Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 125 z 143

Wątek: Blokada RapidShare i inne serwisy uploadingowe

  1. #101
    Użytkownik Forum Awatar goraith
    Dołączył
    Aug 2005
    Skąd
    Trutnov, Czechy
    Posty
    62
    Siła reputacji
    14
    Cytat Zamieszczone przez DaRiOOsH Zobacz posta
    [...]
    Czy inni rapidowcy też to dostali?
    Nic takiego nie dostałem - czyżby "wyłudzacz"? :AR15firin

  2. #102
    Użytkownik Forum Awatar Eyka
    Dołączył
    Jun 2007
    Skąd
    Gdzieś tam...
    Posty
    237
    Siła reputacji
    13
    Napisał DaRiOOsH
    [...]
    Czy inni rapidowcy też to dostali?
    DaRiOOsH, uprzedziłeś mnie, gdyż chciałam napisać o dziwnym mailu, który dostałam na pocztę. A jeżeli chodzi o odsyłacz, podobno prowadzi donikąd. Czy ktoś wie o tym, coś bliżej?? Prawda czy wyłudzenie adresu??
    Duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym.
    Puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna w pokorze chylą się ku ziemi.

  3. #103
    murder(ator) ;) Awatar DaRiOOsH
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Łódź
    Posty
    1,024
    Siła reputacji
    15
    Napisałem do obsługi rapidshare i dostałem odpowiedź:
    Cytat Zamieszczone przez Rapidshare
    Hello,


    That e-mail was not sent by RapidShare.com.
    We strongly recommend not to use the link contained in the e-mail because it
    will redirect you to a phishing site.

    We have been notified about e-mail messages that pretend to be sent by
    support@rapidshare.com.
    These e-mails claim that the recipient's RapidShare premium account has to be
    "validated". Those messages contain a link leading to a phishing website that
    looks like RapidShare.com. These sites are forged and are intended to stealing
    your account information. Do not enter your account information on that
    website. If you already did and you are now unable to login, please contact us
    at support@rapidshare.com.

    Generally you should never enter your login information on any websites other
    than rapidshare.com. Your account information would most likely be stolen.

    If we ever contact you (apart from replying to messages you sent to us) our
    message will at least contain your account number, if available. Additionally
    our messages will not contain attachments. If you are unsure whether a message
    is real or fake, just ask us (support@rapidshare.com).


    Best regards,

    RapidShare AG - Support Team
    Tłumaczenie w skrócie: maile o takiej tematyce to phishing. Nie klikać w linki, a jak już tam klikniecie to nie podawajcie loginu i hasła.

  4. #104
    Użytkownik Forum Awatar Eyka
    Dołączył
    Jun 2007
    Skąd
    Gdzieś tam...
    Posty
    237
    Siła reputacji
    13
    Po mailu widać,ze to ich standardowa odpowiedź. Na swoją skrzynkę dostałam identyczną. Jednym słowem, trzeba uważać. :)
    Duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym.
    Puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna w pokorze chylą się ku ziemi.

  5. #105
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    17
    Nie widzę sensu odpowiadać każdemu z osobna innym stylem odpowiedzi, skoro chodzi o ten sam problem. Dlatego dostaliście taką samą treść.

  6. #106
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    HappyCat 0.9



    Program sprawdza czy na rapidshare.com jest Happy Hour.
    Przydatne dla osób nie posiadających konta premium
    Program wymaga .Net Framework v.3.5

    Kod:
    http://rapidshare.com/files/113294081/HappyCat0.9.rar
    lub
    http://www.shareonall.com/HappyCat0.9_trhc_rar.htm
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  7. #107
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale od dzisiaj rapidshare zniosło limity czekania po ściągnięciu pliku i nie ma już "kotów" do wpisywania :) Jedyne ograniczenie to 500 kb/s dla free usera :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  8. #108
    Użytkownik Forum Awatar Marcinxp
    Dołączył
    Oct 2005
    Posty
    129
    Siła reputacji
    14
    Ale chyba z tego co na necie się doczytałem to teraz można upoadować pliki do 200 mega. A ogoraniczenie w transferze naprawdę jest (niestety, chociaż w moim przypadku to mała starta,ale jednak jest ).
    "We all use math every day;
    to predict weather, to tell time, to handle money.
    Math is more than formulas or equations;
    it's logic, it's rationality, it's using your mind to solve the biggest mysteries we know"

  9. #109
    Użytkownik Forum Awatar Michał_misiek
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    Krzeszowice
    Posty
    136
    Siła reputacji
    15
    Hello.
    Już sam nie wiem z czym problem... z innych serwerów poza rapidem, śmiga aż miło...

    Ściągałem pliki z rapida, czy dzień czy noc, z prędkością 125 kb/s. Ostatnio odpalam plik i leci 30 kb/s... Dlaczego tak jest skoro mam ograniczenie prędkości do 500 kb/s ?
    Ściąganie zmieniło się całkowicie od poprzedniego stanu, wzrasta i momentalnie opada...
    Przeciążenie serwerów? Wątpie. Skoro w nocy tak samo się dzieje jak w dzień... ściąga jak by lagi były... ;]

    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Michał_misiek ; 23-07-08 o 00:09
    "Aby pokochać jakąś rzecz, wystarczy sobie powiedzieć, że można ją utracić."

  10. #110
    Moderator
    Dołączył
    Apr 2006
    Posty
    2,141
    Siła reputacji
    15
    Czy dzielisz z kimś konto?

    http://www.stopforumspam.com/
    Piana jest wesołością piwa.

  11. #111
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Cytat Zamieszczone przez Michał_misiek Zobacz posta
    Ściągałem pliki z rapida, czy dzień czy noc, z prędkością 125 kb/s. Ostatnio odpalam plik i leci 30 kb/s... Dlaczego tak jest skoro mam ograniczenie prędkości do 500 kb/s ?
    Wszystko się zgadza, no prawie wszystko. Wiadomo, że 500 kb/s (kilobitów/s) = 62,5 kB/s (kilobajtów/s), więc ograniczenie rapida dla free userów działa, a przyczyn dlaczego masz 30 kB/s a nie 60 kB/s szukaj raczej w swojej sieci lokalnej, prawdopodobnie przeciążone łącza.
    Ostatnio edytowane przez ulm@n ; 28-07-08 o 08:02
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  12. #112
    Użytkownik Forum Awatar Michał_misiek
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    Krzeszowice
    Posty
    136
    Siła reputacji
    15
    Cytat Zamieszczone przez pytonss Zobacz posta
    Czy dzielisz z kimś konto?
    Nie, nie dziele z nikim konta.

    Cytat Zamieszczone przez ulm@n Zobacz posta
    Wszystko się zgadza, no prawie wszystko. Wiadomo, że 500 kb/s (kilobitów/s) = 62,5 kB/s (kilobajtów/s), więc ograniczenie rapida dla free userów działa, a przyczyn dlaczego masz 30 kB/s a nie 60 kB/s szukaj raczej w swojej sieci lokalnej, prawdopodobnie przeciążone łącza.
    Hmm, teraz ściąga mi właściwie z taką prędkością jaką powinno, ale to i tak nie to samo co kiedyś na free... :)
    W każdym bądź razie znalazłem najprostsze rozwiązanie, nie ściągam z rapida dopóki nie kupię premium konta.

    Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
    "Aby pokochać jakąś rzecz, wystarczy sobie powiedzieć, że można ją utracić."

  13. #113
    Moderator Awatar Oregoon
    Dołączył
    Apr 2006
    Posty
    239
    Siła reputacji
    14
    Chyba jest tak teraz, że nie można już ściągać z jednego konta w 3 osoby na raz jak kiedyś, i tylko transfer jest wyższy na premium-TrafficShare Download to ułatwienie dla free ściągania. Pozdrawiam :notworthy

  14. #114
    Użytkownik Forum Awatar marcinek_89
    Dołączył
    Jul 2006
    Skąd
    Olkusz
    Posty
    122
    Siła reputacji
    14
    Cos bardzo szyko od wczoraj chodzi mi rapidshare nie wiem czym jest to spowodowane <mysli>


    Nie mam premiuma.

  15. #115
    Użytkownik Forum Awatar Eyka
    Dołączył
    Jun 2007
    Skąd
    Gdzieś tam...
    Posty
    237
    Siła reputacji
    13
    Ściagam w tej chwili z rapida, nie zauważylam żadnej większej prędkości bez konta premium. Jaki masz net?
    Duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym.
    Puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna w pokorze chylą się ku ziemi.

  16. #116
    Użytkownik Forum Awatar marcinek_89
    Dołączył
    Jul 2006
    Skąd
    Olkusz
    Posty
    122
    Siła reputacji
    14
    DSL 2 megowa na pare osob, ostatnio zawsze latalo mi max do 60-70 a wczoraj i dzis idzie nawet i do 200 kilo.

  17. #117
    Użytkownik Forum Awatar Marcinxp
    Dołączył
    Oct 2005
    Posty
    129
    Siła reputacji
    14
    Eyka ja także moge potwierdzić przyspieszenie prędkości. U mnie na neo 512 leci powyżej 60 kilo. A wcześniej trudno było przekroczyć 50. Ale wieczorami to o wiele słabiej bo w okolicach 30. A zwiększenie transferu zauważyłem w ten wtorek. Eyka może sprubuj cos rano ściągnąć z rapida dla porównania.
    "We all use math every day;
    to predict weather, to tell time, to handle money.
    Math is more than formulas or equations;
    it's logic, it's rationality, it's using your mind to solve the biggest mysteries we know"

  18. #118
    Użytkownik Forum Awatar Eyka
    Dołączył
    Jun 2007
    Skąd
    Gdzieś tam...
    Posty
    237
    Siła reputacji
    13
    Cytat Zamieszczone przez Marcinxp Zobacz posta
    Eyka ja także moge potwierdzić przyspieszenie prędkości. U mnie na neo 512 leci powyżej 60 kilo. A wcześniej trudno było przekroczyć 50. Ale wieczorami to o wiele słabiej bo w okolicach 30. A zwiększenie transferu zauważyłem w ten wtorek. Eyka może sprubuj cos rano ściągnąć z rapida dla porównania.
    No i MArcinxp ściągnełam dziś rano. Faktycznie rapid zwiększył swą prędkość. Przy neo 512 "wrócił" do 64 kb/s.

    A przy okazji znowu dostałam mail od firmy podszywającej się pod rapidshare. Że za 7 dni przestanie istnieć moje konto, jeżeli nie kliknę w podany link.... No i nie skorzystałam z kuszącej propozycji i nie klikałam. Innym też nie radzę:) 7 dni minęło a konto nadal istnieje.
    Duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym.
    Puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna w pokorze chylą się ku ziemi.

  19. #119
    Mis
    Gość

    Problem z rapidem.

    Od kilku godzin wyskakuje mi
    Your IP address 83.21.... is already downloading a file. Please wait until the download is completed.
    O_o nawet zaraz po restarcie O_o wie ktoś o co bangla? :/ Z góry dzięki za pomoc ;]
    Ostatnio edytowane przez DaRiOOsH ; 09-09-08 o 21:28 Powód: przenisołem

  20. #120
    murder(ator) ;) Awatar DaRiOOsH
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Łódź
    Posty
    1,024
    Siła reputacji
    15
    Może to zależeć od wyglądu Twojej sieci komputerowej. Dla przykładu u mnie z osiedla są dwie bramy wyjściowe na świat i wszyscy którzy mają IP wewnętrzne w jednej chwili biją się o to kto będzie ściągał. W sumie z całej ośki dwie osoby ściągają a reszta czeka. Godzinę później kolejna walka. Być może provider coś u Cię nagrzebał.

  21. #121
    Mis
    Gość
    Nie, to odpada bo mam neo livebox i to sam na nim siedze, znaczy tak mi sie wydaje :/

  22. #122
    Użytkownik Forum Awatar Ogorek
    Dołączył
    Jun 2003
    Posty
    1,215
    Siła reputacji
    18
    Zresetuj router (liveboxa) - wtedy tpsa przydzieli Ci inne ip - problem powinien minąć.

    EDIT: sprawdź czy livebox nie ma opcji udostępniania internetu bezprzewodowo (wifi) i czy przypadkiem ktoś Ci się na lewo nie podłączył.

  23. #123
    Mis
    Gość
    No własnie jestem przez wifi, i w punktach dostępowych są pokazane tylko sieci sąsiadów.

  24. #124
    cantrell
    Gość

    Nie działające rapidshare

    U sibi8e nie mam tego problemu, ale obecnie korzytam z innego komputera (i innego IP). Gdy chce sciagnac cos z rapidshare bardzo często pojawia się komunikat, że z tego IP jest obecnie sciagny plik i ze moge scignac to coś w momencie gdy skonczy sie tamto sciąganie. Sęk w tym, że ja nic nie sciagam. Podejrzewam, że ma to związek z rodzajem IP. Jak temu zaradzic?


    Aha, czasem udaje mi sie cos sciagnac, ale musze często odświeżać stronę. Tak jakby kotś jeszcze korzystał z tego IP. Sprawdzałem ip tego komputer wczoraj i dzis. Jest takie sam, wiec chyba jest stałe. Nie znam sie specjalnie na tym.
    Ostatnio edytowane przez DaRiOOsH ; 21-09-08 o 03:40 Powód: przeniosłem

  25. #125
    Użytkownik Forum Awatar Fenot
    Dołączył
    Nov 2004
    Skąd
    Żary
    Posty
    310
    Siła reputacji
    15
    Może jest stałe, ale komputer znajduje się w sieci lokalnej i tego samego ip uzuwają inne komputery?
    Piraci obecnie nie istnieją! Piraci tworzyli nielegalne kopie płyt i na tym zarabiali, ludzi którzy wstawiają albumy do ściągnięcia za friko z netu nazwał bym prędzej "anarchistycznymi bibliotekarzami"
    Duże Pe

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni wpis / autor: 13-09-11, 12:50
  2. Blokada portów?
    Przez WernerusMaximus w dziale Sieci Komputerowe
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni wpis / autor: 22-05-10, 11:54
  3. Blokada pliku *.exe
    Przez np15 w dziale Systemy Windows - Rozwiązywanie Problemów
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni wpis / autor: 26-09-09, 09:06
  4. serwisy o phpnune
    Przez poper w dziale Strefa Webmastera
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni wpis / autor: 13-02-04, 16:04

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •