P2M - tak brzmi skrot nowego sposobu wymiany plikow. Pewnie niektorzy z nich juz o tym slyszeli. Sprawa jest bardzo prosta. Dzieki kilkunastu uslugom pocztowym po 1 lub wiecej GB mozemy sciagac pliki. Pliki sa dzielone na czesci i wysylane na serwer. Potem udostepniane jest haslo do tego serwera oczywiscie zaszyfrowane. Sciagamy sobie program peer2mail. Adresu nie pamietam zaraz poszukam i dopisze. Dzieki temu programowi nie da sie usuwac wiadomosci z konta ani nic (zadna lama nie wywali po sciagnieciu), a bez niego nie dostaniemy sie na to konto bo haslo jest zaszyfrowane specjalnie dla tego programu. Jakie sa zalety? oczywiste :
-Chyba zaden admin nie zablokuje portu 25 czyli poczty elektronicznej -> czyli nawet uzytkownicy zza natu sciagaja do woli.
-Systemy udostepniajace takie konta sa bardzo szybkie i zazwyczaj sciaga sie z maksymalnym transferem swojego lacza!! -> idzie naprawde szybko...
Jakie sa wady:
-gmail(poczta z googli) juz wprowadzila ograniczenia (500MB transferu dziennie)
-mlody projekt - malo linkow jeszcze jest.
Cale forum z linkami na p2m (nie wszystkie dzialaja) jest pod adresem filewarez.com - brazylijskie chyba to forum czy jakies ale da sie zrozumiec co co trzeba. Wow dawno nie pisalem takich dlugich postow. Moje opinie o tym sposobie sciagania:
calkiem pozytywne. po pierwsze to ze jest dobry transfer.
i troche negatywne - dalem sie zrobic w balona -> sciagnalem film z jakims brazylijsko-hiszpansko-afrykanskim dubbingiem :( ale to juz moja wina :P
sciąiganalem przez to juz:
green day - american idiot
recruit
mean girls
i jakis film bajka z tomem henksem.
naprawde dlugi mi ten post wyszedl. Zaraz poszukam linku do tego programu. Tak swoja droga to moze byc niezly sposob do wymiany plikow na forum. Kazdy wiekszy plik mozna by dzielic i kazdy z userow mogl by sciagac. Kiedys byla prosba o ftp forumowe. To jest nawet lepsze. Radze przemyslec.
Edito:
ten post bedzie jeszcze dluzszy...
sciagamy programik z http://peer2mail.com/
i teraz instrukcja sciagania:
pokaze na przykladzie filmu wredne dziewczyny bo tam mi sie spodobala ta laska.
O nie cos z tym forum co podalem wczesniej nie tak a ze nie znam tego jezyka to nie wiem nawet co. Oby potem bylo lepiej. pokaze na plycie zespolu green day:
dane ze strony:
Usuario: stockton.up.som
Password: |\tqfdnrqn0tG/orDRhJTLhYaHytGz|/
Servidor P2m: Gmail
wiec odpalamy program p2m. klikamy na zakladke browse i na taki domek na gorze, a wlasciwie na strzalke obok niego. wybieramy gmail. logujemy sie jako: stockton.up.som, a za haslo podajmy:
|\tqfdnrqn0tG/orDRhJTLhYaHytGz|/ . to haslo tylko dla tego programu. Nie zalogujesz sie nim na stronce. oczywiscie wszystko jest do przejscie :P, ale to jest nie wazne.
teraz klikamy download. to trwa dlugo. Robi liste czesci. zaznaczamy to co chcemy sciagnac. I sprawdzamy czy aby sa wszystkie czesci wypisane. Jak nie to klikamy refresh. POwinny sie pokazac wszystkie. Teraz download. Najlepiej jest jak jest zaznaczona opcja auto merge files - czyli automatyczne laczenie plikow. po sciagnieciu pokaze ci sie folder z gotowym archiwum rar :D przepraszam ze to tak lopatologicznie napisalem ale chcialem zeby nie bylo watpliwosci. Zycze udanych transferow...