+ Odpowiedz na ten temat
3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki 51 do 62 z 62

Temat: Gadu Gadu - pytania, problemy, pomoc

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    W gadu gadu też istnieje ta funkcja, wiem bo widziałem, ale nie pamiętam jak dokładnie się nazywa - na chwilę obecną korzystam z aqq, tam poza tą funkcją możesz pobrać plugin "responder" w którym możesz stworzyć odpowiednie filtry.

Co do pytania Daniela z twojej wypowiedzi faktycznie wynika że razem używaliście jednego numeru, ale przypuszczam, że to tylko błędna budowa zdania.

Widzę właściwie tylko jedną możliwość jak mogła zdobyć te numery gg:
    Wyeksportowałeś listę kontaktów na serwer gg, a po porzuceniu numeru nie wykasowałeś jej stamtąd - używałeś słabego hasła i osobie udało się włamać.
    Alternatywnie albo sam jej podałeś niektóre numery, albo jeszcze w jakiś sposób ściągnęła z Twojego komputera plik z hasłami gg (wystarczy jeden prosty program i brak firewalla u Ciebie, antywirus może nie wykryć małych autorskich programów, właściwie już trojanów, druga opcja, fizyczny dostęp do komputera pendrive + 60 sec twojej nieuwagi).

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    78
    Podziękował 43 razy w 42 Postach
    Siła Reputacji
    10
    mit wydaje mi się ze nie zrozumiałeś Daniel0o0'a

Pisalismy na gg razem.
    rozumiem ze przeprowadzaliście rozmowy za pomocą komunikatora gadu gadu z dwóch różnych numerów

sam twierdze że w informatyce nie ma rzeczy niemożliwych - sa tylko te o których nie wiemy, albo jeszcze nikt nie wpadł na to by je wprowadzić w życie.
    coś typu 'włamanie na gadu' nie istnieje - sam próbowałem bez skutku, ale można się normalnie zalogować - wystarczy hasło. jak je zdobyć? na pewno wyciągając z plików zapisanych na Twoim komputerze - musiałbyś złapać jakiegoś syfa i on podesłał Twoje hasło hakerowi. druga kwestia to przypomnienie na maila. wystarczy znać maila (np. z katalogu publicznego) i można próbować odpowiedzieć na pomocnicze pytanie w przypadku zgubienie hasła - wiele osób ma oczywiste odpowiedzi na pytania.
    z drugiej strony nie muszę się logować na Twoje gadu by wiedzieć jakich masz znajomych. z tego (może nie w tych celach) sam korzystam. od czego jest nasza-klasa wystarczy że wygeneruje plik z kontaktami jakie mam na gadu i nk pokaże mi kto jest właścicielem tego numeru. potem wchodzimy na Twoich znajomych i spisujemy numery gg

wnioski:
    1) nie podawaj zbyt dużo info na nk - na cholere podawać nr gadu, telefonu czy skype?! będzie znajomy go chciał to napisze prywatną wiadomość....
    2) nie podawaj żadnych informacji nie znajomym więcej niż te które są w katalogu publicznym a i tam nie wiele się przedstawiaj
    3) sprawdź czy masz silne hasła, najlepiej różne dla rożnych kont (mail, gadu, bank itd.) oraz że te pytania pomocnicze są bardzo prywatne i jesteś jedynym który zna odpowiedź
    4) zainstaluj sobie dobrego antywirusa
    5) nie rozmawiaj z nieznajomymi

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    :deal:

Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Jedi Knight JohannesR Poziom 1 : Buduje reputacjęJohannesR Poziom 1 : Buduje reputacjęJohannesR Poziom 1 : Buduje reputację Avatar JohannesR

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Cytat Napisał WernerusMaximus Zobacz post
    Pytanko: czy jest możliwa konfiguracja gg aby nie dostawać wiadomości od nn? Bo już mnie wku...ją te łańcuszki i linki!
    StongGG ma bardzo fajna rozbudowana wtyczke "ignorant". Mozesz tam ustawic by nie dostawac wiadomosci spoza listy kontaktow, mozesz tez zablokowac wybrane numery tak by zablokowana osoba nie miala informacji, ze ja zablokowales. Mozesz tez napisac tresc wiadomosci jaka dostaja osoby probujace sie skontakowac z Toba. Mozesz tez dostawac wiadomosci od osob spoza kontaktow, ktore podaja haslo. I kilka innych.

Asieńka
    Gość Avatar Asieńka
    Pomoooocy... Do niedawna byłam szczęśliwą użytkowniczką GGbeta. Dziś wyskoczyła mi informacja że możliwa jest aktualizacja. Zgodziłąm się na nią i od tej pory nie chce się uruchomić... Pojawia się tylko na sekundę okno z logowaniem i znika... Czy jest jakiś sposób żeby wszystko było ok bez konieczności instalowania programu od nowa???????? Proszę o pomoc...

mam problem... po aktualizacji gg beta, mam problem z uruchomieniem go... przy uruchamianiu dosłownie na sekundę włącza się okno do wprowadzenia hasła i się wyłącza... pomóżcie!!!!

[nie pisz postu pod postem, używaj opcji "Zmień" - Stary]
    Ostatnio edytowane przez: Stary : 22-01-09 - 20:57

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    78
    Siła Reputacji
    10
    poczekać na kolejną aktualizację....
    to są "plusy" korzystania z wersji beta

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Ewentualnie wejdź do documents and settings / [user] / gadu-gadu (lub jakoś podobnie - już od dawna nie mam gadulca), skopiuj zawartość, odinstaluj gg, zainstaluj nową wersję, skopiuj te pliki spowrotem - powinno działać

Stały Użytkownik ziomulus Poziom 1 : Buduje reputacjęziomulus Poziom 1 : Buduje reputację Avatar ziomulus

Dzięki!
    24
    Podziękował 4 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    5

Jak podejżeć kto jest niewodpczny na gg??

Szukam programu, który pozwoli mi zobaczyć który ze znajomych jest aktualnie na profilu "niewidoczny"
    Wiem, że istnieje taki program, ale nie wiem jak sie nazywa...
    Najlepiej żeby działało na GG wersja 7.7
    pozdro
    Ostatnio edytowane przez: DaRiOOsH : 24-01-09 - 15:24 Powód: przeniosłem

ADMINISTRATOR Trescom Poziom 1 : Buduje reputacjęTrescom Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Trescom

Dzięki!
    30
    Podziękował 34 razy w 30 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Był/jest programik o nazwie PowerGG.

Resztę informacji www.google.pl

- grafika, multimedia, strony internetowe.

Dzięki!
    78
    Siła Reputacji
    10
    było sporo softu i nic szczególnie sprawnego. najlepsza była imho wtyczka "niewidoczni" do tlena, ale polegała na tym iż wysyłała puste wiadomości i szybko zdenerwowałem swoich kumpli.

Super Mordoprator ;-) ulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar ulm@n

Dzięki!
    14
    Podziękował 82 razy w 57 Postach
    Siła Reputacji
    11
    Z tego co pamiętam to wszystkie dodatki tego typu polegały na wysyłaniu pustych wiadomośći. Dlatego w opisach większości z nich była informacja, żeby założyć sobie nowy numer GG i z tego numeru sprawdzać niewidoczność

PowerGG chyba już nie jest rozwijany, działał dobrze ż GG 4.0, z 5.0 miał już problemy o wyższych nie wspominając więc chyba dlatego autor zawiesił projekt.

Swego czasu bawiłem się trochę tego typu wtyczkami i moim zdaniem gra jest nie warta świeczki, dużo z tym jest zabawy a efekt marny.
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie...

Stały Użytkownik ziomulus Poziom 1 : Buduje reputacjęziomulus Poziom 1 : Buduje reputację Avatar ziomulus

Dzięki!
    24
    Podziękował 4 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    5
    Ja z tego co zauważyłem to powerrGG właśnie nie chce działać... Szkoda bo ta wtyczka może być nieraz przydatna dzięki za pomoc
    pozdro

Użytkownik Dragoo Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar Dragoo

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    0
    Ostatnio zaktualizowałem gg do wersji 10... ale szybko (po 2 tyg) zrezygnowałem z tej aktualizacji, bo mój laptop, który ma 512MB pamięci operacyjnej zwyczajnie nie dawał rady... Rozbudowany system reklam i spotów na gg sprawia, że gg jest nie do użytku i mocno wkurzające...

+ Odpowiedz na ten temat
3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)