Zobacz wyniki ankiety: Jakiego klienta uzywasz??

Głosujących
108. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Azureus

46 42.59%
  • BitTorrent Experimental

4 3.70%
  • BitTorrent Burst!

3 2.78%
  • Anatomic P2P

0 0%
  • BitSpirit

16 14.81%
  • MarBitTorrent

3 2.78%
  • ABC [Yet Another BitTorrent Client]

2 1.85%
  • BitTornado

4 3.70%
  • MarBitTorrent

1 0.93%
  • Exeem Lite

1 0.93%
  • uTorrent

18 16.67%
  • BitComet

10 9.26%
+ Odpowiedz na ten temat
1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 25 z 100

Temat: Jaki klient BitTorrenta? - doradzwo, dyskusje

Always Alone Immortal occultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jest Avatar occultus

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    10

Jaki klient BitTorrenta? - doradzwo, dyskusje

W tym temacie poruszamy wszelkie kwestie [doradztwo, dyskusje] związane z klientami BitTorrent'a. Problemy dot. danych aplikacji należy kierować w osobnych wątkach!

--------------------------------------------------------

To pytanie pewnie stawiała sobie nie jedna osoba zaczynajaca bawić się w świecie torrenta. Postaram się troszku początkującym to ułatwić!! Większość informacji tutaj zawartych jest zaczerpniętych z internetu np. z forum http://www.searchengines.pl/

Oryginalny BitTorrent

Strona domowa: http://bitconjurer.org/BitTorrent/

Inne klienty BitTorrent'a

Azureus
    BitTorrent Experimental
    BitTorrent Burst!
    PTC - Personal Torrent Collector
    TorrentStorm
    Nova Torrent
    BitTorent ++
    Effusion
    Shareaza
    ABC [Yet Another BitTorrent Client]
    BitSpirit
    TorrenTopia
    BitComet
    MarBitTorrent
    Mldonkey
    G3 Torrent
    BitTornado

Dodatki:

CompleteDir 1.1
    Prosty program do udostepniania tracerow, wystarczy wlaczyc w okienko "build" wstawic sciezke udostepnianego pliku w okienko "url" wstawic adres gdzie plik bedziw wyslany przycisk "make" robi trakera. Sam torrent - traker powstaje w katalogu ktory udostepniamy.
    (program trakera z katalogu ktory udostepniamy wiec prosze patrzec co macie udostepnione w trakowanym katalogu np. jesli bedziecie chcieli udostepnic katalog filmy a w nim bedzie szereg filmow to wszystkie filmy beda udostepnione powstanie szereg traker'ow (karzdy plik bedzie mial po jednym trakerze).
    MakeTorrent

Burst 2 alpha 2

TorrentSpy

ByteTorrent
    Zmienia adres trackera do jakiego łączy sie dany torrent
    Inne dodatki

W miare możliwości będzie to dalej aktualizowane!!
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 09-07-08 - 17:38

Software is like sex. It's better when it's free...
    Linus Torvalds

NetHolik
    Gość Avatar NetHolik
    azureus rulez

ja powiem tak: poczatkujacy => zwykly klient
    dopiero jak to i owo wie niech wlaczy azureuska
    w innym przypaku moze sie przestraszyc iloscia opcji :evil:

jednak wg mnie nie ma sensu to omawic BT (chyba ze lepiej sie to zrobi niz tu - http://forumtdt.homelinux.com/ )
    na tym forum jest wszysciutko pieknie wytlumaczone co i jak
    dla kazdego nowego usera BT:
    http://forumtdt.homelinux.com/
    http://torrent.org.pl/
    dzieki tym adresem dowiesz sie wszystkiego

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    BitComet iz da best.... dość prosty, szybki i schludny.
    NetHolik ten Twój azureus nie działa zbyt dobrze kiedy user jest za NATem.
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

night_cr0wler / astar0th

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    30
    Podziękował 25 razy w 22 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał night_cr0wler
    BitComet iz da best.... dość prosty, szybki i schludny.
    NetHolik ten Twój azureus nie działa zbyt dobrze kiedy user jest za NATem.
    BitComet best :spoko:
    Podpisuje sie pod tym :spoko: :beer:
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    &
    :thanks:

aka St. Anger illusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar illusion

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Aa gdzie w ankiecie jest BITTORRENT SHADOW ????
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

gg: 1446599

NetHolik
    Gość Avatar NetHolik
    ja juz nie nadazam nad coraz to nowymi klientami
    jest tak duzo ze sa do siebie bardzo podobne;

ale jak tak chwaliliscie Comenta to zainstalowalem
    i dupa blada - na deafault settings
    i po zmianie portu nasluchu na 6881 (tak mialem w azureusie)
    bc nie moze sie polaczyc z zadnym trackerem - blad 10066
    :hmmm: tell me more

Omnia vanitas demonstar Poziom 1 : Buduje reputację Avatar demonstar

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    10
    novatorrent jak na razie mi się nieźle sprawuje
    co będzie dalej zobaczymy

gg :1174278 tlen:demonstar

- czyli

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    4
    Podziękował 22 razy w 19 Postach
    Siła Reputacji
    10
    A da sie tak zrobć, żeby torrent chodził na porcie 80? Co to jest port nasłuchu?
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Podpisuje się pod zdaniem Night'a BitComet!

Ładny, prosty w obsłudze i co najważniejsze dobry dla początkującego ( czyt. mnie )
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

skurch
    Gość Avatar skurch
    Moim zadniem najlepszy jest BitTorrent Burst!
    jest najszybszy i najprostszy w obsłudze
    tylko ostatnio niektóre trckery go odrzucają
    i nie wiem dlaczego

aka St. Anger illusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar illusion

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    a ja od poczatku uzywalem Bittorrent Shadow i swietnie sie sprawowal, a co najwazniejsze bardzo slabo obciazal system co pozwalalo grac w gierki i sciagac rownoczesnie. nawet przy moim gigowym duronkq
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

gg: 1446599

bruncio
    Gość Avatar bruncio
    Ja dzialam na torrentstorm i jestem bardzo zadowolony. To prosty klient i daje mi ladnie predkosci.

Najwiekszym szitem jest wg mnie torrentopia.

Always Alone Immortal occultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jest Avatar occultus

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Ja powoli jakoś przestaje być zadowolony z mojego okrętu flagowego jakim jest Azureus :/ Ostatnio troszku mozlonie mi chodzi i gubi połączenbie :/
    Sprawdzałem z paroma innymi klientami i jak w Azureusie miałem komunikacik, że tracker offline to w innych wszystko śmigało

Software is like sex. It's better when it's free...
    Linus Torvalds

raven22
    Gość Avatar raven22
    najlepszy azureus, tylko po instalce WinXP, nie dziala ;(

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    10
    Raven, co ty gadasz, u mnie chodzi normalnie...
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    Paktofonika

NetHolik
    Gość Avatar NetHolik
    raven22 zainstaluj Jave Suna

co do mojego ostatniego posta wina lezala po stronie trackera
    takze BitComet jest najszybszy

chyba to juz pisalem...
    taka sama predkosc oferuje G3 Torrent, a opcje sa ciekawe
    jedna z nich jest interface www - wlaczamy go, podajemy halso w ustawiniach
    po czym wbijamy sie z jakiego kolwiek miejsca po na naszym ip (dokladny ades podaje G3T) i tam widzimy postepy sciagania transfery etc... slowem super sprawa
    a takze umozliwia rozlozenie pasma nasluchu na okreslony przedzial - moze przuspieszyc sciaganie

polecam kazdemu dokldne sprawdzenie G3 Torrent - bardzo ciekawa konkurencja dla innych klientow

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    e ja tam używam BitCometa i ladnie śmiga , miałem zwykłego BiTorrenta ( oryginalnego ) i nei byłem zadowolony , nie chciał mnie czesto połaczyć a i transfery szitowate. Miałem tez MarBitTorrenta i jakieś błędy mi czesto wyskakiwały to zrezygnowałem ( ale dosyć szybki ) , późćniej mialem BitTornado , ale tez nie byłem zadowolony z transferów , nio a teraz jade na BitComecie i sie dobrze czuje z tym. Tuylko jako.ś przy duzych plikach słabe transfery mam , u was też tak jest????
    ( przy małych plikach to szybka jazad jest , lepiej niz na eDonkey , ale tam znów na większych plikach jest lepiej ) . Jednak wkurza mnei jedno w tych torrentach , kiedys jak mi sie komp zawiesił przy ściaganiu , miałem juz 90% , po restarcie znów musiałem zaczynac od poczatku czy od 4 % , tak jak miałem kiedy wlączylem torrenta , nio a na edonkey to prawie nic nie trace i to jest duży plus dla tego P2P

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    10
    To chyba miałeś jakiś przypadkowy błąd u mnie zawsze się zachowuje tyle ile ściągnełem...
    Paktofonika

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    nawet po zawieszenii??? restarcie na tym ladnym przycisku na obudowie???
    To naprawde dziwne , bo jakoś mnie to wkurzyło. Na edonkey nigdy mi sie to nie zdażylo , na operce tez. Dlatego sie tak wkurzyłem.

avallac
    Gość Avatar avallac
    ja wlasnie zaczalem zabawe z torrentami i uzywam wlasnie bitcomet bo duzo ludzi mowi ze jesst dobry ladny i prosty w sam raz dla poczatkujacego ale mam jedno pytanko z jaka przewaznie predkoscia wam sie sciagaja pliki ?? bo u mnie chodzi strasznie wolno czy jest jakis sposob na zwiekszenie transferu ??

Zakochany w Ania_kociak:* GoLLaB Poziom 1 : Buduje reputacjęGoLLaB Poziom 1 : Buduje reputację Avatar GoLLaB

Dzięki!
    3
    Siła Reputacji
    9
    U mnie też chodzi bardzo wolno. Zapewne wina wew ip ( co jest też u mnie ), z czym wszystko prawie jest związane...

avallac
    Gość Avatar avallac
    no ja mam zewnetrzne ip :disgust: i chodzi mi z max 15 kb a powinno wiecej moze ktos kto sie zna by sie wypowiedzial ?? i pomogl troszeczke ??

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    nio u mnie wiesz tez jest podobnie. Czasem więcej wskoczy. To zalezy od tego jaki plik ściagasz. Bo czasem jak jest duzo tych źdrodeł to szybko leci. Ale np. przy duzych plikach typu film , gra to znów mam strasznie słabe transfery. MNiby mam zew IP , w dodatku szybkie a sciąga sie z prędkoscią ledwo 3kb/s. Przesadqa, pzrecież by to wieki trawalo. Nie wiem , czy jest jakiś jeszcze lepszy niż BitComet , który by mi szybciej ściągał??

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    30
    Podziękował 25 razy w 22 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Wg. mnie wszystko zalezy od źródeł i szczęścia.
    U mnie BitComet słąbo ciagnie, ale zalezy to od opry dnia i godziny.
    Czasami 1kB/s, a czasami pzrekracza 240kB/s.
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    &
    &
    :thanks:

starszy ogniomistrz elwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar elwoodblues

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    ja używam bitspirit, transfer na radiówce do 120 kilobitów/sek-nie wiesza się, można ukryć własne IP-dużo opcji zaawansowanych-polecam

+ Odpowiedz na ten temat
1 z 4 1234 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)