A więc zacznijmy od początku. W wakacje mam zamiar zakupić nowego laptopa. Stary powoli już kończy swoją egzystencję, i czas na coś nowszego i mocniejszego. Po pierwszego napiszę jakiej firmy mi najmniej odpowiada. HP odpada - koledzy mają HPeki i mają problemy z nimi. Jeden wysyła średnio laptopa do serwisu co 4 miechy. Drugi już raz wysyłał do serwisu, bo były problemy z chłodzeniem. Asus również odpada. Posiadam obecnie i mam problemy z kartą sieciową. Kolega również posida ASUSa i ma jeszcze większe problemy z kartą sieciową. Te dwie marki odpadają. Do pozostałych raczej nie mam zarzutów, i jak narazie złego za wiele nie słyszałem. A teraz co mnie interesuje, czyli parametry nowego lapka. Mocna karta graficzna i mocny procek. Kolejność zamienna. Lapek będzie wykorzystywany jak to u studenta bywa do wielu rzeczy, m.in. SolidWorks, Matlab (dwa największe obciążacze kompa, jeden z nich grafa i procek, drugi szczególnie procek), od czasu do czasu jakiś film, rzadziej jakaś gra. Nie wiem ile RAMu jest dzisiaj standardem, ale o ile to możliwe to preferowałbym 3GB - 4GB. Pod uwagę trzeba wziąść również żywotność baterii (często bywa tak na uczelni, że nie ma gdzie się podpiąć pod zasilanie w normalnych warunkach). Kryterium wyboru rónież jest ewentualny serwis sprzętu (oby nigdy się nie zdarzył), jak się sprawuje i tym podobne. I to raczej było by wszystko. Dawno wypadłem z rozeznania po rynku sprzętowym, więc zwracam się do was o pomoc w doborze nowego lapka. Z góry wielkie dzięki.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem
. Wszystkie sterowniki są dostępne bezpośrednio z dysków Recovery. Znajduje się tam folder o nazwie Drivers. Jednak polecam skorzystać z polskiej strony producenta, gdzie znajdują się bardziej aktualne sterowniki.
Myślę, że brakowałoby mi tego jednego. Pytanie, czy Tobie jest tyle potrzebnych?

A od kiedy