elo. czy ktos z was nie wie czasem jak podloczyc sie na lewaka do bezprzewodowej sieci radiowej. jak zdobyc ssid itp. przechwycic pakiety i klucz sieciowy. prosze help mi:question:
elo. czy ktos z was nie wie czasem jak podloczyc sie na lewaka do bezprzewodowej sieci radiowej. jak zdobyc ssid itp. przechwycic pakiety i klucz sieciowy. prosze help mi:question:

Chyba cie popieprzyło zadawać takie pytania na tym forum.Napisał stamart
Czego to ludzie nie wymyślą aby sobie życie utrudnić.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1) wg. mnie posiadając komputer z lini NT jest to banalne...
2) nie lubie hakierówsam musisz się tego nauczyć, a skoro tego nie umiesz to może lepiej dla internetu będzie jak Ci się nie uda?

ale pytanie... lol. no ale skoro ty jesteś w sieci radiowej (swojej) to po hooj masz się podpinać do innej z twojego zasięgu? aby ukraść jakies pliki <lol>
to mnie prawie zabiło - HaQjer MAnJA

szczerze mówiąc to po co ci to? chesz być kolejnym Polakiem który włamie sie do kompa NASA? a tak się właśnie zaczyna -=> moje piractwo zaczeło się od paru gier a dzisiaj... zastanów się co będzie jeśli wpadniesz, lubisz pasy, albo kraty? po jakiego kija potrzebna ci kolizja z prawem a tego nie można wykluczyć zwłaszcza, że niewiemy do czego chcesz sie podpiąc. zastanów się jeszcze z 2 razy i niebądź pospolitym "mądrym Polakiem po szkodzie"
Ostatnio edytowane przez: wlodas : 15-12-05 - 11:53
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:deal:
Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

w sumie to tak łatwo nie da się namierzyć tegowystarczy ci zmiana mac'u na jakiś z danego serwera, ip twoje zostanie zmienione na to które jest przypisane dla adresu. ale ja nie widze w tym sensu, przez takie przełączenie niczego nie osiągiesz... ;|
zalezy co myslec przez "niczego nie osiagniesz" bo ja osiagalem jak moja siec bywala dawniej zapchana to podpinalem sie pod taka nowa (drozsza i lepsza) i osiagalem to ze net mi hulal jak tralala:burnout:

Przypominam, jesteśmy na UnderPL.... gdzie pytać o takie rzeczy jak nie tu?
Wszystko co tu przeczytacie służy wyłącznie edukacjia więc uczmy sie....
Przede wszystkim... jesli masz bezprzewodową sieciówke to napewno dostajesz od tego specjalny program, który zwykle 'siedzi' sobie w tray'u.
Przy jego pomocy możesz wysłać żądanie połączenia do jakiegoś AccessPointa / Bridge'a.
Jak wiadomo każda sieciówka ma swój adres MAC, który jest (teoretycznie) niezmienialny. Każdy rozsądny provider włącza do swojej sieci karty z MACami, które wcześniej dodaje do dozwolonych na AccessPoincie / Bridge'u.
Jako napastnik musisz skołować MACa, który jest uprawniony do podłączenia sie do sieci i zmienić go z oryginalnym (na sieciówce, którą masz). Od tego również masz programik, którego z powodów edukacyjnych nie ujawnie.
Jeśli w atakowanej sieci działa usługa DHCP to lookanie za numerkami IP, bramą domyslną, maską podsieci i DNSami mamy z głowy.
Co do kluczy WEP to po prostu ściema.... od tego tez sa programiki.
... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
night_cr0wler / astar0th

no chyba że tak, ale tak nie mam więc nie widze celu w tymNapisał SiTo
night_cr0wler, o to samo mi chodziło tylko ty to ładniej opisałeś i w większej ilości. No i dodałeś że to wyłącznie w celach edukacyjnych. To było oczywiste![]()
Jesli naprawde tak ci sie pali do wi-fi to zrob antene najpierw bo z samej bezprzewodowej karty sieciowej nie pochaczysz ostro. (na przyklad cos jak to http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html proste w budowie i daje spoko zasieg i moc sygnalu : D ... moj qmpel zrobil taka dlugosci okolo metra i srednicy z 20 cm, daje kopa). Jak chcesz wiecej to goooooogle ; D... nie ma co pytac na forum bo za duzo pisania. Good luck and have fun.
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)