Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 26 do 34 z 34

Wątek: Dziwne zachowanie sieci

  1. #26
    Ginekolog <-> tapicer Awatar thomas.night
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    EdgeHill
    Posty
    2,028
    Siła reputacji
    19
    podłączyłem przez wifi inny komputer. I tu niespodzianka - nie ma żadnych przerwań
    Ale tą samą kartą sieciową czy inną?
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego :)
    night_cr0wler / astar0th

  2. #27
    Użytkownik Forum Awatar maciek697
    Dołączył
    Jun 2006
    Posty
    126
    Siła reputacji
    14
    Karta inna bo na stałe w innym notebooku

  3. #28
    Ginekolog <-> tapicer Awatar thomas.night
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    EdgeHill
    Posty
    2,028
    Siła reputacji
    19
    W sumie można by spróbować eliminować zjawisko na poziomie windows'a zamieniając drivery na takie bardziej odpowiednie do tej sytuacji.
    Naprawiwszy sytuację w windows, pod linux'em pomoże ndiswrapper (podłączając już działające drivery windowsowe).

    ... a jak się nie da to toporny sprzęt zawsze można wymienić.
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego :)
    night_cr0wler / astar0th

  4. #29
    Użytkownik Forum Awatar maciek697
    Dołączył
    Jun 2006
    Posty
    126
    Siła reputacji
    14
    Pokusiłem się o użycie ndiswrapper. Skończyło się tym, że nie miałem w panelu sieciowym dostępu do sieci wlan. Problem przyczynił sie do formatu i przeskoczenia na 64 bitową wersję systemu.
    Co do zmiany sprzętu to w grę wchodzi tylko wymiana rutera... ale skąd mogę wiedzieć, że nie trafię gorzej
    Zobaczymy, na razie staram się jakoś z tym żyć

  5. #30
    Ginekolog <-> tapicer Awatar thomas.night
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    EdgeHill
    Posty
    2,028
    Siła reputacji
    19
    Najlepiej formata! :) A przyszłościowo:
    man iwconfig
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego :)
    night_cr0wler / astar0th

  6. #31
    Użytkownik Forum Awatar maciek697
    Dołączył
    Jun 2006
    Posty
    126
    Siła reputacji
    14
    Wiem, że zawsze jest jakiś sposób, ale szukałem pretekstu, żeby 64 bity przetestować.
    Co do zmiany rutera to zastanawiam się nad jej zasadnością. Sprawdzę jeszcze swoją kartę wlan w laptopie w działaniu z innym ruterem adsl u kolegi.
    Zobaczymy co wyjdzie. Jeśli tam będzie ok, to pokuszę się o jego zmianę.

  7. #32
    Użytkownik Forum Awatar maciek697
    Dołączył
    Jun 2006
    Posty
    126
    Siła reputacji
    14
    Sprawdzałem i okazało się, że na innym ruterki i innej sieci komp działa bez zarzutu.
    Zapadła decyzja - wymienić uparty ruter.
    Macie jakieś propozycje, tak do 200,00 PLN najlepiej ?

  8. #33
    Moderator Awatar Koniu
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    ns | wawa
    Posty
    2,092
    Trofea
    Siła reputacji
    18
    po wypróbowaniu d-linka, pentagrama, linksysa, netgear'a z półki tanich routerów dla domowych userów najbliżej uszczęśliwienia mnie jest netgear. korzystam z modelu wgr617 który zakupiłem w vobisie za 100zł. oczywiście wady ma wszystko w tych cenach.
    kontakt :deal:

    Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

  9. #34
    Ginekolog <-> tapicer Awatar thomas.night
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    EdgeHill
    Posty
    2,028
    Siła reputacji
    19
    Wiem, że zawsze jest jakiś sposób, ale szukałem pretekstu, żeby 64 bity przetestować.
    Można się było tego spodziewać ;)

    W tej cenie D-Link Wireless N150 Router DIR-600 wydaje się być rozsądnym rozwiązaniem, montowałem go na DSLu 2mbit
    (daje radę, ale nie wiem jak z p2p)
    However, gdybym miał kupić coś bardziej trwałego przyoszczędziłbym grosza na Linksys (Cisco) WRT160NL-EE
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego :)
    night_cr0wler / astar0th

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Dziwne zachowanie staruszka
    Przez lowak w dziale Problemy Techniczne
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni wpis / autor: 28-07-09, 11:24
  2. Firefox - zachowanie profilu
    Przez WernerusMaximus w dziale Internet
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni wpis / autor: 18-10-06, 17:32
  3. Dziwne zachowanie kompa
    Przez qb_A_ w dziale Systemy Windows - Rozwiązywanie Problemów
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni wpis / autor: 14-06-06, 23:15
  4. Dziwne zachowanie Windowsa
    Przez S.Z.A.O. w dziale Systemy Windows - Rozwiązywanie Problemów
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni wpis / autor: 13-05-05, 11:17

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •