Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26 do 50 z 382

Wątek: NOD32 i wszystko o nim...

  1. #26
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    Cytat Zamieszczone przez Koniu
    ...lowak powiedz mi czy ty nadal masz tego fixa i triala i czy sam Ci się uaktualnia????
    Poczytaj posty od #368 i wszystko powinieneś wiedzieć ;)

    To też się może tyczyć użytkownika barteq, tak przypuszczam bynajmniej ;)
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  2. #27
    fredii
    Gość
    No już wszystko chodzi. Były drobne problemy z aktualizacją, ale już po kłopocie. Dzięki Bronson za nowego Nod'a, przedłużyłem sobie Fix'em v2.1 i wszystko działa, aktualizuje się sam bez żadnych problemów. A co do jakiejś opcji z serwerem Proxy, o której pisał hocking to nic takiego nie było. Nie wiem ja nie miałem, choć tez używam Firefoxa,

    Pozdro

  3. #28
    mefisto
    Gość
    chciałbym akualizować noda nie poprzez net tylko z localnego serwera ? czy mozna to jakos zrobic aby nie łączył sie z serwerami w sieci tylko wskazać mu konkretny udostępniony katalog na innym kompie bardzo bym prosił o szczegółową instrukcje jak to zrobic z góry dzieki

  4. #29
    Super Moderator
    Dołączył
    Sep 2005
    Posty
    2,425
    Siła reputacji
    16
    A ja mam takie n00b'skie pytanie...

    Czy ten antyvirus jest naprawde taki dobry ? i czy posiada on mase nie potrzebnych i spowalniających kompa opcji ? i w ogóle mógłby mi ktoś podać kilka argumentów, które są za używaniem tego programu jako osłony przed robakami.
    ...

  5. #30
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    18
    a więc w jednym, małym sofcie masz wszystko czego potrzeba do profesjonalnej obrony kompa przed atakami z zewnątrz i nie tylko. wiele opcji można w nim wyłączyć - choć niema jakiś szczególnie niepotrzebnych badziewi. antywir się często akualizuje, przez co baza jest non stop aktualna na nowe viry, a największym plusem (przynajmniej dla mnie) jest to iż cały program zrzera bardzo mało ramu! (u mnie przy właczonych wszystkich usługach, automatach, skanowaniach itp., bierze niecałe 20MB!!!) naprawde soft godny polecenia - jedyny program antywirusowy na którym się niezawiodłem (może dlatego że go uzywam tylko przez ok 7-8 miesięcy....)
    Ostatnio edytowane przez wlodas ; 21-04-06 o 21:14
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  6. #31
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    Odkąd NODa mam na kompie - ok. 2lat tak żadna reinstalka windowsa nie wynikała z zainfekowania wirusem.
    Ciekawa sprawa z tym trialem, którego się da przedłużyć, a działa mimo wszystko jak full. ;)
    Jest po polsku!

    Większość wymienił Koniu, ja jedynie dodałem pare od siebie ;)
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  7. #32
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Koniu już wszystko powiedział, więc nie będę już zachwalał NODa :) W skrócie, co prawda jest mały ale swoje potrafi i co najważniejsze doskonale robi swoje :D

    PS Koniu jak możesz to popraw orty, co prawda nie jestem na to wyczulony, ale jak jest więcej jak trzy w jednym poście to trochę to przeszkadza :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  8. #33
    Super Moderator
    Dołączył
    Sep 2005
    Posty
    2,425
    Siła reputacji
    16
    Zainstalowałem i się zdziwiłem... mały, skromny, nie zwalnia mi łącza, nie spowalania systemu... póki co jest dobrze ;) Zobaczymy jak będzie dalej...
    ...

  9. #34
    Super Moderator
    Dołączył
    Sep 2005
    Posty
    2,425
    Siła reputacji
    16
    A ja mam pytanie... program mi się sam aktualizuje (raz czy dwa razy dziennie, wtedy pokazuje się taka chmurka o aktualizacji w pasku start) i nie musze wpisywać przy tym żadnych kluczy czy aby napewno wszystko dobrze zrobiłem ?
    ...

  10. #35
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    To zależy od wersji, jesli masz trial, to oczywiscie normalne ;)
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  11. #36
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    ... przy wersji full też to normalne :P Swoją drogą wyyzy dziwne pytanie zadałeś :) Zamiast się cieszyć, że program działa perfekt to szukasz dziury w całyn :P :D
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  12. #37
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2005
    Posty
    170
    Siła reputacji
    14
    Mam Pytanie. Niby Nod łapie wszystko ale mi przepuszcza..... Ja skanuje co jakiś czas programem Trend Micro Anty-Spyware i znajduke ok. 10 śmieci w cookies i z 5 w rejestrze. Czy do tego jest poterzebny jaki inny program niż NOD czy mam coś źle ustawione ?

  13. #38
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Manky ja bym był jednak za tym, że ten Trend Micro Anty-Spyware po prostu się myli :) Często się zdarza, że różne pliki są traktowane na zasadzie "chuchaj na zimne" czyli jakiś tam fragment kodu szpiegowskiego niby się tam znajduje, ale szkodliwe to nie jest, ale program wywali to jako szpieg. Zresztą ja o tym programie pierwsze słyszę, więc nie mam do niego wielkiego zaufania. A Eset to jest sednak firma, która na błędy sobie pozwolić nie może :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  14. #39
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2005
    Posty
    170
    Siła reputacji
    14
    a czy mi się zdaje czy NOD się sam aktualizuje i nie trzeba wpisywać żanych numerków ?

  15. #40
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Jeśli numerki są nadal aktualne (czyli Eset ich nie zablokował) i są wpisane w konfiguracji programu to program się sam zaktualizuje :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  16. #41
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2005
    Posty
    170
    Siła reputacji
    14
    Mam kolejne pytanie. Nod sprawuje mi się dobrze i zazwyczaj jak wykryje jakiegoś wirusa to biore go do kwarantanny. Ale co najlepiej zrobić w tym przypadku ?? :

  17. #42
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    Dostępna jest tylko jedna opcja, mianowicie "Rozłącz" i ja zawsze daję to. Wirus jest w pliku na stronie, więc otwarcie strony jest równoznaczne z wpuszczeniem do kompa wirusa, więc procedura jest chyba jak najbardziej prawidłowa :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  18. #43
    Użytkownik Forum Awatar Bronson
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    gdzieś na Podlasiu
    Posty
    94
    Siła reputacji
    15

    NOD32 v2.51.30 Enterprise Edition + NOD32 Update Viewer v2.01.3.0 (NEW)

    NOD32 v2.51.30 Enterprise Edition + NOD32 Update Viewer v2.01.3.0



    Kod:
    http://rapidshare.com/files/450232/N32AVVH3.rar



  19. #44
    lorien
    Gość

    Icon9 NOD32 - Bład połaczenia z Serwerem

    Siemka,
    szukałem już w necie rozwiązania mego problemu i jedynie co znalazłem to to ze moge mieć blokade na firewalu ( a nie mam ! ) i zebym klikał, klikał to moze sie zaktualizuje. Niestety to nie działa. Nie znalazłem lepszego miejsca do zadania pytania - dlatego pisze na tym forum. Naprawdę potrzebuje pomocy. ;(
    A problem polega na tym ze juz do kilku dni (od 28 listopada) zamiast aktualizacji uzyskuje informacje "Bład Połaczenia z serwerem" Oczywiscie dokonałem reinstalacji. Niestety problem nie ustapił.

  20. #45
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    19
    lorien pierwsze pytanie jaka wersja, trial czy retail ?? Jak trial to proponuję ściągnąć najnowszą wersje + fix i powinno być OK, a jak retail to proponuję zmienić numerki na "świerze" :)
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  21. #46
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    Cytat Zamieszczone przez ulm@n Zobacz posta
    lorien pierwsze pytanie jaka wersja, trial czy retail ?? Jak trial to proponuję ściągnąć najnowszą wersje + fix i powinno być OK, a jak retail to proponuję zmienić numerki na "świerze" :)
    Oprócz tego warto zmienić serwer aktualizacji, u mnie tak czasami jest(na trialu oczywiście), że jeden serwer naokrągło nie odpowiada, a po jakimś czasie już wraca do normy(pare dni czasem nawet).
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  22. #47
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    18
    heh tak wychodiz przy tej starszej wersji noda, zainstaluj tą a na pewno będzie działać http://forum.underpl.org/showpost.ph...&postcount=114
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  23. #48
    lorien
    Gość
    Oczywiście zmieniałem serwery, niestety nie miałem szans wprowadzenia "świeżych" numerków - komunikat pojawiał się wcześniej. Choć robiłem to później w ustawieniach to tez nic.
    Ale dzięki za info chłopaki.
    Przeinstalowałem na triala i o dziwo ten komunikat na razie nie występuje. Fakt, nod biegał mi na starszej wersji. Postaram się ściągnąć najnowszą i zobaczymy.
    Koniu nie za bardzo jednak wiem jak mam to ściągnąć z rapidshare. ??
    pozdr.

  24. #49
    Super Moderator
    Dołączył
    Sep 2005
    Posty
    2,425
    Siła reputacji
    16
    Koniu nie za bardzo jednak wiem jak mam to ściągnąć z rapidshare. ??
    Wchodzisz pod podany link w poście następnie wybierasz konto Free, czekasz aż upłynie pokazany czas następnie przepisujesz kod z obrazka do pola obok i zaczynasz ściąganie przyciskiem "Download from [...]" i tyle ;)
    ...

  25. #50
    Ginekolog <-> tapicer Awatar thomas.night
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    EdgeHill
    Posty
    2,028
    Siła reputacji
    19
    Mam drobne pytanie.. w chwili obecnej NOD32 v2.7 nie wymaga tych całych licencji. Po spatchowaniu cukierkiem od nSane uaktualnianie przechodzi jak należy i data ważności też się zgadza :), i teraz pytanie: jaki serw z defami jest zawsze najświeższy?
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego :)
    night_cr0wler / astar0th

Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. ..:: T O R R E N T ::.. & wszystko z nim zwiazane
    Przez panson w dziale Ciekawe Dyskusje
    Odpowiedzi: 474
    Ostatni wpis / autor: 13-06-15, 10:55
  2. Nod32 - jak aktualizować?
    Przez piterek2006 w dziale Programy Dla Systemów Windows
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni wpis / autor: 10-06-08, 16:24
  3. NOD32 3.0 w fazie beta
    Przez pytonss w dziale Software
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni wpis / autor: 06-04-07, 22:40

Tagi dla tego wątku

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •