+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Wygląd systemu Windows XP, a także błędy

Użytkownik UnderPL. Michał_misiek Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Michał_misiek

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    7

Wygląd systemu Windows XP, a także błędy

Cześć.
    Dzisiaj rano wstałem, załączyłem komputer a tu zonk...pokazało się
    "Brak pliku C:/Windows/System32/Config" czy coś takiego.

Naprawiłem ten problem.
    Ale pojawił się drugi, przy uruchomieniu windowsa, pojawia się taki jak by BlueScreen, i komputer się resetuje.
    Uruchomiłem komputer dając opcję "Ostatnia dobra konfiguracja systemu"
    Komputer się uruchomił, i to właśnie mam problem. Wygląd Windowsa XP jest taki jak Windowsa 98, a strasznie mnie to drażni.
    A najgorsze jest to, że nie mogę tego zmienić...

Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc, będę bardzo wdzięczny. Z góry dzięki. Pozdrawiam

BTW. Acha, jeszcze jak ktoś wie, może mi napisać jakie przyczyny są tego błędu "C:/Windows/System32/Config" pojawia się napis na czarnym tle, i jedynym wyjściem jest zrestartowanie komputera.
    Pzdr.
    "Aby pokochać jakąś rzecz, wystarczy sobie powiedzieć, że można ją utracić."

Stały Użytkownik sapero Poziom 1 : Buduje reputację Avatar sapero

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    8
    Miałem podobny problem, ale powstał po użyciu kochanego regedita (zastosuj zabezpieczenia dla klucza CLSID i wszystkich podkluczy - bestia skasowała wszystkie prawa).
    W konsoli odzyskiwania skopiowałem plik software z \windows\repair\ do \system32\config\, po czym byłem w stanie uruchomić system, który był tak pusty, jak po zainstalowaniu.
    Następnym krokiem było skopiowanie najnowszego pliku _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE z c:\System Volume Information\ do folderu windowsa i ponowna podmiana pliku software w \system32\config\. Po tym zabiegu miałem wszystko przywrócone.

Spróbuj założyć nowe konto użytkownika i sprawdź czy system na nim wygląda poprawnie. Jeśli nie, to zrób ręcznie to, co robi system, bądź explorer dla każdego usera:

// wklej do pliku bat
    Kod:
    C:\WINDOWS\system32\ie4uinit.exe
    C:\WINDOWS\system32\regsvr32.exe" /s /n /i:/UserInstall C:\WINDOWS\system32\themeui.dll
    C:\Program Files\Outlook Express\setup50.exe" /APP:OE /CALLER:WINNT /user /install
    C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe" advpack.dll,LaunchINFSection C:\WINDOWS\INF\msmsgs.inf,BLC.QuietInstall.PerUser
    C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe" advpack.dll,LaunchINFSection C:\WINDOWS\INF\wmp.inf,PerUserStub
    C:\Program Files\Outlook Express\setup50.exe" /APP:WAB /CALLER:WINNT /user /install
    C:\WINDOWS\system32\regsvr32.exe" /s /n /i:U shell32.dll
    C:\WINDOWS\system32\Rundll32.exe" C:\WINDOWS\system32\mscories.dll,Install
    C:\WINDOWS\system32\shmgrate.exe" OCInstallUserConfigIE
    C:\WINDOWS\system32\RunDLL32.exe" IEDKCS32.DLL,BrandIE4 SIGNUP
    C:\WINDOWS\system32\shmgrate.exe" OCInstallUserConfigOE
    Możliwe że czegoś tu brakuje, nie przechwyciłem programów uruchamianych przez CreateProcess.

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    To jest błąd związany z rejestrem. Uruchom komp z płyty bootowalnej XPka, następnie wchodzisz na konsole odzyskiwania systemu.
    Skopiuj plik z C:\Windows\Repair do C:\Windows\System32\Config
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

night_cr0wler / astar0th

Użytkownik UnderPL. Michał_misiek Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Michał_misiek

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    7
    Thomas, próbowałem skopiować, ale pokazuje mi się komunikat że COPY nie obsługuje całych folderów, tylko pojedyncze pliki.
    Mam skopiować plik "software" ??

EDIT:
    Najlepszym wyjściem z tej sytuacji, był zdecydowanie format c
    Pzdr
    Ostatnio edytowane przez: Michał_misiek : 20-05-07 - 17:48

Ich bin das nicht gut mod neoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jest Avatar neoshiro

Dzięki!
    1
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    8
    dlatego trzeba kozystac z dyskietki startowej od xp z obsluga ntfs i cd , a przy okazji miec gdzies wgranego commandera dosowego i wtedy wszystko smiga

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.
    him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Nie, nie Michał_misiek, chodzi o to żeby skopiować zawartość folderu Repair do folderu Config, nadpisując pliki
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    7
    Acha...To na przyszłość będę wiedzieć jak to naprawić, bo to nie pierwsza taka sytuacja.
    Ale komp teraz chodzi rewelacyjnie, oczywiście format c, na wszystkie problemy
    Thomas, temat można zamknąć, bo już wiem mniej więcej jak to naprawić
    Także...dziękuje za wszystkie wypowiedzi i pomoc. Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)