Witam mam taki problem gdyż przy logowaniu Windowsa 7
wyskakuje mi blue screen:
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
z błędem:
STOP : 0x000000ED (0x---------,0xC0000185,0x00000000,0x00000000)
(mój sprzęt to Lenovo y550)
Pierwszy problem z laptopem zaczął się gdy pobrałem oryginalny update do w7 - serwis pack 2 do w 7 - jak sie okazało feralny, wadliwy uszkodził systemy innym ludziom tez czytałem o tym, u mnie nie działał menadżer zadań i wiele innych drobnych problemów + zamulenie systemu maksymalnie po włączeniu laptopa musiałem odczekać 10min. ok. ze by móc coś zrobić. no i skorzystałem one key recovery (przywróciłem komputer do ustawień fabrycznych ) było ok... ale po jakimś czasie tj. 1miesiac zaczol się mulic komputer tak jak po tym wadliwym update'cie... trwał ten stan ok 1-2 miesiące (trzymałem komputer w hibernacji przez ten okres bo działał płynniej)(jeśli to może mieć związek to dzień przed podrożą działał (przechodziłem odprawę no i komputer był prześwietlany) tuz po podroży powalczeniu wystąpił ten problem z niebieskim ekranem... nic nie działało -' naprawa systemu ' itp. jedyne co udało mi się zrobić to F8 (opcja - ostatnia znana dobra konfiguracja (zaawansowane) --->(system zaskoczył i moglem włączyć one key recovery i przywrócić ustawienia fabryczne no i było ok. system działał dobrze przez 1 miesiąc aż do chwili kiedy przy wyłączaniu instalowały się jakie aktualizacje działo się to długo a musiałem iść spać no i wyłączyłem ręcznie to no i następnego dnia przy włączeniu wyskoczył niebieski ekran ale tym razem niedzielo nic żadna opcja wszystkie operacje prowadzące do włączenia systemu kończą się na szybkim niebieskim ekranie i restarcie... i tak dalej.
sytuacja jakby trudniejsza... tak jakby stan mimo wszystko się pogorszył mimo poprzedniego przywrócenia do ustawię fabrycznych.
pozdrawiam mam nadzieje ze ktoś pomoże mi ocenić co się stało i co można z tym zrobić żeby odzyskać sprawny sprzęt.
na szczęście mam obok drugi laptop wiec mogę poszukać rozwiązania w sieci. Będę śledził na bieżąco temat jakich kol wiek pytań pomocniczych.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem

).