+ Odpowiedz na ten temat
6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 126 do 150 z 152

Temat: Firewall'e i antyvirus'y - dyskusje

Stały Użytkownik ziomulus Poziom 1 : Buduje reputacjęziomulus Poziom 1 : Buduje reputację Avatar ziomulus

Dzięki!
    24
    Podziękował 4 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    5
    Chyba Jednak skuszę sie na NOD32, a do tego jakiś firewall mi sie przyda jako kolejne zabezpieczenie?? I czy owy firewall sam się skonfiguruje tak aby chronił najlepiej mój komputer przed atakami??

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    78
    Podziękował 43 razy w 42 Postach
    Siła Reputacji
    10
    zainstaluj sobie ESET Smart Security - tam masz antywirusa nod32, firewall, antyspamer itp. w jednym zestawie. pełna ochrona, a po instalacji jedyna konfiguracja to wybór w jaki sposób ma chronić komputer (do wyboru jedna z 2 możliwości) i już jest w pełni gotowy do działania.

Stały Użytkownik tomasz0709 Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar tomasz0709

Dzięki!
    3
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    0

jaki firewall

witam

mam na kompie firewall outpostpro ale znajomy polecil mi per guardian, prosze o rade ktory wybrac lub czy moga chodzic rownoczesnie?

Psycho Dad WernerusMaximus Poziom 1 : Buduje reputacjęWernerusMaximus Poziom 1 : Buduje reputacjęWernerusMaximus Poziom 1 : Buduje reputacjęWernerusMaximus Poziom 1 : Buduje reputację Avatar WernerusMaximus

Dzięki!
    3
    Siła Reputacji
    6
    Outpost jest git, w sumie jest ich tak wiele że trudno coś wybrać jak ci Outpost nic nie puszcza i masz go dobrze skonfigurowanego to po co zmiany?
    Somewhere over the rainbow, way up high
    There's a land that I heard of once in a lullaby
    Somewhere over that rainbow, skies are blue
    And the dreams that you dare to dream really do come true

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Za nic nie instaluj dwóch, to oznacza tylko problemy.
    Firawalla nie zmieniaj, jeśli ten działa dobrze, nie ma powodu - ale ja osobiście polecam eset smart security - ma i antyvirusa i firawalla i sprawdza się doskonale.

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    21
    Podziękował 6 razy w 6 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Polecam ESS.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Stały Użytkownik +ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest Avatar +ADI+

Dzięki!
    5
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    6
    Jednak nie ma to jak Outpost- super "szczelny".

Always Alone Immortal occultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jest Avatar occultus

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    10

Icon3

Cytat Napisał tomasz0709 Zobacz post
    witam

mam na kompie firewall outpostpro ale znajomy polecil mi per guardian, prosze o rade ktory wybrac lub czy moga chodzic rownoczesnie?
    Temat na każdym forum tak stary jak samo forum Jak byś przeszukał to forum to znajdziesz mase odnośników do właściwych tematów, dla przykłądu ten zapowiada się obiecuąco.

Generalnie idea jest taka, że duża większość z nas używa innych produktów z wilu dziwnych powodów. Da się nieco zawęzić tą grupe do paru produktów. Do najbardziej popularnych aktualnie należą tzw. Security Centers (Antyvirus +Firewall +Mallwere/Spyware). Najczęściej padają takie firmy jak ESET, Kaspersky, Symantec, GData, McAfee, itd. W rozwiązaniach biznesowych (chcących troche zaoszczędzić na IT Department) dość często spotyka się Sophos, Symantec, GData + Windows Defender (darmowy) + np. Spybot Search & Destroy (darmowy).

Software is like sex. It's better when it's free...
    Linus Torvalds

Stały Użytkownik tomasz0709 Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar tomasz0709

Dzięki!
    3
    Siła Reputacji
    0
    tomasz0709
    ok mam na kompie kaspersky 30 dniowa wersja nie dlugo sie konczy chcialbym zainstalowac jakis nowy antywirus i nie wiem czy kupowac jeden z platnych programow czy wystarczy jakis darmowy i dobry firewall ? teraz mam outpostpro i dodatkowo spybot search destroy (nie za duzo?)
    Ostatnio edytowane przez: tomasz0709 : 16-07-08 - 00:05

Always Alone Immortal occultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jest Avatar occultus

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10

Icon3

Na tej stronie znajdziesz sporo darmowych programów Anti-virusowych, firewall'i i spyware.
    Ostatnimi czasy dosć często spotykam sie z ludzimi używającymi Comodo Firewall. Osobiście go nie używałem wiec nie moge się wypowiedzieć
    Ostatnio edytowane przez: pytonss : 16-07-08 - 11:41

Linus Torvalds

Romus
    Gość Avatar Romus
    NOD32 jest dobrym antywirusem, ale najlepiej przypadł mi do gustu i jeszcze mnie nie zawiódł KIS 7.1.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10

Icon3 Kaspersky Anti-Virus dla Windows 7

Jeszcze nie zapoznaliśmy się dokładnie z systemem Windows 7, którego wersja beta została kilka dni temu udostępniona do publicznych testów, a tymczasem firma Kaspersky już przygotowała dla niego oprogramowanie! Mowa o Kaspersky Anti-Virus, którego funkcje antywirusowe zostały uzupełnione również o firewall, moduł heurystyki i filtr antyspamowy. Silnik programu został napisany od nowa tak aby dostosować go do możliwości nowego systemu co zaowocowało jak twierdzi firma „dramatycznym” wzrostem wydajności modułu skanującego. Antywirus jest zgodny zarówno z wersją 32- jak 64-bitową systemu operacyjnego. Oprogramowanie dostępne jest na razie w wersji beta, a pobrać go możecie stąd.

Linus Torvalds

weslaw
    Gość Avatar weslaw

AVG a Kasperski lub NOD32

Witam !!!

Mam pytanie do naszych ekspertów.
    AVG, jak się plasuje Waszym zdaniem w porównaniu do Kasperskiego i NODA32.
    Czy jest gorszy od wymienionych, czy może lepszy?

pozdrawiam !

Street_man
    Gość Avatar Street_man
    weslaw - http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02
    Dane już mają parę miesięcy, ale nowszych nie udało mi się znaleźć.

occultus - tak jak kaspersky tak i g data w swojej najnowszej edycji 2009 jest zgodna z systemem 64 bitowym. Przydaje się kiedy mamy dwu cztero lub ośmiordzeniowe procesory i więcej ramu niż 3 gb.

Swoją drogą g data korzystała z silnika kasperskiego (w wersji 2008) ale przeszła z niego na silnik bitdefendera.
    Tym samym działa na avaście i bitdefenderze (ma dwa niezależne silniki skanujące). I wg. testów porównawczych pomiędzy wersją 2008 i 2009 wyszło im to na lepsze.

Wtrące jeszcze
    Avg jest wg. mnie najlepszym z darmowych programów. Jednak nie możesz go porównywać z płatnymi. Mają o wiele szerszą bazę wirusów i więcej funkcji zarządzania i wykrywania robaków (avg to przecież okrojona wersja ich programu płatnego). Więc polecam.
    Ale zastanów się nad tym, czy 10 zł miesięcznie to dużo dla Ciebie, żeby chronić swoje dane.
    Ostatnio edytowane przez: DaRiOOsH : 22-04-09 - 12:48 Powód: scaliłem

kolorowa
    Gość Avatar kolorowa
    witam

PeerGuardian jest chyba bardziej popularny i w miare OK, zwlaszcza dla tych co lubia dzialac w P2P.
    Kod:
    http://www.noweprogramy.com/index.php?str=artf&no=160
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 01-06-09 - 15:19 Powód: odpowiedz na post sprzed roku..:)

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    PeerGuardian to tylko bloker połączeń, nie firewall. Spełnia też nieco inną funkcję, normalny firewall nie ma nic wspólnego z RIAA/MPAA.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/PeerGuardian
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

Stały Użytkownik Pedziwiatr Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Pedziwiatr

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    6
    tomasz0709
    ok mam na kompie kaspersky 30 dniowa wersja nie dlugo sie konczy chcialbym zainstalowac jakis nowy antywirus i nie wiem czy kupowac jeden z platnych programow czy wystarczy jakis darmowy i dobry firewall ? teraz mam outpostpro i dodatkowo spybot search destroy (nie za duzo?)
    Płatne antywirusy reagują najszybciej na zagrożenia, udostępniają też pomoc techniczna gdy już coś się złapie. Kiedyś miałem KIS, niestety udało mi się coś złapać (95% to nie wina KIS, tylko mojej lubej która zamiast czytać komunikaty klika co popadnie aby do przodu :grumble. Nie mogłem nic znaleźć w necie, więc chwyciłem się ostatniej deski ratunku - pomoc techniczna Kaspersky.pl. Tu tez nie miałem szczęścia trafiłem na jakiegoś Kretyna który na nie wiele mi się przydał (polecanie formatu dysku -to bym wymyślił sobie sam). Na szczęscie ktoś polecił mi zwrocenie się z moim problemem do macierzystej pomocy tech KIS. dostałem mailem rozwiązanie bez formatowania i to w języku pol. !!!(korespondencje zacząłem w eng.).

Co do darmowych polecam AVAST + ComodoFirewall -pierwszego używałem, o drugim słyszałem wiele dobrego. Z płatnych polecam ESS lub KIS -obu używałem.

Zbanowany masder Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar masder

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    0
    Cytat Napisał occultus Zobacz post
    Temat na każdym forum tak stary jak samo forum Jak byś przeszukał to forum to znajdziesz mase odnośników do właściwych tematów, dla przykłądu ten zapowiada się obiecuąco.

Generalnie idea jest taka, że duża większość z nas używa innych produktów z wilu dziwnych powodów. Da się nieco zawęzić tą grupe do paru produktów. Do najbardziej popularnych aktualnie należą tzw. Security Centers (Antyvirus +Firewall +Mallwere/Spyware). Najczęściej padają takie firmy jak ESET, Kaspersky, Symantec, GData, McAfee, itd. W rozwiązaniach biznesowych (chcących troche zaoszczędzić na IT Department) dość często spotyka się Sophos, Symantec, GData + Windows Defender (darmowy) + np. Spybot Search & Destroy (darmowy).
    witam. to mój 1 post. tak jakoś tu trafiłem bo szukam informacji o antywirze, którego mam w firmie. jest to F-Secure Internet Security 2010. nie wiem co mam sądzić, bo dopiero go dostaliśmy. czytałem różne opinie. wsumie o wersji 2010 dobrze piszą. że niby dużo szybsza od tej z 2009. a jaka jest wasza opinia?

pozdrawiam.

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    F-secure ostatnio robił paskudną reklamę, spamując na forach. Tzw. marketing szemrany.
    Osobiście bardzo mnie to zraziło - jeśli firma musi sobie tworzyć sztuczną renomę, bo jej na własną nie stać to ja dziękuję...
    Jeśli chodzi o antywirusy to obecnie poleca się ESET Nod32 i Kaspersky Antyvirus. Ja osobiście korzystam z tego pierwszego i nigdy nie miałem z nim problemów, aktualizacje po kilka razy dziennie. Jedyny minus to automatyczny firewall (w wersji smart security), działa jak chce (zezwala na większość która wychodzi i zabrania na wszystko co wchodzi). Jeśli jesteś szarym użytkownikiem to w porządku, jeśli znasz się ciut lepiej to polecam przerzucić się w tryb interaktywny, tzn. pyta się ciebie o wszystkie nowe aplikacje i tworzy w ten sposób reguły + dodatkowo sprawdza czy aplikacja, której zezwoliłeś na dostęp nie została zmodyfikowana (np. przez wirusa).

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Cóż... Kaspersky 2010 mocno zepsuł się w porównaniu z wcześniejszymi wersjami (zauważalnie niższa wydajność i problemy z bazami MS SQL).
    Wszędzie gdzie się da migruję na rozwiązania ESETa.
    Co do F-Secure, doświadczyłem dziwnego problemu... produkty tej firmy po prostu "nie lubią" być odinstalowywane do końca, przynajmniej w wersji 2007 (gdyż z tak owoą miałem do czynienia), czyt. krecia robota.
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    0
    Cytat Napisał Ogorek Zobacz post
    F-secure ostatnio robił paskudną reklamę, spamując na forach. Tzw. marketing szemrany.
    Osobiście bardzo mnie to zraziło - jeśli firma musi sobie tworzyć sztuczną renomę, bo jej na własną nie stać to ja dziękuję...
    hmm. może masz rację. tylko ciekawy jestem czy inne firmy nie robią tego samego? ostatnio na jakimś tam forum ciągle ktoś polecał GDatę. i w dodatki nick kolesia Gmann bodajże. to chyba też reklama..? a z tym FSem tak myślę, że może wcześniejsze wersje były dziadowskie i już nikt im nie chce ufać więc próbują się jakoś ratować bo może ta 2010 jest faktycznie dobra? nie wiem. narazie się wstrzymam. poinstaluję różne trialki i się odezwę jak już coś wybiorę

dzięki i pozdrawiam

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Myślę, że jak długo jestem na tym forum, to żadna z tych dwóch wymienionych przeze mnie nie robiła tak bezczelnej i nachalnej reklamy.
    Btw. może się poprawiło, ja osobiście zostaje przy tym z czego korzystam już od ponad roku i wiem, że mi odpowiada. Jeśli chcesz wybrać najlepszy dla siebie musisz poeksperymentować.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    0
    Cytat Napisał Ogorek Zobacz post
    Myślę, że jak długo jestem na tym forum, to żadna z tych dwóch wymienionych przeze mnie nie robiła tak bezczelnej i nachalnej reklamy.
    Btw. może się poprawiło, ja osobiście zostaje przy tym z czego korzystam już od ponad roku i wiem, że mi odpowiada. Jeśli chcesz wybrać najlepszy dla siebie musisz poeksperymentować.
    ok. dzieki. tak zrobie.

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Od kilku ładnych lat używam NOD'a i zaczynam się zastanawiać czy nadal jest on tak skuteczny jak go do tej pory chwalili. Faktycznie jesli chodzi o obciążenie kompa to jest po prostu nieodczuwalny (kochana wersja 2.7), ale czy nadal jego skuteczność jest taka wspaniała?

Spojrzałem na kilka rankingów i wszystkie chórem mówią, że najnowszy bitdefender jest najlepszy. Z czego Wy teraz korzystacie jeśli chodzi o antywirusa?
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

Użytkownik artur Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar artur

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    0
    nod jest najlepszy

+ Odpowiedz na ten temat
6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 4. (Użytkowników: 0, Gości: 4)