WItam.
Co potrzebuje zrobić żeby na dwóch monitorach wyświetlać dwa różne pulpity? Pracuję na WIN 7 i chyba powinno się dać jakoś to zrobić.. Wiem żę w XP jak się pogrzebało to miało się do wyboru aż 4 pulpity(rzecz w tym że nie pamiętam jak)
pzdr

WItam.
Co potrzebuje zrobić żeby na dwóch monitorach wyświetlać dwa różne pulpity? Pracuję na WIN 7 i chyba powinno się dać jakoś to zrobić.. Wiem żę w XP jak się pogrzebało to miało się do wyboru aż 4 pulpity(rzecz w tym że nie pamiętam jak)
pzdr

nie wiem jak jest dla ati i intela ale dla nvidia:
- podłącz monitor
- prawym klawiszem myszy na pulpit i rozdzielczość ekranu
- kliknij wykryj
- w pozycji wiele ekranów wybierz "rozszerz te ekrany"
- ok, potwierdź zmiany, zmień ustawienia dla rozdzielczości i odświeżania i działa
warto jeszcze w panelu sterowania nvidia pogrzebać i tam ustawić odpowiednie parametry (zwłaszcza gdy podłączasz tv a nie zwykły monitor)
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:deal:
Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Ja używam karty Radeona. Ogólnie to co pisałeś Koniu zrobiłem już na samym początku ale chodzi mi o troszkę inny efekt.. Mianowicie jest też opcja "powiel ekrany" ale wtedy nie mogę ustawić różnych rozdzielczości dla dwóch ekranów. A chodzi mi taki efekt że na oby dwóch ekranach widzę ikonki mój komputer itd... Bo teraz mam tak że gdy przejadę kursorem zbyt daleko w prawo to pojawia mi się na drugim ekranie, a tak nie chcę... Chce żeby na oby dwu monitorach było to samo i w różnych rozdzielczościach. Jeśli napisałem coś niezrozumiale to dajcie znać. Powiedźcie mi jeszcze tylko czy jest to możliwe![]()

Owszem i przyznam szczerze nie wiem w czym problem
Opcja o której mówisz to klonowanie ekranu (ten sam obraz na każdym monitorze).
Pytanie z jakich sterowników korzystasz?
W przypadku Catalyst Control Center:
Pulpity i ekrany
Jeśli masz podłączone dwa monitory (ekrany), to wybierasz dany ekran, klikasz w trójkącik w jego prawym górnym rogu i wybierasz Właściwości. CCC przeniesie Cię do zakładki Właściwości pulpitu, gdzie równie dobrze dany ekran możesz wybrać z rozwijanej listy. Ustawiasz teraz odpowiednią rozdzielczość i odświeżanie dla wybranego ekranu. To samo robisz z drugim.
Sposób wyświetlania, pojedyncze, rozszerzone (rozszerzony pulpit), klonowanie, ustawiasz w Opcjach wyświetlania.
Ostatnio edytowane przez: Trescom : 13-05-10 - 14:16
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- grafika, multimedia, strony internetowe.

nie wiem jak w radku to zrobić, ale wydaje mi się że przy klonowaniu monitorów to oba muszą być w tej samej rozdzielczości...
zrób tak jak pisałem z tym że wybierz klonowanie, a w sterach radeona jedynie próbuj sobie zmienić rozdzielczość monitora i drugiego ekranu.

Może to pomoże.
- grafika, multimedia, strony internetowe.

czyli miałem racjeKod:Both monitors will run at the same resolution and refresh rate.w przypadku klona musi być ta sama rozdzielczość na obu monitorach

Czyli teoretycznie nie da się tak zrobić żeby mieć dwa różne pulpity w różnych rozdzielczościach na jednym komputerze..? \szkoda bo było by to bardzo fajne. Kiedy mam ustawioną opcje rozszerz ekrany to ustawiam sobie dwie różne rozdzielczości ale to nie jest to co chce.. Pozostaję mi jedynie opcja "pokaż pulpit tylko na 1" i przełączać między monitorami w zależności z którego chce korzystać.
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)