Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Pobór mocy w czasie "uśpienia" i "hibernacji"

  1. #1
    Użytkownik Forum Awatar ziomulus
    Dołączył
    Mar 2007
    Skąd
    Kalisz
    Posty
    249
    Siła reputacji
    13

    Pobór mocy w czasie "uśpienia" i "hibernacji"

    Witam.

    Ciekawi mnie bardzo ile prądu pobietra komputer podczas wprowadzenie go w stan "uśpienia" lub "hibernacji". Chociaż te dwie operacje różnią się troche od siebie to bardziej interesował by mnie tryb "uśpienia". Ostatnmio zostawiam tak bardzo często komputer, ponieważ nie chce go co chwile włączać i wyłączać , a czasami musiał bym to robić bradzo często.. Zdarza mi się codziennie wchodzić na pc tylko na 5 min żeby coś sprawdzić i zostawiam go np na 1h czy nawet mniej.. I jestem bardzo ciekaw czy mi się to opłaca, czy lepiej go poprostu wyłączyć?

    pozdro

  2. #2
    murder(ator) ;) Awatar DaRiOOsH
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Łódź
    Posty
    1,024
    Siła reputacji
    15

  3. #3
    Użytkownik Forum Awatar Pedziwiatr
    Dołączył
    May 2006
    Skąd
    Poland
    Posty
    63
    Siła reputacji
    14
    Cytat Zamieszczone przez DaRiOOsH Zobacz posta

    można gdzieś wypożyczyć taki watomierz?

  4. #4
    murder(ator) ;) Awatar DaRiOOsH
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Łódź
    Posty
    1,024
    Siła reputacji
    15
    Od znajomego posiadaczy watomierzy :) mógłbyś spróbować wpiąć się z amperomierzem i odczyty mnożyć przez wartość napięcia. Dzięki temu uzyskasz moc z całkiem niezłą dokładnością :)

  5. #5
    Użytkownik Forum Awatar Sąsiad
    Dołączył
    Dec 2006
    Skąd
    Kosina/k. Łańcuta
    Posty
    284
    Siła reputacji
    0
    Ja napisze tak że wprowadzając komputer w stan hibernacji można go bez problemu potem wyłączyć i zero prądu bierze.
    I jeszcze dodam że taniej wychodzi jak komputer jest włączony przez cały czas niż jak go co chwile włączasz i wyłączasz. Bo podczas startu komputer bierze więcej prądu niż podczas normalnej pracy.
    Ostatnio edytowane przez Sąsiad ; 21-10-09 o 19:53
    Pomoc sąsiedzka: strzyże, goli, pi****li, krawaty wiąże, usuwa ciąże.
    Moje prace - zrobilem to sam.

  6. #6
    Ginekolog <-> tapicer Awatar thomas.night
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    EdgeHill
    Posty
    2,028
    Siła reputacji
    19
    Ja napisze tak że wprowadzając komputer w stan hibernacji można go bez problemu potem wyłączyć i zero prądu bierze.
    W sumie... to nie do końca. Nie żebym uważał szanownego Ł. Bigo za jakiś autorytet (wydobywał swego czasu sporo głupot spod pióra), aczkolwiek warto zerknąć ocb:
    Hibernacja (S4) w Windows – też zużywa prąd: BigoBlog
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego :)
    night_cr0wler / astar0th

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni wpis / autor: 03-10-09, 18:53
  2. "Borat" i "Diabeł ubiera się u Prady" za darmo w sieci
    Przez illusion w dziale Internet i teleinformatyka
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni wpis / autor: 26-03-07, 13:09

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •