+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Neostrada z telewizją i kilka kompów

Stały Użytkownik Sąsiad Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar Sąsiad

Dzięki!
    7
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    0

Neostrada z telewizją i kilka kompów

Witam mam zamiar skorzystać z nowej promocji TP. Oferują oni internet wraz z telewizją cyfrową.

A teraz przejdźmy do konkretów.
    Dziele sobie aktualnie Neostradę na 3 komputery, dwa jest podłączone za pomocą kabla(jeden należy do sąsiada 75m skrętki a kolejny to pokój obok) a jeden bezprzewodowo(mój).

W ofercie TP dają "Livebox" jest on niezbędny do działania telewizji ponieważ jest on połączony za pomocą kabla z tunerem który pobiera kody z neta.
    Moje pytanie brzmi czy ten Livebox uciągnie tak długi kabel do sąsiada bo po domu mogę sobie rozdzielić bezprzewodowo.

I jeszcze jedno czy ktoś posiada już tą ofertę TP bo jestem ciekaw jak to działa.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Pomoc sąsiedzka: strzyże, goli, pi****li, krawaty wiąże, usuwa ciąże.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    - zrobilem to sam.

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Zawsze możesz podłączyć router (czy to co teraz używasz do rozdzielenia internetu), i tak naprawdę zachować całą strukturę sieci.

Dzięki!
    7
    Siła Reputacji
    0
    ale z tego co się dowiedziałem to livebox posiada specjalne wyjście do podłączenia tunera tv

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    - zrobilem to sam.

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Modem livebox tp jest wyposażony w 2 porty Ethernet (ETH). W zależności od konfiguracji mogą służyć do podłączenia komputerów lub dekodera usługi tv. Port oznaczony czerwoną naklejką służy do podłączenia komputera. Jeżeli nie korzystasz z usługi tv, możesz skonfigurować port oznaczony żółtą naklejką tak, aby można było podłączyć do niego kolejny komputer.
    źródło: TP - instalacja przez Ethernet

I jeszcze ta strona:
    TP - podłączenie zestawu

Do gniazdka telefonicznego podłączasz lifeboxa który ma 2 wyjścia rj45 (internetowe), jeden z tych RJ idzie do dekodera, drugi udostępnia połączenie do internetu.
    Jeśli do tego drugiego wczepisz router, to on odbierze internet i będzie go mógł udostępniać tylu komputerom ile tylko udźwignie (zazwyczaj jest to około 4 portów rj45 i kilkanaście maszyn przez wifi).
    Być może istnieje możliwość podłączenie tylko switcha, ale te w wersji dla Kowalskiego nie mają opcji wifi, więc Ty prawdopodobnie nie będziesz zainteresowany, dodatkowo nie wiem czy lifebox sobie z tym radzi, trzeba by się zapytać kogoś kto to sprawdził.

Dzięki!
    7
    Siła Reputacji
    0
    Posiadam już to TV Sat od TP i jednak ten livebox nie jest potrzebny.
    Ale za to musi być kabel Ethernet podłączony do dekodera bo pobiera sobie godzinę z sieci.
    Ja dekoder mam podpięty do routera.

- zrobilem to sam.

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Posiadam już to TV Sat od TP i jednak ten livebox nie jest potrzebny.
    Jak dla mnie to cholernie dobry nius... a co do długości kabla to standardowo nie przekraczaj 120m
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)