Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26 do 50 z 143

Wątek: Blokada RapidShare i inne serwisy uploadingowe

  1. #26
    Super Moderator
    Dołączył
    Sep 2005
    Posty
    2,425
    Siła reputacji
    17
    Ciekawy filmik prezentujący jak znaleźć różne rzeczy zuploadowane na RapidShare, MegaUpload za pomocą Google:
    http://www.metacafe.com/watch/352018...upload_amazin/
    ...

  2. #27
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Dec 2006
    Posty
    7
    Siła reputacji
    0

    Blokada RapidShare i inne serwisy uploadingowe

    Witam starych użytkowniów forum (mam nadzieję że dobrze wybrałem dział)
    Chciałbym prosić forumowiczów o pomoc w następującej kwestii. Próbuje pobrać plik megashares.com. Odwiedziłem ten serwer pierwszy raz i rozpocząłem ściąganie, plik ma 700 MG. Po pobraniu 125 MG połączenie się przerwało i moje kolejne próby dokończenia pobierania kończą się komunikatem że nie mam uprawnień itd. że muszę poczekać na odnowienie konta tu są jakieś cyferki które czasami przypominają ilość czasu który musi upłynąć żeby konto się odnowiło i tak minęło już 4 dni i nic, nadal nie pozwala mi ściągać. Moje pytanie jest następujące: czy ten typ tak ma i już nie pozwoli mi nić więcej ściągnąć za free? Jak kożystać z tego serwera i jemu podobnych? Nie oczekuje nawet że uda mi się obejść ograniczenia, chętnie poczekam aż minie ileś tam godzin żeby móc ściągać ponownie ale czy wogóle mi pozwoli?
    Ostatnio próbowałem skożystać z możliwości pobrania plików z róznych serwerów i szczerze mówiąc udało mi się tylko z ripidshare. Oczywiście moje próby aby obejść limity nie przyniosły żadnych pozytywnych efektów ale przynajmnie pozwala na pobranie pliku raz na godzinę. Próbowałem różnych programów typu Rapget itp ale chyba nie umiem ich użyć bo nic mi nie pobrały. Może ktoś mi coś poradzić?

  3. #28
    Użytkownik Forum Awatar sapero
    Dołączył
    Apr 2004
    Skąd
    de:LU/MA
    Posty
    55
    Siła reputacji
    16
    Spróbuj megaupload triku polegającego na podszyciu się pod inny komputer:
    Wchodzisz na jakąś stronę tlumaczącą strony z podanego linka i tam wklejasz link do docelowego zasobu. Serwer tłumaczący bierze na siebie pierwszą stronę na której IP i kraj jest szukany w tabelach temp-ban.

    Trik działa z megaupload i sexuploader (brak limitow na polskę), może zadziała z Twoim celem.
    Tumacz na dobry start: http://www.google.com/language_tools

  4. #29
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    Cytat Zamieszczone przez siwek62 Zobacz posta
    Witam starych użytkowniów forum (mam nadzieję że dobrze wybrałem dział)
    Chciałbym prosić forumowiczów o pomoc w następującej kwestii. Próbuje pobrać plik megashares.com. Odwiedziłem ten serwer pierwszy raz i rozpocząłem ściąganie, plik ma 700 MG. Po pobraniu 125 MG połączenie się przerwało i moje kolejne próby dokończenia pobierania kończą się komunikatem że nie mam uprawnień itd. że muszę poczekać na odnowienie konta tu są jakieś cyferki które czasami przypominają ilość czasu który musi upłynąć żeby konto się odnowiło i tak minęło już 4 dni i nic, nadal nie pozwala mi ściągać. Moje pytanie jest następujące: czy ten typ tak ma i już nie pozwoli mi nić więcej ściągnąć za free? Jak kożystać z tego serwera i jemu podobnych? Nie oczekuje nawet że uda mi się obejść ograniczenia, chętnie poczekam aż minie ileś tam godzin żeby móc ściągać ponownie ale czy wogóle mi pozwoli?
    (...)
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale próbujesz wznowić pobieranie od tych 125mb? Jeśli tak to może okazać, że serwer po prostu nie obsługuje wznawiana ściągania od danego momentu i musisz ściągać pliczek od nowa. Może to jest recepta?
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  5. #30
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Z megaupload jest taki bajer, że można ściągnąć 300 MB przez 2 godziny, potem. Porponuję wejść jeszcze raz na stronę przez linki z ktorego ściągasz, odnowić sobie limit (musisz przepisać kod w odpowienim miejscu), skopiować link do schowka i dodać go jako mirror do już ściąganego we flashgecie. Powinno się zacząć ściąganie. Jeśli dostaniesz komunikat, że musisz czekać to odczeaj i wtedy sobie odnów limit. Możlie że ktoś z Twojej sieci (jesli masz LAN'a) ściąga w tym samym czasie i limit wykorzystuje. Albo próbuj odnawiać limit wchodząc na stronę przez różne proxy. Adresy proxy znajdziesz na proxy4free.com. Życzę powodzenia :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  6. #31
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Dec 2006
    Posty
    7
    Siła reputacji
    0
    Cytat Zamieszczone przez lowak Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale próbujesz wznowić pobieranie od tych 125mb? Jeśli tak to może okazać, że serwer po prostu nie obsługuje wznawiana ściągania od danego momentu i musisz ściągać pliczek od nowa. Może to jest recepta?
    Chyba nie w tym rzecz, po prostu pomyślałem że skoro serwis pozwolił rozpocząć ściąganie to wcześniej czy później pozwoli dokończyć. Wchodzę po prostu na ten sam link i próbuje ściągnąć tak jak za pierwszym razem. Przypuszczałem że może automatycznie zacznie ściągać od miejsca w którym skończył, ale teraz dostaję taki komunikat:

    You have 250 MB left that you can download with this passport.
    Your download passport will renew in 0:100:07.
    This link's filesize is larger than what you have left on your Passport.


    Sądziłem że może ktoś ma doświadczenia z tą właśnie stroną, bo jak się zorientowałem raczej nie ma uniwersalnej recepty na wszystkie tego typu serwisy, każdy ma jakieś swoje smaczki. Popróbuje jeszcze z proxy ale chyba muszę więcej poczytać bo na razie jestem zielony i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Z tego serwisu akurat spróbowałem ściągnąć bo znalazłem tam opcję "search", a na serwis trafiłem czytając przyklejony tu wątek: "Serwery www na pliki - polecane i nie polecane" czyli czysty przypadek. Trudno mi ocenić czy jest on lepszy od innych czy nie i czy warto tracić czas żeby go rozgryzać. Znalazłem tam po prostu coś co chciałbym mieć a tu d....

    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez wlodas ; 21-02-07 o 20:11 Powód: literówki

  7. #32
    r-obak
    Gość

    Brak blokad na rapidshare!

    doberek.
    pod tym linkiem
    Kod:
     http://rapidshare.com/files/20487124/Rapidown_5.9_SE-_Pathed_version_with_723000_days_of_trial.rar
    jest program który pozwala ssać więcej niż 1 plik, nie trzeba czekac na ssanie, i takie tam..

    dziala przy stalym ip[wiem bo wlasnie ja mam stale a teraz ssam 3 pliki z rapida..] i w ogóle na razie jest bosko :D

    polecam

    Kod:
     pass:  redwarez.info

    milego ssania
    Ostatnio edytowane przez wyyzy ; 16-03-07 o 16:45 Powód: przeniosłem...

  8. #33
    Super Moderator Awatar neoshiro
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    M(...)w()
    Posty
    505
    Siła reputacji
    15
    potwierdzam, program ma moj atest i przyzwolenie :D SMIGA!!! (albo mi sie wydaje, albo pokazuje mi 118 polaczen :) ) (program obsluguje tez wznawianie :D)
      Spoiler

    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.*) him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

    http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

  9. #34
    Użytkownik Forum Awatar wlodas
    Dołączył
    Apr 2005
    Posty
    4,420
    Siła reputacji
    20
    tylko te szybkości cos nie za bardzo duże..
    Ostatnio edytowane przez wlodas ; 16-04-08 o 17:46

  10. #35
    Użytkownik Forum Awatar totmes526
    Dołączył
    Nov 2005
    Posty
    39
    Siła reputacji
    15

    rapidown

    dla mnie bomba

  11. #36
    Super Moderator Awatar neoshiro
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    M(...)w()
    Posty
    505
    Siła reputacji
    15
    Jak to mowi chinski sprzedawca... "...ale dziala :)..."
      Spoiler

    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.*) him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

    http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

  12. #37
    Użytkownik Forum Awatar alec
    Dołączył
    Mar 2006
    Skąd
    czarna podkarpacie
    Posty
    337
    Siła reputacji
    14
    i strasznie zasysa procesor :) wiem jak ktoś ma z 3giga to pewnie nie odczuwa ale ja mam do neta 773 :) i 260 ramu ale hula

  13. #38
    Dalamar
    Gość
    hmmm. Czy tam da sie jakoś zmienić język ?? :D bo troche dziwny jezyk tam jest. Ale i tak sie orientuje co i jak. :D

  14. #39
    Super Moderator Awatar neoshiro
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    M(...)w()
    Posty
    505
    Siła reputacji
    15
    poprzerzucaj zakladki i znajdzies ;)
    (zakladka 3 od prawej, wybierasz z listy english i wciskasz pierwszy przycisk od lewej :) z napisem "Aplicar" z portugalskiego Aply :P)
      Spoiler

    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.*) him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

    http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

  15. #40
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    18

    Icon14

    Program kapitalny, normalnie skakam z radości, teraz można wreszcie ściągać godziwie wszystko.
    U mnie wyciąga on większe transfery niż mam normalnie - aż mnie to zadziwiło:)

    r-obak:notworthy :notworthy :notworthy
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  16. #41
    r-obak
    Gość
    mam zapytanie, ssał ktoś jakieś rary nim?
    bo nie wiem czemu ale wyskakuje mi że plik ma niewłaściwy format lub jest uszkodzony..

    robi sie tak komuś?

  17. #42
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    18
    Właśnie to samo mam, a już się cieszyłem
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  18. #43
    r-obak
    Gość
    kurde.. a miało być tak pięknie..
    nic, zmieniłem na pojedyncze połączenie i zobaczymy jak teraz zassa to czy będzie to samo..
    może po prostu nie można ssać 1 pliku poprzez kilka połączeń, a program ma automatycznie 3

  19. #44
    Super Moderator
    Dołączył
    Sep 2005
    Posty
    2,425
    Siła reputacji
    17
    Pytanie mam, co zrobić żeby transfer był taki jak np. w przypadku normalnego ściągania przez przeglądarkę, przez program idzie mi max 30 kilo a normalnie ponad 230 [necik 2mb] ?
    ...

  20. #45
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    18

    Icon5

    wyyzy - a ty nie masz problemów z rarami?
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  21. #46
    Super Moderator
    Dołączył
    Sep 2005
    Posty
    2,425
    Siła reputacji
    17
    Nie ściągałem jeszcze żadnego pliku do końca bo takim transferem nie ma sensu ;) wolę się już wtedy normalnie pomęczyć ;]
    ...

  22. #47
    Super Moderator Awatar neoshiro
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    M(...)w()
    Posty
    505
    Siła reputacji
    15
    z tego co zauwazylem, to w warunkach licencji jest napisane, ze trzeba sie gdzies zalogowac, a programik jezeli jest (domyslnie) wlaczona opcja logowania, to wysyla przy okazji logi na jakas stronke, cos mi sie wydaje ze programik najpierw leci przez jakis gateway, a pozniej dopiero do nas wysyla plik, ktory sam zasysa... to moze powodowac taki maly transfer... :/
      Spoiler

    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.*) him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

    http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

  23. #48
    Użytkownik Forum Awatar totmes526
    Dołączył
    Nov 2005
    Posty
    39
    Siła reputacji
    15

    rapidown

    no właśnie, jak otworzyć ściągnięte pliki *.rar

  24. #49
    Dalamar
    Gość
    ;( ;( ;( myślałem, że to już będzie hit. A tu lipa : ściąga m i tylko max 20 kb/s a normalnie przez przeglądarke mi idzie 35 kb. W moim przypadku sie nie opłaca przez to ściągać

  25. #50
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    18
    Dalamar - przy Twojej jakosci neta to byłby hit - policz sobie ile trwa procedura ściągania kiedy czasem musisz czekać i 100minut na wznawianie!
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni wpis / autor: 13-09-11, 12:50
  2. Blokada portów?
    Przez WernerusMaximus w dziale Sieci Komputerowe
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni wpis / autor: 22-05-10, 11:54
  3. Blokada pliku *.exe
    Przez np15 w dziale Systemy Windows - Rozwiązywanie Problemów
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni wpis / autor: 26-09-09, 09:06
  4. serwisy o phpnune
    Przez poper w dziale Strefa Webmastera
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni wpis / autor: 13-02-04, 16:04

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •