+ Odpowiedz na ten temat
3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 51 do 75 z 92

Temat: wirusy i robaki - nowe i stare - jak z nimi walczyć

Stały Użytkownik Stary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Stary

Dzięki!
    12
    Podziękował 15 razy w 13 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Cytat Napisał malpka
    mam cos z noda32
    np:
    c:\windows\system\svhostcs32.exe-win32/Rbot trojan
    c:\windows\system\winsvc32.exe-odmiana win32/Rbot trojan
    c:\windows\system\app.exe-prawdopodobnie nieznany NewHeur_PEwirus
    naprawde nie moge wkleic ci zadnego komunikatu bo print screen nie dziala .mam tez problem z menadzerem zadan ktory pojawia sie tylko na ulamek sekundy.ale ide do przodu ten wirus to rbot trojan czy to jego nazwa czy po prostu jakas grupa wirusow?

jak mowilem ide do przodu
    to moje logo:
    o pomoc prosi @

Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 18:46:06, on 2005-12-02
    Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
    C:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.EXE
    C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe
    C:\WINDOWS\System32\rundll32.exe
    C:\WINDOWS\System32\winsvc32.exe
    C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1.EXE
    C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
    C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    C:\Documents and Settings\grubas\Pulpit\hijackthis-1.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
    F2 - REG:system.ini: UserInit="app.exe" - -
    O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
    O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
    O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
    O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
    O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
    O4 - HKLM\..\Run: [Windows Update System Shell] svhostcs32.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe

O4 - HKLM\..\Run: [TrojanScanner] C:\Program Files\Trojan Remover\Trjscan.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
    O4 - HKLM\..\RunServices: [Windows Update System Shell] svhostcs32.exe
    O4 - HKLM\..\RunServices: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
    O4 - HKCU\..\Run: [Windows Update System Shell] svhostcs32.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe
    O4 - HKCU\..\RunServices: [Compaq Service Drivers] winsvc32.exe

O4 - Startup: BitTorrent.lnk = C:\Program Files\BitTorrent\bittorrent.exe
    O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{B82DB328-2379-4BDA-9F86-5BF6241D12AA}: NameServer = 195.114.161.55 195.114.181.130
    O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
    O23 - Service: Symantec Password Validation (ccPwdSvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccPwdSvc.exe
    O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
    O23 - Service: Usługa Auto Protect programu Norton AntiVirus (navapsvc) - Unknown owner - C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe (file missing)
    O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
    O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
    O23 - Service: SAVScan - Unknown owner - C:\Program Files\Norton AntiVirus\SAVScan.exe (file missing)
    O23 - Service: ScriptBlocking Service (SBService) - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBServ.exe
    O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
    Wszystko robisz w trybie awaryjnym i przy wyłączonym przywracaniu systemu:
    To co na czerwono fixujesz w HijackThis i usuwasz. Dodatkowo kasujesz ręcznie pliki winsvc32.exe i winsvc32.exe (są w folderze C:\Windows\System32).
    Zobacz, czy nie masz w folderze C:\ pliku winstall.exe - jak jest to kasuj.

Po tym wszystkim użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable. Po użyciu tego narzędzia wymagany jest reset sysa.

Przeskanuj system AdAware, Spybotem, i oczywiście antywirem. Tak jak napisał wlodas nie należy jednorazowo używać kilku antywirusów. Zdecyduj się na jeden .

stary bluesman wlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy go Avatar wlodas

Dzięki!
    119
    Podziękował 59 razy w 52 Postach
    Siła Reputacji
    11
    ja bym dodał, ze taki temat juz był tu: http://www.forum.underpl.org/showthread.php?t=10523

malpka
    Gość Avatar malpka

Icon7 dzieki

jest ok
    mam jednego antywira
    mam nowy system
    sciagam serwis pack2
    i nie mam wirusa
    pomogl mi tez moj kolega ale wam dziekuje najbardziej

wladek
    Gość Avatar wladek
    Mojemu kumplowi pojawia się komunikat o błędzie z plikiem lsa shell. Wyskakuje okno z propozycją wysłania raportu itd.Następnie wbija się wiodomośc, że komputer się wyłączy , co spowodowane jest czymś z plikiem c:/windows/system32/lsass.exe (czy jakoś tak). Nawet gruntowny format i usunięcie partycji nic nie dały! skanowanie spy bootem i usuwanie nazwy "lsass" też nie, znalazłszy ów plik (a niemogąc go usunąć) zmieniłem jego nazwę, jednak on znów się tam pojawił! SPybt też nie pmógł, Trend Micro z całym ekwipunkiem nie chciał się zainstalować! Co robić? Kolega ma windowsa xp profesional.

byłbym zapomniał, kaspersky, również nic nie zdziałał, usnąłem nazwy "lsess" z rejestru
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 21-01-06 - 08:36 Powód: post pod postem

Stały Użytkownik Stary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Stary

Dzięki!
    12
    Siła Reputacji
    7
    Nie chcę cię martwić ale wygląda na to, że złapałeś robala a konkretnie Sasser'a.
    Sam plik lsass.exe jest plikiem systemowym, którego nie powinno się usuwać.
    Info o rozpoznaniu i usuwaniu masz: tutaj, tutaj - Microsoft, tutaj -stronka o sasserze.

Jeszcze jedna uwaga, jak przeinstalowujesz system pamiętaj, żeby komputer nie był podłączony do internetu. Jak zainstalujesz wszystkie łatki , serwispacki , firewall i antywirus, to dopiero wtedy możesz podłączyć się do internetu. Proponuję też żebyś przed podłączeniem internetu zamknął wszystkie "wrażliwe" porty komputera programem Windows Worms Doors Cleaner .
    Ostatnio edytowane przez: Stary : 21-01-06 - 01:10

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Cytat Napisał Stary
    Jeszcze jedna uwaga, jak przeinstalowujesz system pamiętaj, żeby komputer nie był podłączony do internetu. Jak zainstalujesz wszystkie łatki , serwispacki , firewall i antywirus, to dopiero wtedy możesz podłączyć się do internetu. Proponuję też żebyś przed podłączeniem internetu zamknął wszystkie "wrażliwe" porty komputera programem Windows Worms Doors Cleaner .
    Potwierdzam. Raz podłączyłem się świeżym systemem bez zapory i antywira i natychmiast stawiałem od nowa. WWDC również mam, polecam.

azi
    Gość Avatar azi
    Korzystam z programu avast niestety ostatnio nie moge pozbyc sie robaka c:\_RESTORE\ARCHIVE\FS573.CAB\A0071350.CPY [L] Win32:Trojan-gen. {UPX!} (0) usuwanie zablokowaneCzy ktos wie co moge zrobic? kompletny laik

Dzięki!
    12
    Siła Reputacji
    7
    azi wyłącz przywracanie systemu i ponownie przeskanuj kompa. Powinno być OK.
    A jeszcze wyczyść dla pewności tymczasowe pliki internetowe.

Ps.: widzę, że Pablo8G był szybszy i podał to w shoutbox'ie
    Ostatnio edytowane przez: Stary : 14-02-06 - 18:10

ByED
    Gość Avatar ByED
    Nie wim czy tu powinienem ale ostatnie przez przypadek na płycie lipiec sierpien eksperta znalazlem w instalce Portable OpenOfice taki szkodnik

Kod:
    eme680mi.dll	Zainfekowane Trojan.Zlob.Gen
    może ktoś to potwierdzić chodzi mi czy BidDefender 9 nie przesada. Odrazu dodam ze ani antywirus anai skaner antyspyware nie uleczył pliku. To napiszczie czy udało sie wam uleczyć plik i czym.

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Jeśli znalazł na płycie to na pewno ci nie uleczy, nawet gdyby to był czarnobyl czy inny wspaniały wir, bo to płytka
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

ByED
    Gość Avatar ByED
    Lowak ja wiem że na płytce nie uleczy. Przegrałem instalke na dysk, rozpakowałęm (w nierozpakowanej nie podejmie żadnego działaniaa) rarem bo sie da (zresztą przy instalacji też wypakowuje). I dopiero próbowałem naprawiać konkretny plik. Pytanie ma na celu doświadczenia z antywirusami. Bit mnie nie zawodzi w wykrywani ale co do leczenia to jakoś nic mu sie jeszcze nie udało. Więc na przykładzie mógłbym sie coś dowiedziec o innych. Tylko sie zastanawiam czy jak to jest trojan to wogóle możliwe. Nie usunięcie z sytemu ale wyleczenie pliku. Tak wogóle to trojan może zainfekować jakis inny plik bo może nie ma sie czym martwic.

Moge dodac że taki np. Steganos AntiSpyware 2006 (działające demo) nawet go nie ujrzał. Za to zobaczył ten plik szpiegujący z płyty experta. Te szajs to niby groźny jest co on może tam do nich wysyłać.

EDIT: Dodaje że to jest boblioteka dll moze dlatego.
    Ostatnio edytowane przez: ByED : 14-08-06 - 22:46

Klucznik UPL :) Bronson Poziom 1 : Buduje reputacjęBronson Poziom 1 : Buduje reputacjęBronson Poziom 1 : Buduje reputacjęBronson Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Bronson

Dzięki!
    0
    Podziękował 4 razy w 3 Postach
    Siła Reputacji
    7

Icon4 Prezentacja ataku na użytkowników Gadu-Gadu !!!

Prezentacja ataku na użytkowników Gadu-Gadu !!!

Z morza linków wykopałem dziś całkiem fajnie zrobioną prezentacją pokazującą jak przebiega atak za pośrednictwem linka rozsyłanego swego czasu do użytkowników Gadu-Gadu.

Kod:
    http://www.antyspyware.pl/drive-by-download.html

Obejrzyjcie i zastanówcie się czy Wasz komputer jest dostatecznie zabezpieczony

Pozdrawiam

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ByED
    Gość Avatar ByED
    Jak dla mnie mistrzostwo. Teraz już wiem dlaczego u kumpla który przeżył taki atak nie można (po fakcie) zainstalować żadnego programu antyspyware. Wiem że takie działanie nie powinno być podziwiane ale to jest genialne. A jak ktoś lekcewarzy zabespieczenie swoich plików i komputera no to już jego problem. Dzieki za link. Może kilku ludzi sie opamienta jak go zobaczy.

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Cytat Napisał Bronson Zobacz post
    Prezentacja ataku na użytkowników Gadu-Gadu !!!
    "Lektura obowiązkowa" dla wszystkich, którzy - albo co gorsza ich pociechy - nieprzytomnie klikają we wszystko, co ześle gadulec!

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    10
    Nie chciałbym być niegrzeczny, bo oczywiście lekturka obowiązkowa, ale to już jest - http://forum.underpl.org/showthread....highlight=gadu.
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    Paktofonika

ByED
    Gość Avatar ByED
    Zgadzam sie z tobą lowak, tyle że teraz mam już tego kompa i widze do czego coś takiego może doprowadzić. A usunięcie takiego syfu jest jeszcze gorsze. Sporo programów już sprawdziłęm (antywirusy, antyspyware) i wiekszość jest blokowana na etapie instalacji. Najbardziej zadziwił mnie BD 9, wprawdzie sie zainstalował ale nawet po wpisaniu klucza twierdzi żę jest przeterminowany i żaden modół nie jest aktywny. A to raczej nie jest przypadek. Można by powiedzieć dobra robota.

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Cytat Napisał lowak Zobacz post
    Nie chciałbym być niegrzeczny, bo oczywiście lekturka obowiązkowa, ale to już jest - http://forum.underpl.org/showthread....highlight=gadu.
    Fakt, post z września ub. roku. Ta prezentacja jest jednak tak przekonywująca, że dobrze że bronson ją przypomniał. Btw. też chyba nie wiedział o tamtym wątku, pisząc, że wykopał ją z morza linków.

Rav
    Rav jest offline
    Stały Użytkownik Rav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Rav

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    11
    witam. coś mi się zaczęło sypać w systemie i podejrzewam że to przez jakieś świństwo, zrobiłem skan ad-awarem i coś tam wykrył usunęłem i chyba pomogło, ale dla pewności zobiłem skan hijackthis'em i jedyny wpis jakiego nie znam to
    Kod:
    O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
    wie ktoś może co to jest?? systemowe czy może jakieś dziadostwo ??
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

stary bluesman wlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy go Avatar wlodas

Dzięki!
    119
    Podziękował 59 razy w 52 Postach
    Siła Reputacji
    11

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał Rav Zobacz post
    witam. coś mi się zaczęło sypać w systemie i podejrzewam że to przez jakieś świństwo, zrobiłem skan ad-awarem i coś tam wykrył usunęłem i chyba pomogło, ale dla pewności zobiłem skan hijackthis'em i jedyny wpis jakiego nie znam to
    Kod:
    O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
    wie ktoś może co to jest?? systemowe czy może jakieś dziadostwo ??
    Systemowe.
    Paktofonika

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    To nie jest śmieć systemowy. To jest Windows Error Dump Reporting Tool. A odpowiada za to plik wykonywalny: C:\WINDOWS\system32\dumprep.exe

DUMPREP tworzy raport zrzutu pamięci, który możesz wysłać do Microsoftu jeśli klikniesz w potwierdzenie wysłanie tego raportu.

user posted image

Polecałam gorąco deaktywację tego "wysyłania raportu" w odchudzaniu XP (Panel Sterowania>>> System >>> Zaawansowane >>> Raportowanie błędów). Chyba nie zdeaktywowałeś do końca......Czyżbyś zostawił: "Wyłącz......ale informuj gdy nastąpi krytyczny wyjątek"?
    Zwykle pojawia się jako wejście autostartu "KernelFaultCheck" %systemroot%\system32\dumprep 0 –k. Też to miałam raz.
    Oznacza to tyle, że na twoim kompie był jakiś błąd prawdopodobnie zrzutu systemowego, crash Office'a lub IE6.........Być może podejrzysz tego errora w Event Viewerze spod narzędzi administracyjnych.

Nic czym miałbyś się specjalnie przejmować. Usuń. Jak chcesz to ciachnąć w trybie super-secure to ściągnij Hijack This. Kliknij Scan i postaw ptaszka przy tym wpisie a potem kliknij Fix checked i po sprawie.
    z forum.programosy.pl

Rav
    Rav jest offline
    Stały Użytkownik Rav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Rav

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    11
    wywalono dzięki wielkie za info.
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

rolaj
    Gość Avatar rolaj

stary wirus wraca

Na jednej ze skrzynek pocztowych od kilku dni dostaje sporo maili zainfekowanych przez "W32.Netsky.P@mm!enc". NIS bez problemu usuwa te maile, wysyłane chyba z zainfekowanych komputerów bez wiedzy userów. Wirus jest stary, z 2004 roku i sklasyfikowany na najniższym poziomie zagrożenia. Ale wciąż krązy i radzi sobie całkiem nieźle jak na swój wiek. Czyli poczta - i w ogóle komputer tylko z antyvirem (aktualizacjie itd)

Psycho Dad WernerusMaximus Poziom 1 : Buduje reputacjęWernerusMaximus Poziom 1 : Buduje reputacjęWernerusMaximus Poziom 1 : Buduje reputacjęWernerusMaximus Poziom 1 : Buduje reputację Avatar WernerusMaximus

Dzięki!
    3
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    6
    Polećcie jakiś program do usówania rootkit'ów zwłaszcza backdoor hexdoor

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Cytat Napisał WernerusMaximus Zobacz post
    Polećcie jakiś program do usówania rootkit'ów zwłaszcza backdoor hexdoor
    Takie coś, ponoć dobre (Bogu dzieki nie musiałem sprawdzać osobiście ): http://www.sysinternals.com/Utilitie...tRevealer.html

+ Odpowiedz na ten temat
3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)