+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Problem z ikonami pulpitu

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10

Problem z ikonami pulpitu

Witam, mam dosyć złożony problem, a więc jak widać na załączonym obrazku, jakość ikonek jest dosyć dziwna, a żeby było śmieszniej zmieniają mi się ikonki, kiedy tylko zmieniam z 16bit na 32bit i na odwrót. (oczywiście ilość kolorów w bitach
    Drugi problem, zobaczyłem że mam włączony wygaszacz ekranu, a że nie lubie tej funkcji no to wyłączyłem i właściwie od tego momentu zaczeły się problemy. Teraz niedość, że nie idzie wywalić tego śmiesznego niebieskiego zaznaczenia to jeszcze pojawiło się drugie wokoło ikonek, a nie tylko ich podpisów... Same ikonki zaś wyglądają jakbym miał ustawione 256 kolorów, a mam 16bit...

Oprócz tego jeszcze taki mały problem z wyświetlaniem jpg'ów gdy mam widok jako miniatury i niemożność otwierania jpg'ów w podglądzie windowsowym...

Pomocy!
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki
    Ostatnio edytowane przez: lowak : 27-11-05 - 16:38
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    30
    Podziękował 25 razy w 22 Postach
    Siła Reputacji
    10
    U mnie spyware wywołało raz podobny efekt. A bawiłeś się ikonami w TuneUp 2006? Może tam coś pozmieniaj i będzie działać:01:
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    :thanks:

Stały Użytkownik Stary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Stary

Dzięki!
    12
    Podziękował 15 razy w 13 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Co do ikonek. Mnie się tak zrobiło, gdy bawiłem się Tweak Ui dla XP-ka. Rozwiązanie może nie jest profesjonalne, ale działa. Wystarczy zainstalować IconPackager, zmienić ikony na dowolny schemat, a następnie też tym programem przywrócić defaultowy schemat windowsa. Potem, jak nie potrzebujesz tego progsa, możesz go spokojnie odinstalować. Wystarczy trial
    Kod:
    http://www.stardock.com/products/iconpackager/
    , przy czym w opcjach tego progsa ustaw wyświetlanie ikon we wszystkich możliwych kolorach. Co do reszty problemu, niestety nie wiem.

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Hm...postanowiłem przywrócić system, niestety 30min. bawiłem się w ponowne instalowanie wszystkich progsów bo jestem świeżo po reinstalce, ale dalej nie rozumiem co to było, na pewno nie spyware...

Mimo wszystko dzięki za chęci
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

starszy ogniomistrz elwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar elwoodblues

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    prawdopodobnie chodziło o:właściwości ekranu-wygląd-efekty-pokaż cienie pod menu
    Nie patrz na całokształt krzywo,
    Chodź zrobimy jakieś piwo(...)
    (...)Lepiej nie główkuj już
    Blues panie Jurek blues

Jedi Knight JohannesR Poziom 1 : Buduje reputacjęJohannesR Poziom 1 : Buduje reputacjęJohannesR Poziom 1 : Buduje reputację Avatar JohannesR

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Mi sie tak dzialo z ikonami, gdy odpalalem jakas stara gre a potem wracalem do windowsa. Wystarczlo co prawda wejsc w opcje skrotu i we wlasciwosciach, gdzie jest "wybierz ikone" przestawic na inna a potem wrocic na wlasciwa.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)