Ja też używam BitSpirit i nie narzekam. Przynajmniej jest lepiej niz wczesniej. Przedtem wogóle nie chciało mi sćiagać na torrencie.
Ja też używam BitSpirit i nie narzekam. Przynajmniej jest lepiej niz wczesniej. Przedtem wogóle nie chciało mi sćiagać na torrencie.
a ja powiem ze juz nie jest tak zlefilmik sciagnalem w 2,5 dnia i jestem z tego powodu bardzo zadowolony
na normalnych programach p2p nie moglem tego filmu sciagnac od 2 tyg. :disgust: a no i predkosc wieczorem duzo sie poprawia
skoczyla mi z 15 do 60 kb/s
rewelacja !!

najlepszy jest azek, jestem za natem, nie mam przekierowanych portów, a jest szybszy niż bitcomet. najlepszym portem do torrenta jest teraz 46881, gdyż przedział 6881-6889 jest zablokowany na jedej z najlepszych torrentowych stron, czyli polishtracker.
download azkiem mam średnio 40-150kB/s natomiast upload bliski 0, a tam ratio jest liczone
,nie wiem właśnie czemu, seedowałem pliki koło 48h, gówno pobrali
A możem ktoś używał jusz Azureusa 2.2.0.2 Beta 39 ...
bo coś jescze nic tą wersją nie ściągałem i chce zaczerpnącinfo od innych którzy tego używali albo dalej używaja, bo aktualnie ciągne eMulem i mi tak średnio ssa od 20-50 kB/s
przez port
1.Niewatpliwą zaletą bitcometa jest mała zasobożerność. U mnie chodzi z reguły kilkanaście torrentów seed/leech i można jeszcze na nim pracować.
Przy azerusie to byyyyłłło niiiie możliwe. :smile:
Jak ktos ma P4 i 512 MB Ram to może tego nie zauważy, ale przy leciwym duronie 800 MHz to poważna zaleta.
2.Z drugiej strony azerus to najpopularniejszy klient i coś w tym musi być.
3. Kolejna rzecz, niektóre serwisy torrentowe TorrentBit, Torrent-Demage, i bodajże CDDVDHaeven, zbanowały bitcometa i nie można przez niego ściągać releasów. Co prawda można to ominąć, ale to odrębny temat.
4. I jeszcze jedno, bitcomet oferuje tzw. omijanie NAT. Z tego co wiem nie u wszystkich to działa, zalezy od konfigracji na bramie. U mnie działa :cool:
Podsumowując dla nowych kompów Azerus, dla starych polecałbym bitcometa
Uwagi ogólne:
1.Programy torerentowe muszą się rozbujać i dlatego trzeba kilku dni, żeby dany program przetestować.
Można spróbować BTEngine, który słyży do optymalizacji łączy torrentowych. Mogę przesłać mailem, bo sam zassałem go kiedyś przez torrenta i nie wiem, z którego serwisu. igawron@wp.pl
Link do wersji trial: http://www.gold-software.com/6887.zip
i kolejny do nowszej wersji: http://download.soft4kids.com/btesetup.exe
2. Na serwisach typu polish tracker sedować trzeba cały czas, aby mieć dobre ratio i na to nie ma lekarstwa, (no można oszukiwać, ale to chyba nie o to w tym całym zamieszniu chodzi).
3. Komputery za NAtem, z zasady mają mniej żródeł do zasasania, więc powinno to wolniej iść.
Ups! Ale się wymądrzam, nie odbierzcie tego źle.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez: igawron : 11-04-05 - 20:12

widzę ,że cojeden przedmówca to inne tottenty chwali i słusznie - jeden woli ... itd. osobiście uzywam Azureusa i wielu znajomych na osiedlu. zgoda ,że za NAT-em jestem / sieć RTK/ ale nic na to nie poradze/ neostrada?/ i tak jak chcę coś sciągnąć to właczam kompa na noce i dni parę i po chwil pare mam co chciałem. jasne gdybym miał kupę kasy/ kto by nie chciał!/ to zamówiłbym max łacze i smiałbym sie z takich co maja 128/ jak ja/ .mi to specjalnie nie przeszkadza , idę do pracy a syn sciaga dalej , on do szkoły komp sam sciaga / zona tylko mruczy,,że szkoda pradu na nasze głupoty/ .
ja się bawie BitSprint i jestem zadowolony. próbowałem się bawić innymi ale jakoś ten przypdał mi do gustu.
Transfer zależy od ilosci seedów i perrów
jhesli jetes za natem to torrenty strasznie tego nie lubią... wtedy dobrze jest podobno miec bitlorda
pozatym torenty sie powoli rozpędzają
Ja uzywam "eXeem Lite" jest straszliwie prosty i to mi sie w nim podoba![]()

miałem kiedyś eXeem ale z tym programem zainstalowalo sie ( nawet w wersji Lite ) pełno paskudztwa i nie używam już. Dalej pyka na starym dobrym Bit Comet, miałem kiedys nawe Azureusa, ale jednak wole BC.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ja obecenie uzywam wersji 0.24 i rzadnego syfu nie mam... moze to inny program sprowadzil plage na Ciebie
a przewinelo sie troche tych klientow troche:
Azureus
BitLord
Bitcomet
eXeem Lite
BitTorrent
Shareaza

Jeśli chodzi o torrenta to używam BitComet'a i sobie chwale. Za NATem żaden klient nie dorównuje mu prędkościowo![]()
... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
night_cr0wler / astar0th
to i ja się dołoże: używam BitCometa ale czasami Azorka i moim zdaniem BC jest lepszy. Czasami mi się nie łączy z tracerem to wtedy azorek do roboty i jest OK. A prędkość to zależy od tego ilu jest seedów i lacherów chyba?![]()

Ja używam BitComet'a.
...
uzywam ogolnie dwoch lacz intrnetowych (radiowki do 200kbsp i z TV kablowej 650kbsp, a wczesniej mialem Neostrade 128)
uzywalem BC(BitComet) i BitSpirit'a, Azorka i czegos jeszcze, i tak na radiowce (gdzie mam wew ip, nie mam przekierowanych portow, jestem za routerem, NAT'em) BC wydawalo sie z tego co sie naczytalem byc odpowiednim klientem niestety porazka nie byl to dobry wybor po tygodniowych probach doszedlem do wniosku ze to nie dla mnie, zaczalem uzywac BitSpirit'a (BC i BitSpirit maja omijanie NAT) zdziwilem sie nieco bo mialem juz transfery kolo 5KB (hehe) po jakims tygodniu prob z BitSpiritem znowu stwierdzilem ze to nie dla mnie,
Myslalem ze Azorek nie da sobie rady za Natem dlatego wczesniej nawet nie probowalem, ale coz postanowilem powrocic do azorka (wczesniej uzywalem jak mialem Neo128 - byl zajebisty caly czas maks lacza mialem) i znowu azorek mnie mile zaskoczyl na azorku przewaznie wyciagam maks lacza (ok 24Kw najgorszych przypadkach jest 10 -14 KB, czyli jednym slowem Azorek wygral na radiowce jak i na Neo128
Teraz opisze co dzialo sie na laczu z TV kablowe, lacze o predkosci 650kbps, mam zew ip. mialem pewnosc juz ze na zew ip (neo tez ma zew iAzorek bedzie sie dobrze spisywal, ale mowie wiele osob uzywa BC to musi cos w tym byc stwierdzilem ze przetestuje BC i nie mialem zadnych zastrzezen wszystko smigalo prawie na maksa, wiec chcialem sprawdzic czy nie idzie szybciej niz na azorku, wrzucilem te same torenty na azorka i azorek smigal na maksa wiec moim zdaniem nie ma lepszego klienta od Azureus'a (tylko w ktorejs wersji pamietam ze kijowo chodzil ale w ktorej to nie pamietam, dobrze sprawdzic chociaz ze dwie u mnie 2.3.0.4 teraz smiga ok)
Moze dodam jeszcze jedno zgodze sie z tym ze Azorek niestety potrzebuje dosc silnego kompa i wsuwa duzo ramu, BC jest zdecydowanie mniej "sprzetozerny" (to plus BC)
moze ta moja wypowiedz przyblizy wam jak szukac odpowiedniego klienta i pokaze ze odnalezie wlasciwego nie jest takie proste
pozdrawiam
i udanych lowow
Ostatnio edytowane przez: buttom3 : 31-10-05 - 00:40
Osobiście używam Bitlord 1.1 i sprawuje się rewelacyjnie u mnie na kompie. NIe mam z nim problemów.

No ja teraz też musze bo na PolishTracker zablokowali BitCometa. A ze jakoś nie za bardzo się sprawuje. Niepasuje mi też jakoś bitspirit. wqrzają mnie tylko te reklamy w bitlordzie :/ ale cóż. różnica chyba tylko w wyglądzie.
Ostatnio edytowane przez: wlodas : 12-12-05 - 22:19

bitlord u mnie nadal dominuje i jestem zadowolony. polecam!
Uzywac Azureusa naraz z czyms to morderstwo procka : D. Azureus jest w javie ktora tak strasznie muli kompa i przeciaza procesor ze czesto jak masz wiecej niz 1 torrent do pobrania to skacze uzycie proca do 80-90% (testowalem na procku 1.92 ghz, kiedy mialem 900mhz to nic nie dalo sie robic jak azureus chodzil). Osobiscie polecam BitCommet (szybko chodzi), a jesli ktos lubi wszystko miec automatycznie ustawione etc to BitTornado bardzo dobre omija routerki i duperelki ustawiajac random port. Co do predkosci pobierania to glownie zalezy od trackera, peerow etc...
niewiem czy ktos o nim wspominal ale to moje ostatnie odkrycie i poprostu okazalo sie cudem
zalety:
waga 130kb
nietrrzeba instalowac!
ramu zabiera mniej niz 2mb
praktycznie wszystkie funkcje azureusa!
cudo to mikotorrent
Kod:http://www.utorrent.com/

po długim zwiazku z Azureusem miałem krótki romansik z Utorrentem - faktycznie - mały, ale wariatNiestety, nie potrafiłem niczego z nim zrobić, żeby wysyłał z maksymalna predkoscia. Dlatego przesiadlem sie na BitLorda i poki co jestem zadowolony...
Piraci obecnie nie istnieją! Piraci tworzyli nielegalne kopie płyt i na tym zarabiali, ludzi którzy wstawiają albumy do ściągnięcia za friko z netu nazwał bym prędzej "anarchistycznymi bibliotekarzami"
Duże Pe
jak sie pojawila jedna z pierwszych wersji utorretn to jade wlasnie na nim, maly,szybki, seeduje tez dobrze. wczesniej bc ale nie bylem z niego zadowolony, a teraz jestem dumny z mitorrenta
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)