Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Problemy z .mov w After Effects

  1. #1
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Feb 2013
    Posty
    5
    Siła reputacji
    0

    Problemy z .mov w After Effects

    Witam.
    Mam taki mały problem z programem AE, ponieważ importując do niego pliki z rozszerzeniem .mov AE zacina mi się ( brak odpowiedzi ) i jedyne co mogę zrobić to wyłączenie tego programu. Z kodeków mam zainstalowany QuickTime.

  2. #2
    Super Mordoprator ;-) Awatar ulm@n
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Kosina\Kopytowa
    Posty
    2,484
    Trofea
    Siła reputacji
    21
    Spróbuj zainstalować QuickTime Alternative

    QuickTime Alternative
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie... :}

  3. #3
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Feb 2013
    Posty
    5
    Siła reputacji
    0
    Niestety nie zadziałało :(

  4. #4
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    20
    Masz zainstalowane w systemie jakieś zewnętrzne kodeki, np. K-Lite? Prawdopodobnie masz uszkodzony kodek odpowiadający za przetwarzanie plików MOV. Proponuję odinstalować wszystkie kodeki z systemu, wyczyścić pozostałości po nich (pliki, rejestr) i zainstalować kodeki ponownie.
    Drugą stroną medalu może być ich całkowity brak w systemie ;)


    Btw. podałeś też trochę mało informacji dotyczących problemu. Jakiej wielkości jest plik? Na jakim sprzęcie próbujesz go edytować (przede wszystkim ile masz RAMu)? Jaka wersja AE?

  5. #5
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Feb 2013
    Posty
    5
    Siła reputacji
    0
    To tak Intel Core i3-2130 3.4 GHz, 2x4GB DDR3 RAM, nVIDIA GTS450 (1GB DDR3 ), Windows 7 64-bit Professional. Pliki wielkości około 20 sec i około 200 Mb i mam AE CS 5.5

  6. #6
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    20
    Ok, specyfikacje już znamy oraz wagi plików. Przy takim składzie problem z wydajnością podczas otwierania plików nie ma prawa bytu. Według mnie zostaje sprawdzenie, czy nie masz jakichś kodeków zainstalowanych. Jeśli tak, wywalić je wszystkie i zainstalować nowe, np. K-Lite Mega Codec Pack. Zajrzyj na listę zainstalowanych aplikacji Start / Panel sterowania / Programy i funkcje.
    Ostatecznością może być reinstalacja AE.

  7. #7
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Feb 2013
    Posty
    5
    Siła reputacji
    0
    A jak mogę sprawdzić jakie mam bo nie pamiętam już co instalowałem :c

  8. #8
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    20
    Przeczytaj proszę moją poprzednią odpowiedź. Wskazałem Ci jak sprawdzić zainstalowane aplikacje.

  9. #9
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Feb 2013
    Posty
    5
    Siła reputacji
    0
    Zrobiłem to wszystko usunąłem wszystkie kodeki usunąłem AE zainstalowałem QuickTime Alternative i jeszcze raz zainstalowałem AE zadziałało przy jednym projekcie i przy drugim przestało :(

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. After Effects CS3 - problem z instalacją
    Przez bazyl w dziale Programy Dla Systemów Windows
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni wpis / autor: 06-07-09, 14:48
  2. Adobe After Effects CS3
    Przez Wilczur w dziale Programy Dla Systemów Windows
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni wpis / autor: 01-05-08, 23:21
  3. Adobe After Effects
    Przez michal18c w dziale Programy Dla Systemów Windows
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni wpis / autor: 12-04-08, 15:38
  4. Adobe After Effects
    Przez Koniu w dziale Programy Dla Systemów Windows
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni wpis / autor: 06-03-08, 22:49
  5. After Effects CS3 Professional preview do pobrania
    Przez pytonss w dziale Software
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni wpis / autor: 16-04-07, 17:58

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •