+ Odpowiedz na ten temat
5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 101 do 125 z 152

Temat: Firewall'e i antyvirus'y - dyskusje

Pandi
    Gość Avatar Pandi
    zainstalowalem tego AVG Free edition i mam takie pytanko tak szperałem po nim ale nie jestem pewien, niby były tam w konfiguracji jakies rozszerzenia plików, ale chodzi mi o to czy on skanuje wszystkie pliki i przeglądaną sieć w tle?? troche kulawo że jest po angielsku, ale jakoś da sie przezyc;p .... hmm niby jest tu "Resident Shield" i to wygląda jak na skanera rezydentnego w czasie rzeczywistym, to prawda??
    Ostatnio edytowane przez: Pandi : 12-07-07 - 08:30 Powód: znalezienie opcji skanera

Bieniek102
    Gość Avatar Bieniek102

Jaki firewalle mi polecicie?

Jaki program typu firewalle jest najlepszy? Mam Avasta i chce dobrać jakiś dobry firewall.... Pobrałem z SoftManii ZoneAlarm Free ale jak chciałem go otworzyć to mi wystąpił błąd, że program jest nieprawidłową aplikacją systemu Win32....wie ktoś o co chodzi bo ja nie bardzo.... Dzięki z góry.:33:
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 16-08-07 - 23:00 Powód: przeniosłem...

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    21
    Podziękował 6 razy w 6 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Tu masz trochę
    http://forum.underpl.org/showthread....hlight=firewal

a od siebie outpost firewall.

pytonss
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 16-08-07 - 23:01 Powód: przeniosłem...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Bieniek102
    Gość Avatar Bieniek102
    Ok...
    Poczytałem trochę o tym Outpost i wydaję się dobry....ściągnę i spróbuję...
    A ciężko go skonfigurować tak żeby dobrze działał i chronił, bo ja nowicjusz?:squareeye

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    21
    Siła Reputacji
    7
    Wybierz polską wersję językową, nie powinieneś mieć problemu, ale gdybyś miał pozostaje najlepsze forum na świecie UNderpl. tu każdy Ci pomoże.

Tutaj masz kolego link do firewalla na naszym forum: http://forum.underpl.org/showthread....ost#post140595
    pytonss

stary bluesman wlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy go Avatar wlodas

Dzięki!
    119
    Podziękował 59 razy w 52 Postach
    Siła Reputacji
    11
    tu masz instrukcje do Outpost ver 4

poczytaj: http://www.google.pl/search?hl=pl&cl...kaj&lr=lang_pl

Kod:
    http://sharebee.com/90dd616b

Bieniek102
    Gość Avatar Bieniek102
    Dzięki wielkie za pomoc...jakby coś się działo to zapytam....

mazu_oka
    Gość Avatar mazu_oka
    Robiłem formata i zainstalowałem avasta wersje domową i mam problem tego typu, że nie aktualizuje mi automatycznie bazy wirusów. Wcześniej nie było tego problemu. Co może być nie tak. Proszę o wskazówki i z góry dziękuję.

Dzięki!
    21
    Siła Reputacji
    7
    Skorzystaj z darmowego środowiska:
    - Firewall - Pc Tools Firewall Plus
    - Antyvirus - Pc Tools Antyvirus.

pytonss

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Czy owy avast wyświetla jakiś błąd?
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

mazu_oka
    Gość Avatar mazu_oka
    Nie żadnych błędów nie wyświetla

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    To się nazywa reinstalacja avasta
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

kris75
    Gość Avatar kris75

Firewall'e i antyvirus'y - dyskusje

Czy ktoś testował jaki antywirus najmniej spowalnia system?Sprawdzałem Avasta lecz nie jestem z niego zadowolony.A internet mam z modemu Icom od Orange

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    78
    Podziękował 43 razy w 42 Postach
    Siła Reputacji
    10
    ja polecam NOD32
    aktualnie mam samego antywirusa i zajmuje on zaledwie 6MB ramu a ma włączone wszystkie opcje
    jest też smart security który jest już kompletnym zbiorem do ochrony komputera - zabiera większą ilość pamięci, ale też nie jakoś dużo
    co do samej ochrony to firma ESET jest w czołówce najlepszych

:deal:

Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Super Mordoprator ;-) ulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar ulm@n

Dzięki!
    14
    Podziękował 82 razy w 57 Postach
    Siła Reputacji
    11
    Zgadzma się z Koniem, tylko NOD32. Ja też używam samego antywirusa i jestem bardzo zadowolony Może na początek będzie Cię denerwować trochę wpisywanie kluczy co kilka dni, ale jak dobrze na forum poszukasz to i to nie stanie się problemem
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie...

Stażystka z ambicjami Eyka Poziom 1 : Buduje reputacjęEyka Poziom 1 : Buduje reputacjęEyka Poziom 1 : Buduje reputacjęEyka Poziom 1 : Buduje reputacjęEyka Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Eyka

Dzięki!
    15
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    5
    Ja również zgadzam się z przedmówcami. Sama używam NOD 32, a mój komp nie należy do "demonów prędkości". Nie zauważyłam spowolnienia kompa czy " zamulania". A co do kluczyków, to czasem można trafić na taki, który działa i 2 tygodnie lub pobawić się w instalowanie fix-ów.
    Duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym.
    Puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna w pokorze chylą się ku ziemi.

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Ostatnio bardzo dobrze działa system trialowy tych wersji, tak więc mój obecny kluczyk działa do 06.15 i nie muszę go klepać co tydzień, gdy mi się skończy, włączę wirtyalną maszynę, postawię na mniej nowy system i zainstaluje tam nową trialową wersję eseta i ściągnę kluczyk do siebie

Stały Użytkownik Zeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Zeratul

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Jeśli mogę to zrobić w tym wątku, to proszę o małą pomoc.

Mianowicie: nie umiem skonfigurować Firewalla (PC Tools Firewall Plus), abym mógł udostępniać połączenie internetowe przez LAN na drugiego kompa. Tego, co znalazłem na google nie umiałem wykorzystać (zresztą, niezbyt konkretne to było).
    Am Ende bleib ich doch alleine
    Die Zeit steht still und mir ist kalt!

Dzięki!
    21
    Siła Reputacji
    7
    Próbowałeś w regułach?

Stały Użytkownik Zeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Zeratul

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    7
    Owszem, próbowałem, ale niewiele to dało, bo nie za bardzo się w tym orientuję.

Adres drugiego kompa mam ustawiony na stałe i jest to 192.168.0.2
    Czy wystarczy więc ustawić np. takie reguły?

gdzie typ datagramu ethernetowego to IP
    gdzie zdalny adres IP to 192.168.0.2, Maska 255.255.255.0
    Zezwalaj

gdzie typ datagramu ethernetowego to IP
    gdzie lokalny adres IP to 192.168.0.2, Maska 255.255.255.0
    Zezwalaj

mazu_oka
    Gość Avatar mazu_oka
    Odnośnie AVASTA to mam pytanie czy można jakoś przywrócić poprzedni stan automatycznej aktualizacji bazy wirusów, bo wkurza mnie ciągłe ręczne aktualizowanie.Dzięki

Stały Użytkownik ziomulus Poziom 1 : Buduje reputacjęziomulus Poziom 1 : Buduje reputację Avatar ziomulus

Dzięki!
    24
    Podziękował 4 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    5

Program anywirusowy

Czy program F-Secure Anti-Virus Jest dobrym programem chroniącym mnie przed wirusami?? Jeśli nie to jaki program wg. was jest godny polecenia ??
    Ostatnio edytowane przez: pytonss : 21-06-08 - 17:47 Powód: przeniosłem we właśiwe miejsce. Kolego zanim napiszesz użyj opcji szukaj w przeciwnym razie będę zmuszony Cie ukarać.

Super Moderator wyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar wyyzy

Dzięki!
    0
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9
    Aktualnie jadę na AVG [free]. Nie narzekam, skuteczny się wydaje ...no i za free, więc nie trza się męczyć z patchowaniem czy wpisywaniem kluczyków. Prostota [łatwość w obsłudze] także ma swoje plusy.

Mnie cieszy
    ...

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    7
    Też używam od zawsze AVG i nigdy nie narzekałem. Denerwował mnie tylko czasami swoim "Starting the update process" na środku ekranu podczas odtwarzania filmu, grania itp.
    Najnowsza wersja (8.0) aktualizuje się już po cichu, ale za to jeden z jej komponentów - Resident Shield - bierze sobie ładne 20-40 MB RAMu i zauważalnie muli kompa.

Super Mordoprator ;-) ulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar ulm@n

Dzięki!
    14
    Podziękował 82 razy w 57 Postach
    Siła Reputacji
    11
    Cytat Napisał ziomulus Zobacz post
    Jeśli nie to jaki program wg. was jest godny polecenia ??
    Tylko i wyłącznie NOD32, i na pewno wielu się ze mną zgodzi. Nie raz już na forum podawałem argumenty świadczące na korzyść tego programu, wystarczy poszukać. Najlepiej to ściągnij, zainstaluj i przekonaj się sam
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie...

+ Odpowiedz na ten temat
5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)