+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Problem kompatybilności monitora Samsung ze zintegrowaną grafiką HD 4200

Użytkownik Szczebiot Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar Szczebiot

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    0

Icon9 Problem kompatybilności monitora Samsung ze zintegrowaną grafiką HD 4200

Monitor samsung syncmaster 941 mw i grafika ati radeon hd 4200 na płycie GA-MA785GT-UD3H .Windows XP Home Edition.Optymalna rozdzielczość monitora to 1440x900 przy 60HZ.Po wejściu w opcje karty graficznej wpisałem na sztywno optymalną rozdzielczość gdyż nie przydzielił mi jej automatycznie.Niestety po zresetowaniu komputera raz pamięta tą rozdzielczość a innym razem nie i wyświetla mi ekran pultipu w 1366 lub 1360 na 768.Czasami się zdarzyło że rozdzielczość przestawiała się na większą od optymalnej,ale to podczas wchodzenia do catylysta którego odłączyłem.Co najśmieszniejsze to w momencie pokazywania mniejszej rozdzielczości wchodząc w tryby karty nie pokazuje trybów 1440x900 i jest zabawa w celu odzyskania w rejestrze karty tego trybu.Włączanie ,wyłączanie karty ,zmiana rozdzielczości jeszcze na inną bo niekiedy to pomaga ujrzeć ten tryb, aż do ponownego resetu komputera-poprostu nikomu niepotrzebna zabawa.Dodam że przeinstalowywałem sterowniki karty i monitora w róznych opcjach a także robiłem całą reinstalację systemu i nic poprostu nie mam już pomysłu.Dodam że monitor ten jest z wbudowaną fabrycznie kartą telewizyjną której używam.Zorientowanych bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!!

ADMINISTRATOR Trescom Poziom 1 : Buduje reputacjęTrescom Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Trescom

Dzięki!
    30
    Podziękował 34 razy w 30 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Przyznam, że trochę to dziwne, co opisujesz. Obstawiam jednak za sterownikami. Nie ograniczaj się tylko do jednej wersji sterowników (tj. Catalyst). Sprawdź inne np. NGO lub OMEGA.

Możliwe też, iż uszkodziła Ci się karta graficzna. Może masz możliwość sprawdzenia jej na innym komputerze?

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    - grafika, multimedia, strony internetowe.

Użytkownik Szczebiot Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar Szczebiot

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    0
    Na monitorze o rozdzielczości 1024x768 działa bez zarzutu tzn.wyszukuje i działa na nominalnej rozdzielczości.Ale póki co faktycznie popróbuję innych sterowników oraz sprawdzę monitor na innym koputerze.

ADMINISTRATOR Trescom Poziom 1 : Buduje reputacjęTrescom Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Trescom

Dzięki!
    30
    Podziękował 34 razy w 30 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Sprawdź i daj znać. Znajdzie się jeszcze parę innych pomysłów w razie czego

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    - grafika, multimedia, strony internetowe.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)