Witam, chciałbym Was poprosić o doradztwo. Mój stary komputer (athlon xp 2400 + 512 ddr) powoli przestaje się nadawać do bezproblemowego, codziennego użytku.
Noszę się z zamiarem kupna laptopa. Wymyśliłem sobie początkowo pułap kosztów w okolicy 2 tys - 2,3 tys. Nawet wytropiłem początkowo idealny sprzęt dla mnie - Dell Studio 1555 (cena około 2200 zł). Poszedłem do lokalnego sklepu i zapytałem o cenę zakupu i propozycje alternatywne. Facet mnie zaskoczył, bo wybrał między innymi dużo tańszego Asusa K50IJ-SX151 w cenie około 1.700 zł. Powiem szczerze, że zaczynam się nad nim zastanawiać. Komputera używam przeważnie do przeglądania internetu, pracy biurowej, czasem walczę z jakimiś multimediami, oraz bardzo rzadko instaluję dla relaksu jakąś grę FPS. Do tej pory używałem Ubuntu 8.04 i nie wykluczone, że do momentu wydania 10.04 ten sam system trafi na nową maszynę.
Na korzyść tańszego rozwiązania przeważa możliwość zakupu za gotówkę. Na opcję powyżej 2 tys. musiałbym się już wciągać w kredyt, ale bardzo tego nie lubię.
Doradźcie coś proszę, nie mogę znaleźć żadnych konkretnych opinii o tym modelu, jedynie o produktach zbliżonych, ale to przecież nie to samo. Może ktoś z Was takiego używa? Może zaproponujecie coś zupełnie innego ?
Będę wdzięczny za poświęcony czas :hail:

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem
arty::afro::headbang::banana:
ale jasność jest znacząca raczej nie tylko dla mojego oka).