Strona 1 z 16 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 382

Wątek: NOD32 i wszystko o nim...

  1. #1
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Białystok
    Posty
    375
    Siła reputacji
    16

    NOD32 i wszystko o nim...

    W tym temacie umieszczajcie wszelkie problemy związane z NOD'em32, linki do oprogramowania firmy ESET i kluczyki niezbędne do prawidłowego działania.



    Info:
    NOD32 jest zaawansowanym technologicznie a jednocześnie prostym w obsłudze systemem antywirusowym. Pierwsza wersja programu pojawiła się na rynku ponad dziesięć lat temu. Od tego czasu uległ wielu zmianom, jego możliwości zostały znacznie rozszerzone a zastosowane technologiczne innowacje spowodowały, że w tej chwili stał się jednym z liderów na rynku. Podstawową zaletą NOD32 jest zaawansowany mechanizm wykrywania wirusów, który od ponad dwóch lat plasuje go w ścisłej światowej czołówce. Kolejnym argumentem jest bardzo duża niezawodność i szybkość skanowania zasobów komputera osiągnięta dzięki zaprogramowaniu krytycznych modułów systemu w języku programowania niskiego poziomu Assemblerze. Szybkość pracy staje się coraz bardziej istotna, gdyż z miesiąca na miesiąc zwiększa się ilość informacji docierających w trybie rzeczywistym przez Internet, zwiększają się pojemności dysków twardych oraz ilość zapisywanych na nich danych Jak w żadnym innych przypadku - systemy antywirusowe dla zachowania swojej skuteczności muszą być regularnie aktualizowane. W przypadku NOD32 jest to bardzo łatwe i może odbywać się automatycznie. System może być aktualizowany przez Internet (bezpośrednio z serwera producenta), z wybranego serwera lub stacji roboczej w lokalnej sieci komputerowej lub też z płyty CD-ROM, jeżeli komputer nie pracuje w sieci ani też nie jest połączony z Internetem. Aktualizacja bazy danych wirusów, może automatycznie odbywać się w tle, bez absorbowania uwagi użytkownika. NOD32 posiada najlepszy na rynku moduł analizy heurystycznej - oznaczo to, że jest w stanie wykryć wirusy, które jeszcze nie znajdują się w jego bazie.

    Download:
    Jeżeli chcesz sciagnac program wejdz na strone www.nod32.pl w dzial download i pobierz, wczesniej podajac numerki które sa w tym temacie
    Ostatnio edytowane przez wyyzy ; 29-08-08 o 12:26 Powód: poprawiłem info...

  2. #2
    Gourney
    Gość
    BARDZO DUZE info o nodzie! taka instrukcja... (ang)
    http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509
    Ostatnio edytowane przez wyyzy ; 06-11-07 o 14:03 Powód: url

  3. #3
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    18
    a powiedzcie mi ściągnołem NOD z www.softzone.prv.pl zainstalowałem i wpisuje wiele numerków z tych podanych powyżej i nic mi nie wchodzi, zostało mi już tylko 12 dni triala i niewiem co robić.........
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  4. #4
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Bo do triala nie da się wpisać numerku :) Wejdź na oficjalną stronę, wejdź w download i ściągnij najnowza wersję odpowiednią do systemu operacyjnego jaki masz, jak podczas ściągania zapyta o numerek to podaj któryś z podanych na forum i powinno być OK :) Jak już ściągniesz to numerek będzie potrzebny do aktualizacji bazy wirusów.
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  5. #5
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    No to powiem wam historyjke z życia wziętą.

    Było sobie trzech kolegów, jeden znał się nieco więcej na kompach, dwóch wolało bardziej grać niż zgłębiać tajniki peceta i software'u na nim wgrywanego.
    "Informatyk z prowincji", taki śmieszny przydomek mu wymyślili, ale bez niego nie potrafili systemu zreinstalować... Biegał do każdego, kiedy pojawił się problem, rzadko się zdarzało, że pozostawił problem nierozwiązanym.
    I zaczął kiedyś testować antywirusy, testował długo... Aż dojrzał NODa pośród wielu, błyszczał z daleka, nęcił małymi wymaganiami i prostym scrakowania sposobem. Jednak bał się, nie był skłonny do zmian prędkich, ale w końcu złapał i zainstalował. Jakież było jego zdziwienie kiedy nie zobaczył różnicy przy uruchamianiu systemu, przy jego pracy i zużyciu procesora, a przede wszystkim jego niezawodności.

    Szybko polecił go swoim dwóm mniej obeznanym kolegom, ci byli podobnie niechętni do nowego, ale z czasem gdy pojawił się na ich blaszkach Internet tak zwrócili się do "informatyka z prowincji" o rade i pomoc. W mik zainstalował co trzeba i działało.

    Dwóch po dziś dzień nie ma zainstalowanej ani jednej łaty na xpka. Jednak jeden z nich ma siostre i dzieli z nią łącze. Ona używając IE i żadnego antywira nałapała syfu co nie miara, dziwne że komp to tak długo wytrzymywał...ale co? Z ratunkiem przyszedł NOD wraz z grupą kolegów i zrobili porządek.


    Poza tym, oprócz antywira uzywa się się jeszcze firewalla :P
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  6. #6
    QbaTheRipper
    Gość
    Witajcie.Czytam o Waszych problemach z Nod32. i chciałem dyskretnie poinformować że jest "coś" co rozwiązuje problem z trialem,aktualizacją itp. na około 16mln. dni.Chyba wystarczy.

    Ten patch do Noda32 nazywa sie NODFix Insane 2.1 i działa bez zastrzeżeń a sam antywir również (NOD32 2.51.20).Raz go instalujesz...restart kompa.I to wszystko.Tak to wyglada :
    Wersja ewaluacyjna
    Do końca testów pozostało: 16715971 dni

    Informacje o zainstalowanym systemie NOD32
    Wersja bazy wirusów: 1.1429 (20060303)
    Zainstalowana: 3 marca 2006
    Baza wirusów - kompilacja: 6870

    Informacje o innych modułach wspieranych przez skaner
    Wersja modułu zaawans. heurystyki: 1.027 (20060206)
    Moduł zaawans. heurystyki - kompilacja: 1106
    Wersja modułu internetowego: 1.002 (20040708)
    Moduł internetowy - kompilacja: 1013
    Wersja modułu wspierającego archiwa: 1.040 (20051222)
    Moduł wspierający archiwa - kompilacja: 1142

    Informacja o zainstalowanych komponentach
    NOD32 dla Windows NT/2000/XP/2003/x64 - Podstawowe komponenty
    Wersja: 2.51.20
    NOD32 dla Windows NT/2000/XP/2003/x64 - Wsparcie internetowe
    Wersja: 2.51.20
    NOD32 dla Windows NT/2000/XP/2003/x64 - Standardowe komponenty
    Wersja: 2.51.20

    Informacje o Systemie Operacyjnym
    Platforma: Windows XP
    Wersja: 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2
    Wersja o wspólnym układzie sterowania: 5.82.2900
    RAM: 1024 MB
    Procesor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ (2105 MHz)

    Skoro NOD32 jest taki popularny to daje linka dla wszystkich do fajnego jednorazowego skonfigurowania antyvira http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509 :fing02:
    Ostatnio edytowane przez wyyzy ; 04-02-07 o 22:10 Powód: połączyłem...

  7. #7
    Duch
    Gość
    No i sie nadzialalo :/ U mnie juz nie dziala nawet na u7.eset.com

    Wlasnie mozna cos wiecej o tym NOD32 Update Viewer

  8. #8
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Duch proponuję przeczytać kilka postów do tyłu a na pewno znajdziesz działający numer do NODa. A co do NOD32 Update Viewer to jest to programik, który sprawdza serwery z aktualizacją i pokazuje gdzie jest najnowsza wersja bazy wirusów.
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  9. #9
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    18
    a powiedzcie mi jak można w NOD'zie zroić tak aby mi niekrzyczał, nieusuwał, nie dodawał do kwarantanny plików które uważa za zainfefokwane - konkretnie tronana jesli jest to pliczek do hackowania który chciałbym użyć????? niepomaga wyłonczenie NOD'a a nawet wyżucenie z kwarantanny!!
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  10. #10
    Moderator
    Dołączył
    Jun 2005
    Posty
    509
    Siła reputacji
    15
    Cytat Zamieszczone przez Koniu
    a powiedzcie mi jak można w NOD'zie zroić tak aby mi niekrzyczał, nieusuwał, nie dodawał do kwarantanny plików które uważa za zainfefokwane - konkretnie tronana jesli jest to pliczek do hackowania który chciałbym użyć????? niepomaga wyłonczenie NOD'a a nawet wyżucenie z kwarantanny!!
    Spróbuj zrobić tak:
    Klikasz na AMON->Ustawienia zakładka Wyłączenia. Tam klikasz Dodaj i dodajesz np.: folder w którym trzymasz swój programik.

  11. #11
    hocking
    Gość
    Bronson
    Sciągnąłem NODA z adresu, który podałeś tj. nieaktywny link ale po wprowadzeniu kluczy ( najnowsze które podałeś) przy aktualizacji podaje mi " błąd połączenia z serwerem".
    Może wiesz jak temu zaradzić.
    Z góry dzieki za odp.
    Pozdro hocking
    Ostatnio edytowane przez wyyzy ; 06-11-07 o 14:05 Powód: usunięcie nieaktywnego linku...

  12. #12
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    hocking po co wpisujesz kluczyk do triala ?? Jak masz działający numerek to możesz sobie pobrać pełną wersję z oficjalnej strony nod32.pl, wpisujesz ten numerek i program się aktualizuje. Nie rozumiem po co ściągasz triala i wpisujesz numer jak możesz ściągnąć pełną wersję i ułatwić sobie życie :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  13. #13
    hocking
    Gość
    Dzięki ulm@n

    Ulm@n Program udało się ściągnąć przy użyciu pierwszego z podanych przez Bronsons kluczyków ale z aktualką bazy kiszka.
    Sprawdziłem wszystkie trzy kluczyki i "Błąd połączenia z serwerem".
    Może jakaś rada?
    Dzięki za odpo.
    Ostatnio edytowane przez hocking ; 14-04-06 o 23:57 Powód: post pod postem

  14. #14
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    A masz firewall'a ?? Może firewall blokuje Ci któryś z portów i dlatego nie możesz pobrać aktualki ??
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  15. #15
    hocking
    Gość
    ulm@n - firewall systemowy winxp, nod ustawiony jako wyjątek i nic.
    Przy wyłączonym firewallu też z aktualki nici.
    pozdro

  16. #16
    fredii
    Gość
    Niestety mam to samo. Nici z aktualizacji. Z kluczykami a także i z Fix'em nie da rady zaaktualizować. Żaden serwer aktualizacyjny nie chciał chodzić. Powróciłem do starszej wersji przedłużonej fix'em i aktualizacja sygnatur nastąpiła natychmiast. Nie wiem, co jest grane

  17. #17
    Gourney
    Gość
    ja osobiscie uzywam istalki 2.50 jeszcze z czasow bety, ją instaluje i podaje numerki Bronsona (Wogle BIG THX ode mnie dla Ciebie). I jest oki. Serwerów żadnyc niedodaje, a w programie mam ustawione na Random.

    Pozatym wylonczony windowsowski FW, jakos do tej pory poleglaem na IMONie w NOD32 i jakos jestem bezpieczny i nic mi sie niestalo, a jednakon coś dziąła po czasem zdarza mi sie kliknąć TERMINATE :D (pisze to tylko zeby opisac sytuacje bezpieczenstwa mojego kompa, niekogo nienamawiam do olania sprawy FW :D)

  18. #18
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    Mam triala, mam ustawiony u4.eset.com i cały czas działa... dziwne :werd:
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  19. #19
    hocking
    Gość
    " Błąd połączenia z serverem". Sprawa "Błąd połączenia z serwerem" wyjaśniła się. Problem polegał na tym, że ja korzystam z przeglądarki Firefox, a Nod podczas instalki pyta o proxy i czy chcesz korzystać z ustawień InternetetExplorera (dotyczy to wersji testowej Noda, w wersji pełnej takiego pytania nie ma). Wystarczyło zaznaczyć że nie korzystam z proxy i NOD z FIXEM pobiera aktualizacje ( fix ustawił ważność na 16,715,930, polecany przez lowak).
    Dziękuję wszystkim tym, którzy wcześniej odpowiedzieli na moje posty.
    Ten temat polecam również frediiemu.
    Pozdro hocking.
    Ostatnio edytowane przez hocking ; 14-04-06 o 23:59

  20. #20
    barteq
    Gość
    witam ja mam taki problem, zainstalowalem nowego noda wpisalem usera i haslo ale nie updejtuje mi sie ;//

    zobaczcie :| pisze ze nie ma nowej wersji a ja mam z 30 marca:/

    nieaktywny link...
    Ostatnio edytowane przez wyyzy ; 06-11-07 o 14:10 Powód: usunięcie nieaktywnego linku...

  21. #21
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    A co to jest za serwer vreditel.net.ru ?? Domyślam się że to jakiś "lewy" znaczy się mniej oficjalny :). Zmień serwer na oficjalny, albo ustaw żeby wybierał automatycznie i powinno być wszystko OK :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  22. #22
    barteq
    Gość
    i ustawilem tak jak mowisz.. i mam to samo ...

    Wersja programu nod32 jest aktualna... blablabla...

    co zrobic :(? jakies pomysly ;(?
    Ostatnio edytowane przez wlodas ; 15-04-06 o 14:54

  23. #23
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    barteq zrób screena jak możesz jakie masz dostępne serwera do aktualek i podaj jaką dokładnie masz wersje NODa.
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  24. #24
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    18
    a ja mam pytanko właściwie gł. do lowaka awięc mam noda z tym fixem 2xxxx (jakoś tak) no i wszystko było ql asz do przedwczoraj gdy zauważyłem że mam nieauktualną baze i nieaktualną wersje programu, udało mi się zassać najnowszą wersje z serwera który wcześniej podawał bronson, ale nowej bazy virusów niewidzia (a poślizg był miesięczny!!), dopiero dziś wpisałem numerki od bronsona - te ostatnie no i zassał aktualną baze - no ale nadal mi pisze że mam triala i ileś tam tysięcy dni do końca traial.... jak na to poradzić - do tej pory wszystko było w porzo, sam się aktualizował, nie sprawiał problemów a ja byłem w niebo wzięty żę tam malo pamięci żre.... lowak powiedz mi czy ty nadal masz tego fixa i triala i czy sam Ci się uaktualnia????
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  25. #25
    hocking
    Gość
    Koniu
    Ja sciągnąłem triala i zainstalowałem fixa polecanego przez lowaka i Nodzik działa O.K.
    Aktualki pobiera sam.
    Jeszczejedno pytanie. Czy przed instalacją nowego Noda usunąłeś fixa?
    Ostatnio edytowane przez hocking ; 15-04-06 o 18:35

Strona 1 z 16 1234567891011 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. ..:: T O R R E N T ::.. & wszystko z nim zwiazane
    Przez panson w dziale Ciekawe Dyskusje
    Odpowiedzi: 474
    Ostatni wpis / autor: 13-06-15, 10:55
  2. Nod32 - jak aktualizować?
    Przez piterek2006 w dziale Programy Dla Systemów Windows
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni wpis / autor: 10-06-08, 16:24
  3. NOD32 3.0 w fazie beta
    Przez pytonss w dziale Software
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni wpis / autor: 06-04-07, 22:40

Tagi dla tego wątku

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •