Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 76 do 100 z 475

Wątek: ..:: T O R R E N T ::.. & wszystko z nim zwiazane

  1. #76
    filo13
    Gość
    No nie powiedział bym że to śmieć bo u mnie "Lata" Możliwe że to zależy od łacza ;)
    Wybór jest spory więc może warto posprawdzać wszystkie ;)

  2. #77
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    18
    Ehhh tak mi sie powiedzialo. Wkurzylem sie poprostu. Zaden klient torrentow nie smiga u mnie tak jak Azureus. BitComet chodzi fatalnie Qfa... no zalamalem sie normalnie :(

  3. #78
    dawidk82
    Gość
    Trescom a zmieniles porty jak Ci powiedzialem, a co do sieci to mawsz poprostu jakiegos Firewalla i mi tak wywala... POZDRO
    PS; Spruboj zassac bez niego.

  4. #79
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    18
    No przeciez pisalem ze mam firewalla Norton Internet Security :)
    Porty pozmienialem tak jak mowiles... ale bez zadnychz mian. Ciagle to samo pokazywalo. Czy to sciagalem z PolishTorrenta czy z reactora czy torrent.org.pl ... to sie wkurzylem........................................................... i kolejny format :lol: Cholera... troche czasu znowu mi zjadlo ale........ zeby bylo smiesznie... to dziala :| Zrobilem jedna tylko roznice w instalacji........... wzialem inna plyte Windowsa XP :hmmm: nie wiem co to za roznica do jasnej cholery..... ale dziala :lol: Moze instalka drugiej plyty jest padnieta :hmmm: sam nie wiem.
    Mimo wszystko na niektorych torrentach wyskakuje mi ten sam blad. Ale tylko na sciagnietych z PolishTorrent'a... why?? :hmmm:

  5. #80
    dawidk82
    Gość
    A no przeoczyle... ;] Co do tego iz pomogl Ci format to znaczy ze widnows ci cos kopal albo firewall (nastepynym razem sprawdz przyznawanie portow). Kolejne pytanko to znaczy o torrenty to niektore serwisy (zwlaszcza z systemem ratio) blokoja nazwyczajniej w swiecie porty popolarnie oznawane za p2p, nieznam powodu ale juz sie przyzwyczailem do tego i od dawna nie ciagne na standardowym 6881.

  6. #81
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    18
    Co do blokowania portow przez firewall... Przy kazdym pierwszym uruchomieniu nowo zainstalowanego programu, Norton Internet Security wyswietli komunikat o [rzyzwoleniu polaczenia sie tego programu z internetem. Niektore programy sa na tzw. "bialej liscie" Nortona i mozna przyznac im automatyczne ustawienie przez Nortona. Tym, ktore na owej liscie nie figuruja musimy wlasnorecznie przyznac to polaczenie, albo zabronic tego polaczenia. Nie mozna wiec zablokowac automatycznie programowi dostepu do internetu bez poinformowania nas przez Nortona. Nawet jesli przez przypadek zaznaczymy opcje blokowania, mozemy wejsc w opcje Nortona i zmienic dane ustawienie. Do czego zmierzam... ano do tego, ze przed formatem twardziela torrenty z PolichTorrent dzialaly bez zarzutow, a dopiero po formacie przestaly dzialac. Moglo sie zdarzyc ze przez przypadek zablokowalem dostep do internetu Azureusowi, jednak sprawdzilem w NISie i zadnej blokady dla niego nie bylo. Na pewno powstal z jakiegos powodu blad w systemie gdyz zaden z torrentow z wymienionych wczesniej stron nie dzialal. Pojawial sie wspomniany wczesniej komunikat. Teraz po reinstalce od podstaw... z innej plyty niby wszystko jest dobrze... ale torrenty z PolishTorrent dalej nie dzialaja ... no kurde... Czemu tak sie dzieje, ze jak sie ma im nowszy sprzet... tym wiecej z nim problemoow jest Qfa... jak mialem Pentiuma 233MMX to w zyciu nie mialem z nim problemow :lol:

    Juz sam nie wiem co jest grane. IP nie mogli mi zablokowac bo niby z jakiej racji... btw. mam dynamiczne :chytry:

    Nie wiem... albo zglupialem albo juz jestem tak wsciekly na ten komputer ze nie moge racjonalnie na jego temat myslec Ludzie... no pomyslcie co moze byc grane

  7. #82
    Użytkownik Forum Awatar Fredi
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Wałbrzych
    Posty
    295
    Siła reputacji
    16
    A tak! swienie i tragicznie. Zaczelem czytac ten temat (od 3 nad ranem a skonczylem o 6:30) bo mam problemy z moim BitSpiritm (tak tak wolno ciagnie ---> kilka kilo gdzie moge 64) nie zmienialem jeszcze mojego klienta lecz mysle ze to pomoze. Sciagam glownie Anime i to sa torrenty po 5000 i mniej Mb. zastanawiam sie tylko jak to jest mozliwe przy ustawieniach ze ma wysylac max 5 kilo a w rzeczywistosci upload mam na maxa czyli 16 kilo:( dobra mnie to jeden guzik niech se biara co chca i ile chca bylem bym ja dostal to czego chce ale nigdy tak nie jest. 5kilo to nie jest zadowalajacy transwer a na torrencie jest tyle ciekawych rzeczy, no chodzby na przyklad nie widzialem jeszcze tyle anime na zadnym innym p2p co tu. DC++ hmmmmmmm tam tez nie mialem zbyt duzego transweru plikow (kazaa rulez) tak tak jedynie kazaa jest mi wstanie zapchac loncze. jestem zmartwiony po zamknieciu tych servisów (supernova przedewszystkim). OK ide zapalic(znaczy nakarmic raka) ale jestem pewien ze p2p nie zginie :)))))))))))))))))
    Śmierć chroni przed życiem. -=|-|-|-|-|=- Pan Bóg bawi się z ludźmi w chowanego. On odlicza - ludzie się chowają -=|-|-|-|-|=- Tylko człowiek potrafi być nieludzki

    - Andrzej Majewski


  8. #83
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    18
    Heh... P2P nigdy nie zginie. Za duzo jest takich sieci. Poza tym nawet jesli jedno "umrze" to powstanie cos nowego. Kwestia czasu...

    Vo do Kazy... fak faktem ze potrafi zapchac lacze (doslownie) jednak za duza jest w niej tzw. faków (oszukanych plikow chociaz chyba kazdy zna to okreslenie). Szczerze przyznam ze nie rozumiem takiego kretynizmu. Po cholere nazywac jakiegos pornola nazwa szukanego filmu. Albo zmieniac tytuly piosenek, czy programow. Trzeba byc totalnie porytym na umysle .

    Co do BitSpirit'a... tez go uzywalem... i tez chodzil gorzej jak zolw .

  9. #84
    Moderator Awatar np15
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Kingston
    Posty
    1,225
    Siła reputacji
    18
    Cytat Zamieszczone przez trescom
    Wywalilem tego smiecia.
    To, że Tobie prosram dobrze nie dziala to nie powod, zeby go nazywac śmieciem. U mnie w LAN'ie wiekszosc ludzi korzysta z tego klienta i jest bardzo zadowolona jak i ja zresztą. Dużo osób udało mi się przekonac, żeby zazcęły używac tego klienta i wyszły na dobre :chytry:
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:1 & 2 & 3 :thanks:




  10. #85
    NetHolik
    Gość
    ojoj ale si etu narobilo replayow hehe
    o do serwsiu polish tracker to prezentuje sie ciekawe
    i dziala lepiej niz ten nasz **** TOP
    nowy serwer? hahaha
    Serwer jest zbyt mocno obciążony. Proszę czekać, ponawiam próbę...
    zbyt czesto to widze
    zaczynaja mnie meczyc ci kolesie z TOP
    maja problemy z serwerem? to nich zmniejsza limit userow, proste.

    wracaja do problemu trescoma
    zapytam dokladnie o blad - sprawdz w konsoli azureusa - tam pisze dokladnie
    jezli widzimy rejected by tracker - Port xxxx is blacklisted" error to oczywiscie znaczy ze tracker danego serwisu nie uzywa tych portow i nalezy wybrac inne
    tutaj pisze na ten temat dokladnie http://216.32.71.218/faq_pl.php#dl9

    ale skoro masz monit port 6881 is blacklisted moze to byc czysty komunikat od azureusa - zwykle to tracker zglasza bledy
    w tym przypadku rzeczywscie moze byc problem z nortonem ktory mimo Twojej woli blokowal azu

    sam mialem przypadki ze mowie nortonowi zeby pozwolil temu programowi polaczyc sie a on znowu za chwile pyta o to samo (dalej go blokujac)
    sproboj wylaczyc nortona i zobacz co sie dzieje

    wg to jednak problem po stronie tracker polishtracker
    skoro sa nowi moga miec jakies problemy

  11. #86
    Ulubiony użytkownik Awatar lowak
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Braniewo
    Posty
    1,425
    Siła reputacji
    18
    Nowi, nie nowi ja teraz ciągne z full speed'em :D Co prawda zwykłe SDI to nie jest potęga, ale zawsze coś :)

    I swoją BitComet'e mam ustawioną na port 8565 jako port nasłuchu, spróbuj może też ci pójdzie?
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika


    GG: 1870358

  12. #87
    Użytkownik Forum Awatar Fredi
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Wałbrzych
    Posty
    295
    Siła reputacji
    16
    http://home.quicknet.nl/qn/prive/rom...rentsites1.htm

    Sprawdzalem i nikt nie podawal takiego linka:)

    Enjoin and be happy)
    Śmierć chroni przed życiem. -=|-|-|-|-|=- Pan Bóg bawi się z ludźmi w chowanego. On odlicza - ludzie się chowają -=|-|-|-|-|=- Tylko człowiek potrafi być nieludzki

    - Andrzej Majewski


  13. #88
    Użytkownik Forum
    Dołączył
    Nov 2002
    Posty
    1,393
    Siła reputacji
    18
    No dobra... od czego by tu teraz zaczac :hmmm:
    Tak wiec pobawilem sie portami i........... wychodzi u mnie na to ze PolishTracker.org uzywa innych portow niz np torrent.org.pl :hmmm:
    Zmienilem port z 6881 na 6889 i......... PolishTracker zaczal dzialac (przynajmniej niektore)......... ale torrent.org.pl przestal :lol: Buhehehe no qfa jakas anomalia informatyczna czy jak :D

    Ehhh mam to juz gdzies... wazne ze jedno przynajmniej dziala :)

    Dziekuje wszystkim za pomoc :)

    Fredi dobra stronka :D

  14. #89
    avallac
    Gość
    Powstal nowy serwis z torrentami :) Jak narazie jest krucho no ale moze sie rozkreci :) w sumie to ciesze sie bardzo ze coraz wiecej stron sie pojawia nowych, bedzie skad sciagac :) jak jakis serwis padnie.

    Zapraszam do rejestracji Na tej stronie

    Tutaj kolejna stronka z torrentami :) pewnie wiekszosc juz ja widziala ale podaje dla mniej wtajemniczonych :)

    A wogole wiecie juz cos o www.torrentbits2.org ? co sie dzieje z nimi ??
    Ostatnio edytowane przez avallac ; 11-01-05 o 14:36

  15. #90
    Użytkownik Forum Awatar illusion
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Częstochowa
    Posty
    628
    Siła reputacji
    18
    Tutaj kilka ;) linków do stron z torrentami i coś na dokładkę :D
    Nie testowałem większości linków, ale jak ktoś ma ochotę i nadmiar czasu może to zrobić - nie obrażę się :) Pozdrawiam i wysokich transferow :)

    LINKOWNIA :)
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

    gg: 1446599

  16. #91
    dawidk82
    Gość
    Avallac: TB2 dziala ale jak na razie jest limit do 20tys wiec czekaj w kolejce niedlugo pewnie podniosa limit ;] POZDRO

  17. #92
    avallac
    Gość
    a czy dobry adres podalem TB2 ?? bo mi nie chce wogole otwierac tej stronki...wiec nie mam nawet na co czekac i byc cierpliwy :p

  18. #93
    dawidk82
    Gość
    Adresik jak najbardziej poprawny i mi sie owiera bez problemu ;]

  19. #94
    avallac
    Gość
    czy wiecie co sie dzieje z torrent.org.pl ?? nie moge wejsc juz zupelnie na strone ani na forum ciekawe co tym razem wymysla.Ciagle sie tam cos wali :(
    Ale za to filelist.org jest spoko :D i transfery sa piekne (max u mnie) duzo lepiej przestrzegaja regulaminu :D juz ostalem ostrzezenie za jednego posta nie zgodne z regulaminem :p
    A i jeszcze jedno czy wiadomo komukolwiek czy TB2 maja zamiar zwiekszyc limit uzytkownikow ?? Bo takto sie chyba nie da wbic teraz kazdy po tych wojnach z p2p bedzie sie pilnowal tam...

  20. #95
    NetHolik
    Gość
    konto na TB2 jest coraz bardziej wartosciowe;
    ale bez obaw miejsce na pewno sie zwolni :)
    ten limit jest niski ale gwarantuje wysoki poziom :D

    tylko szkoda bo widze ze TB zmienia nazwe na TorrentBytes
    nie jestem userem wiec nie wiem co sie dzieje
    nie moge czytac for
    moze ktos jest tym szczesliwcem i ma tam konto ??


    co do TOP to rzeczywiscie pada i wstaje
    mimo to ze strona dziala tracker nie

  21. #96
    avallac
    Gość
    No no tracker padl zupelnie :( a szkoda, wierzyolem ze ta strona cos pokarze. Juz w tym momencie PT przebija TOP. We wszystkich ankietach TOP przegrywa :( a modzi maja to w d***e.
    Torrentbits chyba zmienia nazwe bo glupio tak z 2 na koncu,nie ? a 1 juz nie moze byc wiec najlepiej bylo zmienic na torrentbytes :)
    NetHolik jak wstawiles kiedys bannerka do TB ?? skad go miales ?

  22. #97
    NetHolik
    Gość
    bannerek mialem oryginalny
    za czasow TB, wrzucilem mniejsza jego wersje na swojego serwa
    btw kiedy na TB byly konkursy na koszulki etc to wlasnie bylo duzo roznych oryginalnych 'stylow' TB

    mnie sie osobiscie pomysl zmiany nazwy bardzo nie podoba
    przeciez to miala bytc kontunuacja TB
    niektorzy ludzie nawet tej 2 nie chcieli widziec
    ja w sumie tez - pozwolilo by to zapomniec o tym przykrym wydarzeniu, zamknieciu TB
    cyfra 2 byla swego rodzaju oddaniem czesci oryginalym tworcom TB
    bo przeciez mimo wszelkich wysilkow nie bedzie juz TB takiego jakie znamy :(

  23. #98
    Użytkownik Forum Awatar Fredi
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Wałbrzych
    Posty
    295
    Siła reputacji
    16
    A niektórzy nie poznali i nie poznaja wogóle a szkoda!
    Śmierć chroni przed życiem. -=|-|-|-|-|=- Pan Bóg bawi się z ludźmi w chowanego. On odlicza - ludzie się chowają -=|-|-|-|-|=- Tylko człowiek potrafi być nieludzki

    - Andrzej Majewski


  24. #99
    avallac
    Gość
    czy ktos moze wie co sie dzieje z torrentbytes.net ?? bo ta stronka nie wchodzi i nawet nie moge czatowac na miejsce :p
    Ostatnio edytowane przez avallac ; 27-01-05 o 00:02

  25. #100
    NetHolik
    Gość
    tzn domenka jest po staremu www.torrentbits2.org
    a mniesc przybywa z "dnia na dzien" tylko straaaaaszmie ciezko sie zalogowac :(

Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. NOD32 i wszystko o nim...
    Przez ...m@tHew... w dziale Ciekawe Dyskusje
    Odpowiedzi: 381
    Ostatni wpis / autor: 16-12-13, 23:10

Twoje uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  • Zasady korzystania z Forum
  •  
  •