+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Tablet - 300zł

Super Moderator wyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar wyyzy

Dzięki!
    0
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9

Tablet - 300zł

Zielonego pojęcia na ten temat nie mam. Cenowo - do 300zł, propozycje - jakie chcecie - walcie.

I poza tym pytanie - opłaca się w ogóle kupować coś w tej cenie? Czy lepiej uzbierać i dołożyć do czegoś 'solidniejszego'?
    ...

ADMINISTRATOR Trescom Poziom 1 : Buduje reputacjęTrescom Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Trescom

Dzięki!
    30
    Podziękował 34 razy w 30 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Ciężko Ci napisać do mnie na GG??

Jeśli nie masz zielonego pojęcia o tabletach. Nigdy nie miałeś takowego urządzenia w ręku, nie ma sensu kupować czegoś drogiego.

Musisz zadać sobie kilka pytań.

1. Do czego Ci tak naprawdę potrzebny jest tablet?
    2. Jakie projekty głównie będziesz chciał tworzyć?
    3. Czy zamierzasz wykorzystywać go również do kreślenia?

Przy pierwszym kontakcie z tabletem możesz mieć bardzo mieszane uczucia. Możesz nawet stwierdzić, że wyrzuciłeś pieniądze w błoto. Ciężko z początku będzie Ci się przestawić z myszki na tablet. I będziesz musiał mu poświęcić na początku sporo czasu, by nabrać wprawy.
    Do tego celu polecam zakup czegoś niedrogiego i niewielkiego.
    Mimo wszystko polecam przegląd tylko w tabletach WACOM bądź AIPTEK. Najlepsze firmy w tej dziedzinie.

Początkującym grafikom polecam zawsze WACOM Bamboo, ewentualnie AIPTEK Slim.

Jeśli przekonasz się do tabletu i będziesz chciał przy nim pozostać (a wierz mi, nie zajmie Ci to godzinę, dwie czy tydzień a znacznie dłużej), wtedy możemy pogadać o zakupie dużo bardziej profesjonalnego sprzętu. Nie sugeruj się zakupem dużego formatu tabletu, bo masz duży obszar roboczy, gdyż jest to pic na wodę. Przy dużych tabletach bardzo szybko będzie Ci się meczyć ręka. Dobremu grafikowi do pracy całkowicie wystarczy tablet wielkości A6.

Aż dziw, że wiedząc, iż sam pracuję na tabletach nie zapytałeś się mnie o nie :]
    Ostatnio edytowane przez: Trescom : 24-06-08 - 23:01

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    - grafika, multimedia, strony internetowe.

Stały Użytkownik goraith Poziom 1 : Buduje reputację Avatar goraith

Dzięki!
    1
    Podziękował 3 razy w 3 Postach
    Siła Reputacji
    7

Icon5

Witajcie,

Ciekaw jestem Waszej opinii-czy poniższy model tabletu Wacoma (Bamboo MTE450)
    LINK - (brak czujnika pochylenia pióra, "tylko" 256-stopniowa detekcja nacisku)
    sprawdzi się w rękach niedoświadczonego (czytaj początkującego) grafika?
    A w przypadku, kiedy sprzęt chwyci (czytaj kiedy użytkownik nauczy się pracowac z tabletem) - jak szybko będzie trzeba go wymienic na większy/bardziej profesjonalny? Da się z czymś takim dłużej wytrzymac?

Dziękuję za wskazówki,
    Pozdrawiam,
    Goraith

ADMINISTRATOR Trescom Poziom 1 : Buduje reputacjęTrescom Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Trescom

Dzięki!
    30
    Podziękował 34 razy w 30 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Wybacz sarkazm, ale proponowałbym najpierw UWAŻNIE przeczytać opis produktu, zanim się wypowiesz.
    Po pierwsze nie "TYLKO 256" a "AŻ 512" stopni nacisku. Dla tak małej powierzchni to bardzo dużo. Pracowałem na tabletach z 1024-ma stopniami nacisku, ale nie widziałem różnicy pomiędzy nimi, a tymi z 512.
    Po drugie jest to rozmiar A6, a posiada 2540 dpi. Co dla takiego rozmiaru jest BARDZO dużo.
    Po trzecie, jest to wybór nie tylko dla początkujących, ale i dla profesjonalistów - PRZYKŁAD. Wykorzystanie właśnie tego WACOMa Bamboo.
    Co do reszty... nie będę się powtarzał. Masz wszytko napisane w moim poprzednim poście.

Co do zakupu Bamboo, polecam kupić TUTAJ. Sam zakupowałem swoje tablety w tym sklepie i nie miałem najmniejszych problemów.
    Ostatnio edytowane przez: Trescom : 10-11-08 - 11:47

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    - grafika, multimedia, strony internetowe.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)