+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Komunikator Tlen.pl oficjalnie na Linuksa

Always Alone Immortal occultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jest Avatar occultus

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    10

Icon3 Komunikator Tlen.pl oficjalnie na Linuksa

Mysle ze to bardzo ciekawa i wazna wiadomosc dla wszystkich rozpoczynajacych zabawe z Linuxem.
    Tlen Linux 7.0.1.17 beta

Tlen.pl, jeden z najlepszych komunikatorów w Polsce i nie tylko, doczekał się oficjalnej wersji na Linuksa. I to zarówno w wersji 32-, jak i 64-bitowej!

Niewielu jest producentów komunikatorów na świecie, którzy oficjalnie chcą „bawić się” w Linuksa. Użytkownicy Pingwina są zmuszeni do używania bardzo dobrych, ale wciąż nieoficjalnych multikomunikatorów, takich jak np. Kopete. Tym bardziej cieszy fakt, że twórcy polskiego komunikatora Tlen.pl postanowili stworzyć oficjalną wersję dla open-source’owego systemu.

Tlen Linux, mimo że jest na razie w wersji testowej, oferuje praktycznie wszystkie funkcjonalności windowsowego brata. Jest darmowy, umożliwia komunikację we własnym protokole, oraz Gadu-Gadu. Umożliwia szyfrowane rozmowy tekstowe, głosowe oraz wideo, oraz wysyłanie plików i obrazków. Nie zabrakło także obsługi SMS-owych bramek internetowych, wtyczek i skórek.

Aby przetestować wersję beta komunikatora Tlen Linux, pobierz ją ze strony producenta.

News pochodzi ze strony chip.pl.

Wedlug pierwszych komentazy pod newsem wynika ze tlen bezproblemowo laczy sie z serwerami gygy.

Software is like sex. It's better when it's free...
    Linus Torvalds

It is I - Leclerc ;) maciek697 Poziom 1 : Buduje reputację Avatar maciek697

Dzięki!
    9
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    6
    Zainstalowałem oficjalną wersję, ale jakoś nie przypadła mi do gustu. Nie mam pomysłu jak go usunąć. Podpowiecie ? Używam Ubuntu 8.04

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Stały Użytkownik Stary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Stary

Dzięki!
    12
    Podziękował 15 razy w 13 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Opcja deinstalacji jest dodana od wersji 7.0.1.18. Wcześniejszą wersję odinstalowałem ręcznie, czyli usunąłem folder /opt/tlen oraz z katalogu domowego ukryty folder /.Tlen.pl - plik tlen i chyba jeszcze jakiś jeden z folderu /usr/bin (a może wszystko było w folderze /opt/tlen - nie pamiętam dokładnie, po prostu zapuściłem wyszukiwanie słowa kluczowego tlen i pousuwałem to co dostałem w wynikach).
    W obecnej wersji 7.0.1.19 wystarczy ponownie uruchomić instalator i wybrać opcję nr 3 "deinstalacja" - obrazek w załączeniu.
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki
    Ostatnio edytowane przez: Stary : 14-03-09 - 00:59

It is I - Leclerc ;) maciek697 Poziom 1 : Buduje reputację Avatar maciek697

Dzięki!
    9
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    6
    Faktycznie, jest już opcja deinstalacji. Dzięki Stary

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)