Witam
Czy ktoś używa takie urządzenie? Dokadny opis: ASMAX - Modemy i urządzenia sieciowe -
Jak się to sprawuje? Warto zaiwestować?
Witam
Czy ktoś używa takie urządzenie? Dokadny opis: ASMAX - Modemy i urządzenia sieciowe -
Jak się to sprawuje? Warto zaiwestować?

Asmaxa nie znam... mam to w 3 sztukach i polecam: Linksys by Cisco PrintServer for USB with 4 port Switch PSUS4
... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
night_cr0wler / astar0th

posiadam karte wifi PCI asmax i w życiu nie kupie nic więcej tej firmy
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:deal:
Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Amsax ma to do siebie, że nie zawsze jest "sprawny w 100%", ale czasami naprawdę stosunek jakości do ceny jest dobry
Wracając do tematu, może być to ciekawe urządzenie, nasuwa się tylko pytanie, jak działa to rzeczywiście i co dzieje się, gdy zabraknie prądu ?
Ja mam z kolei router Asmaxa i działa świetnie. Nie ma reguły... Chodzi mi raczej o małe proste urządzenie do użytku domowego. Linksys to raczej kosztowny sprzęt - choć nie ma dwóch zdań, że naprawdę świetny.

Smacznego: root na routerze Asmax — Securitum
![]()
... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
night_cr0wler / astar0th
Zatrważającerked:. Ale tak naprawdę do każdego routera klasy popularnej można się włamać - nie jest to tylko słabością Asmax`ów. Trzeba się jednak wykazać sporą determinacją i mieć dużą wiedze jak to zrobić. Kto będzie się tak angażował, aby włamać się do komputera sąsiada ;-).
No, ale to nie zmiania faktu, że chwały Asmax`owi to nie przynosi...
Ostatnio edytowane przez: ranger7 : 30-11-09 - 17:28

no fakt, jak się czyta, to można się trochę przerazić, ale fakt faktem, że jak się chcę to można włam zrobić na sieć- może Asmax jst bardziej podatny na takie rzeczy, chociaż samo urządzenie o którym mowa w temacie, ma dodatkowo możliwość zabezpieczenia każdego katalogu (mówię o ft- login i hasło, więc zawsze jest większa szansa że nikt nam nie przeglądnie danych.
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)