dzis juz nie mam silbede grzebał dalej cos na ten temat od jutra
zobacz jeszcze bez wlonczonego FWjak sie polepszy to rula sie doda
dzis juz nie mam silbede grzebał dalej cos na ten temat od jutra
zobacz jeszcze bez wlonczonego FWjak sie polepszy to rula sie doda

ok wyłączyłem FW
zdziwieniem było dla mnie gdy rano router chodził, a komputer dosłownie 2 min. wcześniej zgubił sygnał
prędkości jakie osiągał torrent nie należały do najwyższych (20% możliwości łącza) ale zauważyłem ze gdy dochodzi do 90% to po 2-3 sek spada, czasem dodatkowo dochodzą problemy połączenia z routerem....
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:deal:
Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.
dokładnie tak miałem zanim nie włączyłem tych nieszczęsnych multipołączeń... .... zal ;[
ide spacobudze sie i bede wiedział
lol

a jaki Ty masz sprzęt?
qrde strasznie żałuje, ze mam tego d-linkadziś bym wziął linksysa - podobno lepszy, prawda?
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
sam osobiście mam syf (moim zdaniem bo stary model) Planet wrt-414
tak totalnie wszytko trzeba w nim ręcznie robić, że aż mi sie to podoba
z linksysem nie miałem do czynienia to nic nie powiem miałem w rękach Edimax i nie było glupie
ale już sie przyzwyczaiłem do Planeta i przy nim zostanę, mimo że na początku zawsze z nim dużo pracy jest
bede myślał nad tym, ale ostatnio mam mało czasu i jakoś nie mogę sie za to zabrać, bądź dobrej mysli

Ostatnio edytowane przez: Koniu : 10-01-08 - 19:21
Nie będę otwierać nowego tematu, podepnę się tutaj:
chcę w domu zrobić sieć wifi z 2 lapków, jednego pc-ta i konsoli. Nie mam do tego odpowiedniego routera (stary się zepsuł), trafiłem w necie na taki router Opticum GXR 301 i zastanawiam się, czy bedzie on odpowiedni. Przede wszystkim, czy to ma znaczenie, że chcę podpiąć do niego konsolę, która sporo żre na łączu?

Jeżeli chodzi o neostradę to polecam Router Pentagram Cerberus P6331-42 (link). Cały czas używam w domku, współpracuje ze starszymi modelami kart WiFi, stoi na parapecie na słońcu i się nie zawiesza przy ciągłym (nawet kilkudniowym maksymalnym obciążeniu łącza)Bez problemu można się połapać w konfiguracji. Jeżeli chodzi o konsolę, to mam podpiętego X-box`a (pierwszą wersję) i nie ma problemów z oglądaniem filmów bezpośrednio z sieci, czy nawet przy odpowiedniej konfiguracji z dysku w sieci lokalnej. Do sieci bezprzewodowo łączą się 3 lapki i Router sobie radzi bez problemów, nawet jak łączą się 3 na raz.
(\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
(*.I.
him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
(> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
/_I I_\

btw
zna ktoś jakiś router w którym mógłbym zablokować niechciany ruch? mianowicie potrzebuje ograniczyć rodzeństwu dostęp do stron >18 oraz nie których gier przez sieć - robienie tego przez dodatkowe oprogramowanie na komputerze nie wchodzi w rachubę. jak ktoś słyszał, korzysta lub widział takie cuda to chętnie poczytam

Slyszalem ze mozna zainstalowac wlasne oprogramowanie na routerze ktore umozliwia sprawiedliwy podzial lacza na poszczegolne komputery oraz ograniczac takie rozne inne zeczy jak strony i gry.
Śmierć chroni przed życiem. -=|-|-|-|-|=- Pan Bóg bawi się z ludźmi w chowanego. On odlicza - ludzie się chowają -=|-|-|-|-|=- Tylko człowiek potrafi być nieludzki
- Andrzej Majewski

Jakikolwiek router współpracujący z softem DD-WRT potrafi sporo, a co do odfiltrowywania... zerknij start->uruchom
notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts [enter]
np.Kod:127.0.0.1 www.niechcianastrona.com
... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
night_cr0wler / astar0th
Ja posiadam osobiście router U.S.Robotics 9108 używam go do Neostrady posiada możliwość blokady wybranego portu lub zakresu portów. Fajną funkcja jest przydzielanie dostępu do internetu wybranemu komputerowi w sieci można ustawić dni w które będzie działał internet oraz w których godzinach.
A jeśli chodzi o zasięg to wszystko zależy od użytej anteny(odpadają te "samoróbki" z allegro ), polaryzacji i jej położenia.
Moja oryginalna antena od routera przebija sie przez 4 ściany i sąsiad który posiada antenę na zewnątrz budynku potrafi się połączyć z moim routerem i net działa płynnie.
A jeśli chodzi o tryb QoS to lepiej go nie włączać w tych tańszych routerach(bo zamiast pomagać to szkodzi).
Pomoc sąsiedzka: strzyże, goli, pi****li, krawaty wiąże, usuwa ciąże.
- zrobilem to sam.

... oraz faktycznej mocy urządzenia, które "wypluwa" sygnał na ową antenę.A jeśli chodzi o zasięg to wszystko zależy od użytej anteny(odpadają te "samoróbki" z allegro ), polaryzacji i jej położenia.
Mało tego ważna jest zarówno moc nadajnika jak i odbiornika (!)
Przykłady:
Gruba Berta czyli ekstremalne WIFI na USB _KURIER (1174778529) - Aukcje internetowe Allegro
KARTA WI FI USB ALFA NETWORK AWUS036NH 2000MW MOC (1168964635) - Aukcje internetowe Allegro
Beton, cegła lita czy pustak, a może regips? Nie chciałbym się czepiać, ale każdy materiał ma pewną przenikliwość jeżeli chodzi o tą materię.Moja oryginalna antena od routera przebija sie przez 4 ściany
Ostatnio edytowane przez: thomas.night : 09-08-10 - 01:04
... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
night_cr0wler / astar0th
Zgadzam się z tym ale nie zawsze duża moc wiąże się z zasięgiem. Podam przykład posiadam AP Owislinka i podpiętą antenę panelową 16dBi osoba która łapie sygnał z tej anteny mieszka ponad 800m ode-mnie (pisałem już o tym na forum). Na początku stwierdziłem że ustawiając większą moc AP(Tx Power Level: 20duzyskam dłuższy zasięg, fakt sygnał szedł dalej i klient miał dobry sygnał ale okazało się że pingi miały strasznie długie czasy mimo dobrego sygnału więc zacząłem kombinować z mocą. Okazało się że po zmniejszeniu mocy nadawania do 13dB-16dB zasięg spadł o połowę ale dzięki temu uzyskałem mniejsze czasy pingów i stabilniejsze połączenie.
ściany z cegły
Pomoc sąsiedzka: strzyże, goli, pi****li, krawaty wiąże, usuwa ciąże.
- zrobilem to sam.
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)