
    Skąd
    Polska
    Posty
    297
    Siła reputacji
    10
    Dezaktywuj hibernację i zainstaluj najnowszego CCleanera. To powinno rozwiązać problem, a przynajmniej wskazać jego źródło. A najlepiej przeinstaluj system, raz na kilka miesięcy to wręcz obowiązkowa sprawa :)
    Szukasz dobrych programów? Znajdziesz je tutaj!
    Zapraszam na: www.SoftMania.pl

  16. #116
    Użytkownik Forum Awatar Rav
    Dołączył
    Nov 2002
    Skąd
    Susk Stary
    Posty
    206
    Trofea
    Siła reputacji
    20
    hibernacja dezaktywowana, jak pisałem wcześniej, używam do czyszczenia m.in. Ccleaner'a.
    System jest świeży ma może ze 2 m-ce - instalowany od podstaw.
    Najwięcej usuwanych danych to dane przeglądarek, ale mimo wszystko miejsce się zmniejsza.
    Pospisuję sobie wielkości folderów systemowych, może wtedy się dowiem co tak rośnie.
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Opera - i wszystko jasne!
    Przez occultus w dziale Internet
    Odpowiedzi: 211
    Ostatni wpis / autor: 12-03-12, 09:16
  2. Google Chrome - i wszystko jasne!
    Przez occultus w dziale Internet
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni wpis / autor: 14-11-09, 00:13
  3. Safari - i wszystko jasne!
    Przez occultus w dziale Internet
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni wpis / autor: 10-07-09, 14:16
  4. Windows 7 ... i wszystko jasne!
    Przez occultus w dziale Programy Dla Systemów Windows
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni wpis / autor: 27-02-09, 13:08
  5. Firefox - i wszystko jasne!!!
    Przez pawelck w dziale Internet
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni wpis / autor: 26-02-05, 04:38

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •