Monitor samsung syncmaster 941 mw i grafika ati radeon hd 4200 na płycie GA-MA785GT-UD3H .Windows XP Home Edition.Optymalna rozdzielczość monitora to 1440x900 przy 60HZ.Po wejściu w opcje karty graficznej wpisałem na sztywno optymalną rozdzielczość gdyż nie przydzielił mi jej automatycznie.Niestety po zresetowaniu komputera raz pamięta tą rozdzielczość a innym razem nie i wyświetla mi ekran pultipu w 1366 lub 1360 na 768.Czasami się zdarzyło że rozdzielczość przestawiała się na większą od optymalnej,ale to podczas wchodzenia do catylysta którego odłączyłem.Co najśmieszniejsze to w momencie pokazywania mniejszej rozdzielczości wchodząc w tryby karty nie pokazuje trybów 1440x900 i jest zabawa w celu odzyskania w rejestrze karty tego trybu.Włączanie ,wyłączanie karty ,zmiana rozdzielczości jeszcze na inną bo niekiedy to pomaga ujrzeć ten tryb, aż do ponownego resetu komputera-poprostu nikomu niepotrzebna zabawa.Dodam że przeinstalowywałem sterowniki karty i monitora w róznych opcjach a także robiłem całą reinstalację systemu i nic poprostu nie mam już pomysłu.Dodam że monitor ten jest z wbudowaną fabrycznie kartą telewizyjną której używam.Zorientowanych bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem