+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Razer DeathAdder Refresh - problem ze sterownikami

Użytkownik darqp Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar darqp

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    0

Razer DeathAdder Refresh - problem ze sterownikami

Witam,

Rzadko to robie, ale sytuacja zmusila mnie bym w koncu napisal na forum i poprosil o fachowa pomoc. Sprawa wydaje sie na pozor banalna, ale jak widac przerosla mnie czego efektem jest ten post.

Dzis otrzymalem z serwisu myszke Razer DeathAdder Refresh 3500 DPI. Mysz jest nowa, bo poprzedni model, ktory zostal wycofany ze sprzedazy byl wadliwy i zostal mi wymieniony na nowszy. W pudelku zabraklo jednak plyty ze sterownikami - poprzednia je miala. Nic to, sciagnalem najnowsze stery ze strony producenta okreslone nr. 2.0 i 2.1, lecz pod koniec instalacji jednych jak i drugich, wywala mi blad "Urzadzenie USB interfejsu HID" "nie mozna odnalezc okreslonego pliku" (screen). Myszka oczywiscie dziala i wszystkie w niej przyciski, tak jak powinny, ale wchodzac do panelu ustawien pisze mi "No Mouse Detected!" "Press OK to scan USB ports again or press Cancel to continue (No settings will be saved)" (screen). No i tym sposobem nie moge przestawic zadnych patametrow myszki, w tym czestotliwosci. Co dziwne w panelu ustawien nie ma do wyboru 3500dpi, a max to 1800dpi - w help'ie jest jednak obrazek, ktory ilustruje panel z taka czestotliwoscia (3500dpi) (screen). Zaczalem podejrzewac, ze te sterowniki, ktore posiadam sa do tego wczesniejszego modelu, 3G, ale z drugiej strony sciagnalem je przeciez z oficjalnej strony wiec to chyba niemozliwe, zebym pobral zle.
    W supporcie na stronie nie ma opisanego takiego problemu, google tez mi nic na temat tej myszy i jakichs z nia zwiazanych problemow nie znajduje.

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    1) Skasuj wszystkie sterowniki jakie do tej pory zainstalowałeś (od poprzedniej myszki, od obecnej - jeśli wszystko zawiedzie - nie zaszkodzi też usunąć jeśli były jakieś sterowniki od klawiatury podpinanej pod usb).
    2) Zresetuj komputer
    3) Zainstaluj sterowniki stąd: Razer DeathAdder 3500DPI Driver v2.01 (English)
    link bezpośredni - tutaj masz opis tego co ściągasz: Razer DeathAdder 3500DPI Driver v2.01 (English)
    4) Zainstaluj jakąś normalną przeglądarkę i przestać korzystać z IE, wyguglaj firefox, opera, chrome - wybierz jedną i zainstaluj.

Użytkownik darqp Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar darqp

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    0
    Sterowniki pochodza z tego samego zrodla, a do ich instalacji przystapilem po dokladnym oczyszczeciu z poprzednich ;-). Wyczyscilem nawet rejestr.
    Zainstalowalem ja w koncu na 7.. i dziala. Nie pozostaje mi nic innego chyba jak przesiasc sie z wysluzonego XP na 7.

Stały Użytkownik Pedziwiatr Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Pedziwiatr

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    6
    Witam
    1. Ściągnij jeszcze raz sterowniki ze strony producenta
    2. wyłącz w trayu trat icon od razera
    3. Odinstaluj sterowniki
    4. Zresetuj komputer
    5. Zainstaluj nowe sterowniki - uwaga myszka musi być podpięta bezpośrednio do komp. (bez żadnych przedłużaczy!) do portu USB w którym będzie używana
    6. zresetuj komp. i powinno być OK.

Jeżeli to nie pomoże to:
    Wymuś skanowanie zmiany sprzętu - Zaznaczasz Urządzenia interfejsu HID -ppm- skanuj w poszukiwaniu zmiany sprzętu.

PS. Dystrybutor produktów RAZER na Polskę firma mmv ma pomoc techniczną: tel (022) 338 90 30, mail pomoc@mmv.pl zwróć się do nich i niech oni coś wykombinują.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)