Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 75 z 143

Wątek: Blokada RapidShare i inne serwisy uploadingowe

  1. #51
    Użytkownik Forum Awatar JohannesR
    Dołączył
    Apr 2004
    Skąd
    Kraków
    Posty
    187
    Siła reputacji
    16
    No moje dzisiejsze doswiadczenie ze sciaganiem atlasu historycznego podanego przez wlodasa pokazalo mi, ze w moim przypadku lepiej poczekac w kolejce na mozliwosc sciagania kolejnej paczki niz zaladowac przynajmniej 2 czesci do rapidowna. Tym bardziej, ze sciagnietych rar'ow nie moge otworzyc!!! A predkosci przy laczu 1MBit byly rzedu od 2-15KB/sec

  2. #52
    Super Moderator Awatar neoshiro
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    M(...)w()
    Posty
    505
    Siła reputacji
    15
    poczekamy, zobaczymy moze ktos wymysli na podstawie tego cos nowego :D
      Spoiler

    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.*) him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

    http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

  3. #53
    Dalamar
    Gość
    Co to za problem :D. ja nie musze czekać aż rapidshare i pozwoli ściągać ponownie. Mam neostrade, więc zmienne IP. Poprostu sie rozłączam, łącze sie ponownie i jest GIT. Moge znowu ściągać ;)

  4. #54
    Użytkownik Forum Awatar wlodas
    Dołączył
    Apr 2005
    Posty
    4,420
    Siła reputacji
    20
    Cytat Zamieszczone przez Dalamar Zobacz posta
    Co to za problem :D. ja nie musze czekać aż rapidshare i pozwoli ściągać ponownie. Mam neostrade, więc zmienne IP. Poprostu sie rozłączam, łącze sie ponownie i jest GIT. Moge znowu ściągać ;)
    a czytałes dokładnie post 57? http://forum.underpl.org/showthread.php?t=8203&page=3

    [HH]stałe IP[/HH]

    a mi sciagało całą noc...i zupa rar uszkodzone. wole poczekac ta 1h i znów pewnie sciagac. tak bardzo mi sie nie spieszy../ zawsze zostaje zapłata za premium/...:)

  5. #55
    Super Moderator Awatar neoshiro
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    M(...)w()
    Posty
    505
    Siła reputacji
    15
    Cytat Zamieszczone przez wlodas Zobacz posta
    a czytałes dokładnie post 57? http://forum.underpl.org/showthread.php?t=8203&page=3

    [HH]stałe IP[/HH]
    ja bym dal warna za nieprzestrzeganie regulaminu :P (czyt. nie czytanie postow innych).:blindfold

    Ja kilka razy mimo ze mam dynamiczne ip probowalem na proxy, kozystalem chyba ze zlych proxy, bo kozystalem z transparent i anonymouse, nie moglem nigdy sie poloczyc z high anonymouse, ktos probowal w ten sposob ??
      Spoiler

    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.*) him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

    http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

  6. #56
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    neoshiro kiedyś, bardzo bardzo dawno temu, próbowałem się w to bawić i czasem mi się udawało, z lepszym lub goszym skutkiem. Jednak ściąganie z proxy high anonymouse nie należy do najszybszych. Jak udało mi się znaleść coś, co ciągnęło 20 kb/s to byłem bardzo uradowany :) Ciężko jest znaleść jakieś proxy hight anonym, w miarę szybkie a na dodatek takie, z którego mało ludzi korzysta :) Już lepiej chyba dogadać się z kilkoma osobami i kupić konto premium :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  7. #57
    Użytkownik Forum Awatar Pedziwiatr
    Dołączył
    May 2006
    Skąd
    Poland
    Posty
    63
    Siła reputacji
    14
    Witam
    Spróbujcie tego:
    wejść na adres http://proxylist.mooo.com i wpisać link który chcesz ściągnąć (rapidshare, megaupload, depofile)i z lewego menu wybrac bramke proxy przez którą chcemy sciagnac plik. Jeżeli nie możesz ściągnąć pliku, wybierz kolejną bramkę proxy. Dodatkowo możesz ściągać naraz kilka plików (oczywiście każdy z innej bramki).

  8. #58
    Moderator
    Dołączył
    Apr 2006
    Posty
    2,141
    Siła reputacji
    15
    A już myślałem, że to jakiś precedens ws.(lista serwerów proxy). Wszystko było ok. nawet zaczęło się odliczanie, jednak po wpisaniu pasa(hasła), dostałem info, że właśnie w tej chwili pobieram plik:(

    http://www.stopforumspam.com/
    Piana jest wesołością piwa.

  9. #59
    Użytkownik Forum Awatar Przemek
    Dołączył
    Nov 2005
    Skąd
    Dom
    Posty
    145
    Siła reputacji
    14
    Jak mieć darmowe konto na RAPIDSHARE.COM wystarczy ściągnąć ten poradnik, przeczytać i korzystać.
    Kod:
    http://rapidshare.com/files/18405036/Darmowe_konto_Premium_na_RapidShare.rar
    exsite.pl

  10. #60
    Użytkownik Forum Awatar Pedziwiatr
    Dołączył
    May 2006
    Skąd
    Poland
    Posty
    63
    Siła reputacji
    14
    Cytat Zamieszczone przez pytonss Zobacz posta
    A już myślałem, że to jakiś precedens ws.(lista serwerów proxy). Wszystko było ok. nawet zaczęło się odliczanie, jednak po wpisaniu pasa(hasła), dostałem info, że właśnie w tej chwili pobieram plik:(
    Sprawdzałem to na kilku plikach, miedzy innymi na Gladiatorze podanym przez Ciebie i wszystko działało.Podaj jakiś przykład na którym Tobie nie działa to sprawdzę.

  11. #61
    Super Moderator Awatar neoshiro
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    M(...)w()
    Posty
    505
    Siła reputacji
    15
    Cytat Zamieszczone przez Przemek Zobacz posta
    Jak mieć darmowe konto na RAPIDSHARE.COM wystarczy ściągnąć ten poradnik, przeczytać i korzystać.
    Kod:
    http://rapidshare.com/files/18405036/Darmowe_konto_Premium_na_RapidShare.rar
    exsite.pl
    a sprawdzales juz ten faq ?? :)
      Spoiler

    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.*) him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

    http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

  12. #62
    Użytkownik Forum Awatar Przemek
    Dołączył
    Nov 2005
    Skąd
    Dom
    Posty
    145
    Siła reputacji
    14
    Jeśli chodzi o otworzenie pliku i przeczytanie to tak.:) W praktyce tego nie sprawdzałem:)

  13. #63
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    W praktyce działa, już mam pare punkcików :D
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  14. #64
    Użytkownik Forum Awatar Ogorek
    Dołączył
    Jun 2003
    Posty
    1,215
    Siła reputacji
    18
    Mógłby to ktoś upnąć na jakiś przyjazny server, bo ostatnio mi RS odmiawia współpracy

  15. #65
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    17

    Icon5

    Witam, mam już neostradę z routera. Przeglądałem temat ale nie zauważyłem, jak mam ściągać po raz kolejny - poprzez resetowanie komputera?
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  16. #66
    Użytkownik Forum Awatar Ogorek
    Dołączył
    Jun 2003
    Posty
    1,215
    Siła reputacji
    18
    Resetujesz połączenie z internetem, ja jak siedziałem na d-linku i neo to wchodziłem na admin panel i bodajże w zakładce "status" miałem możliwość rozłączenia się i połączenia ponownie z neo.
    Zawsze możesz wyjąć kabel na 5 sec i podłączyć z powrotem do routera - będzie to miało taki sam skutek:P.

    A tak BTW. na rapidshare.com od rana nie muszę czekać tej minuty na wpisanie kodu, a od godziny nawet na powtórne pobieranie (nie mogę tylko ściągać więcej niż 1 plik na raz).
    Jakiś akt miłosierdzia na święta?

    Edit: pobrałem 4 pliki bez czekania i właśnie mi wyskoczyło:
    (Or wait 279 minutes)
    :/
    Ostatnio edytowane przez Ogorek ; 06-04-07 o 18:20

  17. #67
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    17
    Jaki jest spoóśb na Megaupload na nowej Operze 9.20, bo nie mogłem się dokopać do opcji:33: ?

    EDIT
    Już mam i się z wami podzielę tym sposobem:
    Klikamy na podany obok odnośnik opera:config#ISP|Id.
    W polu formularza wklepujemy SV1; Alexa Toolbar
    Klikamy przycisk Zapisz.
    Restartujemy Operę
    Ostatnio edytowane przez np15 ; 08-04-07 o 14:10
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  18. #68
    driver10
    Gość
    Witam
    Polecam ciekawy serwis uploadingowy http://rapidshare.ru/. Można wrzucać i pobierać pliki do 3gb.

  19. #69
    Użytkownik Forum Awatar Ogorek
    Dołączył
    Jun 2003
    Posty
    1,215
    Siła reputacji
    18
    Wyszła nowa wersja Rapget'a do pobrania tutaj:
    http://rapget.com/en/download.html

    Przed chwilą udało się jej odczytać kod do rapidshare.com i uruchomić pobieranie bez mojej pomocy, także wiąże duże nadzieje z tą wersją;)

  20. #70
    Super Moderator Awatar neoshiro
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    M(...)w()
    Posty
    505
    Siła reputacji
    15
    v1.32 from 22.04.2007
    [+] Added fileshare.in.ua[*] Updated mooload.com
    [-] Deleted file2share.biz


    v1.31 from 21.04.2007[*] Updated rapidshare.com, rapidshare.ru


    v1.30 from 17.04.2007[*] Updated ifolder.ru, up.spbland.ru


    v1.29 from 15.04.2007[*] Updated rapidshare.com
    widocznie rapidGet odrzyl na nowo :)
    link :P
      Spoiler

    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.*) him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

    http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

  21. #71
    Użytkownik Forum Awatar sapero
    Dołączył
    Apr 2004
    Skąd
    de:LU/MA
    Posty
    55
    Siła reputacji
    16

    sposob na podmiane adresu MAC i IP

    Jako że jestem w sieci LAN gdzie każdy ma swoje IP, wpadłem na pomysł pomagający ściągać z rapidshare. Zainstalowałem VirtualPC, a w nim poczciwego win98. Na szczęście okazało się że adres MAC dla virtualnego systemu można łatwo zmienić w pliku konfiguracyjnym .vmc, a samo IP w samym win98.
    Napisałem na szybko program który skanuje sieć i gromadzi IP+MAC w pliku.

    Zaczynam ściągać coś większego z rapidshare, ale już po pierwszym pliku każą mi czekać jakieś dwie godziny. O nie, to nie dla mnie!
    Włączam swój program (na razie prototyp) i szukam wolnego numerka IP (właściciela wyłączonego komputera). Jeśli znajdę, to odpowiednio zmieniam MAC dla virtualnego win98, uruchamiam go i wprowadzam znalezione IP do konfiguracji sieci, a po restarcie jestem w stanie kontynuować ściąganie :)

    Znajdzie się ktoś zainteresowany na ten sposób?
    ******************************************
    edit by nieshiro:
    skleilem to, aby bylo to bardziej zrozumiale, jezeli ktos szuka wiecej info to odsylam do paczki zamieszczonej przez sapero w poscie:)
    ******************************************
    OK, posklejałem go troszkę i napisałem małe readme, wszystko w paczuszce.
    Aby to zadziałało, każdy komputer w sieci powinien mieć unikalne, publiczne IP.
    Dużym plusem jest gdy brama ma serwer DHCP który przyznaje odpowiednie IP dla danego maca, bo nie trzeba tego robić ręczie.

    1. Instalujesz VirtualPC (pisałem to dla wersji 2004) a w nim jakiś system, konfigurujesz sieć itp
    2. włączasz skanera na dłuższy czas żeby zdobył jak najwięcej mac'ów (skanuje w tle i ręcznie). Każdy zdobyty mac jest natychmiast zapisywany w pliku
    3. błąkasz się po liście komputerów i szukasz tych, które są wyłączone, klikasz button, uruchamiasz swój wirtualny system i jedziesz na IP jakiegoś frajera z sieci, byle nie za długo :D



    Program jest na tyle mały, że załączyłem go w poście, ale jest też na serwerku: binarka + src (aurora compiler)
    Kod:
    nieaktywny link
    dzisiaj go testowałem - film bunkier ss miałem w godzinkę, podobnie jak za czasów z DSL :)
    Ostatnio edytowane przez wyyzy ; 06-11-07 o 14:23 Powód: usunięcie nieaktywnego linku...

  22. #72
    Użytkownik Forum Awatar alec
    Dołączył
    Mar 2006
    Skąd
    czarna podkarpacie
    Posty
    337
    Siła reputacji
    14
    u mnie nie pójdzie coś takiego rapid widzi IP DSL-a :) i klapa lepiej się poskładać w paru i wykupić Premium ;)

  23. #73
    Super Moderator
    Dołączył
    Sep 2005
    Posty
    2,425
    Siła reputacji
    16
    Osobiście gdy mam zawalone ostatnio limity czasowe a chcę szybko ściągnąć jakiś mały plik [np. dokument, ebook itp.] to jadę na przeglądarce Torpark. Automatycznie wybiera proxy i anonimowo łączy z wybranym serwerem. Transfery nie są rewelacyjne - przeważnie 20KB/s - ale można wytrzymać biorąc pod uwagę to, że waga pobieranych plików także nie zalicza się do największych oraz fakt istnienia barier czasowych uniemożliwiających - w przypadku sieciowego internetu - ciągłego pobierania.
    ...

  24. #74
    Użytkownik Forum Awatar alec
    Dołączył
    Mar 2006
    Skąd
    czarna podkarpacie
    Posty
    337
    Siła reputacji
    14
    nowy RapGet :)
    Kod:
    http://www.1-clickshare.com/download.php?file=af6aa7ca6f7a9417e33ae278e32c7698_428

  25. #75
    Użytkownik Forum Awatar marcinek_89
    Dołączył
    Jul 2006
    Skąd
    Olkusz
    Posty
    122
    Siła reputacji
    14
    Jest jakis program/sposob ktorym mozna wyszkiwac plikow na rapidzie?



    pzdr

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni wpis / autor: 13-09-11, 12:50
  2. Blokada portów?
    Przez WernerusMaximus w dziale Sieci Komputerowe
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni wpis / autor: 22-05-10, 11:54
  3. Blokada pliku *.exe
    Przez np15 w dziale Systemy Windows - Rozwiązywanie Problemów
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni wpis / autor: 26-09-09, 09:06
  4. serwisy o phpnune
    Przez poper w dziale Strefa Webmastera
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni wpis / autor: 13-02-04, 16:04

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •