witam.
próbowałem odpalić dzisiaj pewien film i wyskoczyło mi takie właśnie okienko.. Które do końca nie wiem co znaczy..?? pomóżcie mi je odczyatć c i zrozumieć i znaleźć gdzie jest błąd..

witam.
próbowałem odpalić dzisiaj pewien film i wyskoczyło mi takie właśnie okienko.. Które do końca nie wiem co znaczy..?? pomóżcie mi je odczyatć c i zrozumieć i znaleźć gdzie jest błąd..

spróbuj odtworzyć innym odtwarzaczem, jak nie pójdzie sprawdź kodeki, poza tym upewnij się że sam filmik nie jest uszkodzony.

znalazłeś jakiegoś bugga w swoim odtwarzaczu.
najlepiej go zmień![]()

a jak sprawdzę czy film nie jest uszkodzony?? bo i tak może być
odtworzyłem w media playerze i niby działa ale podzczas próby przesunięcia suwaka zawiesza sie.. nie wiem też jakich kodeków może mi brakować??? mam zainstalowane AC3Filter, FFdshow i jeszcze real alternative.
hmm.. Koniu a mógłbyś jaśniej![]()
Ostatnio edytowane przez: wlodas : 06-12-08 - 15:56 Powód: post pod postem w odstępie 2 min

zainstaluj sobie k-lite MEGA codeck pack - niczego Ci nie braknie
twórca odtwarzacza nie przewidział wszystkich sytuacji, a jedna z nich właśnie nastąpiła i program mówiąc delikatnie "się gubi" i dlatego wywala taki komunikat. jeśli jesteś twórcą programu to w linii 1775 kodu źródłowego masz nieścisłość.

ok. zaraz sprobuje i zobaczę jakie będą rezultatya jak sprawdzić czy film nie jest uszkodzony??

użyj czegoś takiego jak gspot i wyślij tutaj screenshot'a, dodatkowo wywal wszystkie kodeki jakie masz i zainstaluj wspomniane już przez Konia K-lite mega codec pack.
I sprawdź poza media playerem ten film np. w subedit lub best player

zainstalowałem tak jak mi radził koniu i to nic nie dało nadal sie zawiesza a w subedit wyskakuje właśnie to okienko które zamieściłem na początku.. zrobiłem też screena z gspot i tak to wygląda:

a wywaliłeś stare kodeki?
możesz ewentualnie przekonwertować film - ja często tak robie gdy dzieją sie podobne rzeczy i problem znika. do konwertowania polecam 'Toral video converter' (jest gdzieś na forum)

stare wywaliłem przed zainstalowaniem nowych. poszukam tego programu i pmęcze sie z tym filmem
pzdr

a wiec tak... film przekonwertowałem i działa ale nie ma dźwięku, a w subedit nadal mi nie odtwarza tego filmu nawet po konwertowaniu. zainstalowałem subedita jeszcze raz i nic z tego..

imho subedit jest do bani![]()
polecam allplayera albo BS.Playera
co do dźwięku - widocznie przy konwertowaniu coś źle ustawiłeś z dźwiękiem....

ale co ciekawe inne filmy mi odtwarza, ale są jakieś dziwne kolory przy odtwarzaniu... może potrzebuje zainstalować borland c builder??

eee a po co?
ogólnie wywal tego playera bo jak widzisz jest beznadziejny
film który masz musiał być przez dziwny program zrobiony i dlatego tak sie dzieje...

ogólnie to ten film był zgrywany z kamery programem Ulead Video Studio 11. I wszystko było super dopóki nie musiałem zrobić format c: ... potem wystąpiły takie problemy z tym playerem i filmem.. Wydaje mi sie że najlepszym wyjściem będzie zgranie tego filmu jeszcze raz i poklejenie go od nowa.. ostatnim razem straciłem na to pół dnia i nockę..

absolutnie nie
możesz spróbować jeszcze inaczej:
odpal nero vision i zrób z filmu dvd - zapisz jako obraz płyty na dysk, odpal w wirtualnym napędzie i zobacz czy wszystko jest ok. jeśli tak to wystarczy dobry dvd riper - ja polecam gordian knot i będzie miodzio. jeśli nero wywali jakiś błąd, albo nagrany obraz będzie jakiś nie bardzo to spróbuj podobną operacja zrobić na innym kompie - może winda nawala (jak masz linuksa odpalanego z płyty to spróbuj pod linuksem odtworzyć film), jak masz w domu stacjonarny odtwarzacz dvd z odtwarzaniem divx to nagraj na płytkę i w nim odtwórz film, albo po prostu zainstaluj ulead vidio studio 11 - może on ma jakiś specyficzny kodek którego brakuje. wątpię by była to wina pliku z filmem, więc trochę pokombinuj a na pewno się uda![]()

Wrzuciłem ten film jeszcze raz ro Total Video Converter i wszystko działa superz tym, że film podzielił sie na cztery części ale to już jest akurat mało ważne. dzięki Koniu za pomoc.
pozdrawiam

Witam.
Jakiś czas temu założyłem na forum temat o tytule "problemy z odtworzaniem filmu..." Koniu polecił mi paczkę kodeków a dokładnie k-lite MEGA codeck pack i filmy zaczęły pięknie śmigać z tym że w niektórych odtwarzaczach robił sie jakiś dziwny defekt, a konkretnie obraz był bardzo ciemny i nic nie można było zobaczyć... Sprawdzałem w różnych odtwarzaczach i w niektórych było wszystko dobrze, a w niektórych na odwrót... np.:
Działające programy:
Media Player Classic (tutaj akurat nie mogę też załadować napisów do filmu wyskakuje taki błąd.. screen zamieśćiłem na dole)
Nero Show Time
Total Video Player (od total video converter)
Nie działające programy:
Windows Media Player
Subedit
Wydaje mi się że możę to być np wina kodeków, ale nie jestem pewien....
pzdr Wesołych Świąt![]()
Ostatnio edytowane przez: DaRiOOsH : 24-12-08 - 13:14 Powód: przeniosłem

widocznie nie usunąłeś wszystkich starych kodeków i się "kłócą" ze sobą
Ostatnio edytowane przez: Trescom : 24-12-08 - 14:08 Powód: gramatiken =]

sprawdzałem dokładnie przed zainstalowaniem czy te stare zostały usunięte i dla pewności zrobiłem to nawet terazi tylko jest ta paczka od Ciebie Koniu

rejestr też sprawdzałeś?
może pomoże reinstalacja tych programów które maja problemy

hmm... a jak najszybciej mógł bym sprawdzić rejestr?? a mogę np. programem Easy Cleaner wrzucić opcje "czyszczenie rejestru" ??

możesz
ja polecam tuneup utilites

a znasz może link gdzie znajd go w pełnej wersji??
a jak nic nie masz to ściągnę trial i z tego co czytałem to bedzie mi on służył przez 30 dni![]()
Ostatnio edytowane przez: ziomulus : 24-12-08 - 14:50 Powód: pomyłka w liczbie darmowych dni:)
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)