Zobacz wyniki ankiety: Czy używasz Opery

Głosujących
123. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak - i jestem dumny z tego powodu!!

80 65.04%
  • Nie - i smutno mi z tego powodu!!

8 6.50%
  • Zaraz się przerzucę..

0 0%
  • nie .. jestem zadowolony ze swojej...

35 28.46%
+ Odpowiedz na ten temat
2 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 26 do 50 z 211

Temat: Opera - i wszystko jasne!

zaniak
    Gość Avatar zaniak
    Znalazłem serial :
    w-ycPsD-npbRV-djHVL-NXMNh-kwH7d
    może komuś się porzyda - do wersji Opera 7.53.
    Mam jeszcze jeden problem Internet Translator z progrmanu English Translator 3.0 i Deutsch Translator 1.0 niestety nie współpracuje z Operą, a tylko z IE. Może ktoś znalazł na to lekarstwo !

NetHolik
    Gość Avatar NetHolik
    oj nie rob offa;
    opera rulez

btw: http://forum.underpl.net/showthread.php?p=49243

NetHolik
    Gość Avatar NetHolik
    http://www.mojaopera.idu.pl/ tu zaczynalem i polecam poczatkujacym z operka
    http://starzaki.eu.org/~hclan/operapl/
    http://my.opera.com/ duzo fajnego stuffu do naszej operki
    dobre forum - w tym polskie nieczym nie ustepujace angielskiemu

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    10
    panowie , mamy juz Operke 8 , ja własnei wczoraj sobie ją instalnolem an twardziela , i............jestem bardzo zadowlonoy , starsza wersja jeszcze bardziej została poprawiona , jednak kilka rzeczy mnie w nowej wersji denerwuje : nie wiem jak skórki narazie zainstalować , bede musial okombinowac , ale duży plus dla wylączania kart, które jest teraz na zakladce.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

księciunio
    Gość Avatar księciunio
    Używam Mozilla Firefox i Opery.
    Opery używam kiedy wchodę na strony, no powiedzmy mniej bezpieczne i faktycznie nie zdarzyło mi się złapać wira, natomiast Mozillą łapie się skolko godno.
    Ostatnie wydania Mozilli zawierały sporo błędów (co dwa tygodnie łatki aktualizujące)
    Nie wszystkie strony działają poprawnie, ma jednak jeden atut - Szybkość i możliwość wspólpracy prawie z każdym wspomagaczem ściągania plików.
    Opera jednak jest też dobra - jest także szybka i daje naprawdę wiele możliwości a przede wszystkim ma naprawdę dobry program pocztowy, o czym nikt nawet nie wspomniał, w Mozilli programy pocztowe są kiepskiej jakości, wiem bo używałem i dałem sobie spokój.

A tak naprawdę to każdy ma swoje upodobania, i dla jednego lepsza jest Mozilla dla innego Opera.
    JA używam obu i jestem zadowolony z tego, każda ma swoje wady i zalety!

Pozdrówka.

Cytat Napisał zaniak
    Jak sę pozbyć banera reklamowego na górnym pasku w Operze 7.53 ?
    Masz na priv, daj znać czy działa,

Always Alone Immortal occultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jest Avatar occultus

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    10

Icon3 BitTorrent w Operze

W internecie pojawiło się pierwsze testowe (technical preview 1) wydanie Opery 8.02 w wersjach dla Windowsa, Linuksa, FreeBSD oraz Mac OS X. W nowej wersji wprowadzono nowy protokół pobierania plików - zintegrowanego klienta sieci BitTorrent oraz dodatek, który zapewne ucieszy polskich użytkowników tej przeglądarki.

Osoby korzystające z Opery nie będą musiały już instalować oddzielnego oprogramowania do ściągania plików Torrenta. Kliknięcie na taki plik spowoduje rozpoczęcie jego pobierania, a użytkownikowi Opery pojawi się znajome okienko "Transfer".

Pomimo niewielkich rozmiarów pliku instalacyjnego przeglądarki, Opera ma również dołączyć do grupy legalnych dystrybutorów, którzy rozpowszechniają swoje programy w postaci pliku Torrenta. Przedstawiciele Opera Software tłumaczą w komunikacie prasowym, że pozwoli to na odciążenie ich serwerów, które przeżywają oblężenie od czasu opublikowania ósmej wersji przeglądarki.

W wypowiedzi dla serwisu TheRegister, Christen Krogh z Opera Software zapewnił, że firma nie obawia się następstw ostatniej decyzji Sądu Najwyższego w USA w sprawie Grokstera, który uznał, że serwisy i firmy umożliwiające wymianę plików (P2P) mogą być odpowiedzialne za to, jak wykorzystują je ich użytkownicy.

- W przeciwieństwie do sieci P2P, nie zachęcamy użytkowników do dzielenia się materiałami objętymi prawami autorskimi - stwierdził Krogh.

Polskich użytkowników ucieszy też zapewne moduł sprawdzania polskiej pisowni.

Należy pamiętać, iż technical preview jest wersją testową, a nie finalną i jako taki może posiadać błędy lub okazać się niestabilny.

Czy to nie jest piękne!!

Software is like sex. It's better when it's free...
    Linus Torvalds

księciunio
    Gość Avatar księciunio
    Cytat:
    Zamieszczone przez: zaniak
    Jak sę pozbyć banera reklamowego na górnym pasku w Operze 7.53 ?

Masz na priv, daj znać czy działa,

Dzięki że dałeś znać !!!1
    I weź komuś udziel pomocy, a on nawet nie raczy - no...........

zaniak
    Gość Avatar zaniak
    Księciunio - nie wiem czy zauważyłeś - to już minął prawie rok od mojego postu o pozbycie się banerka. Nie sądzisz chyba, że przez rok nic nie znalazłem - zresztą pod tym postem jest drugi, że znalazłem. Ale dzięki za pamięć i chęć pomocy!

C/L/e/O_00
    Gość Avatar C/L/e/O_00
    Ja mam operke i bardzo mi się ona sprawdza! Jest sprawna,szybka i funkcjonalna-spełnia moje wymagania jakie oczekuje od przeglądary...niestety jak i plusy ma tesh minusy-skaner mks...bardzo szkodaaaa...ale nie chodzi i wtedy IE..

zaniak
    Gość Avatar zaniak
    Cytat Napisał C/L/e/O_00
    Ja mam operke i bardzo mi się ona sprawdza! Jest sprawna,szybka i funkcjonalna-spełnia moje wymagania jakie oczekuje od przeglądary...niestety jak i plusy ma tesh minusy-skaner mks...bardzo szkodaaaa...ale nie chodzi i wtedy IE..
    Zainstaluj innego antywirusa - np NOD32, którego używam i polecam !

C/L/e/O_00
    Gość Avatar C/L/e/O_00
    Mam nowego XP SP2 do tego ZONE ALARM.To mi wystarcza.Do tego taz na tydzień MKS i jest cool.Jak się coś przyplącze to nie ma bata...wywalam śmiecia tym co mam albo własnymi siłami

Babol18
    Gość Avatar Babol18

Icon7 Jak sę pozbyć banera reklamowego na górnym pasku w Operze 7.54 ?

nie moge sie pozbyc banera reklamowego prosze o szybka odpowiedzi z gory dziekuje

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Zarejestrować, poza tym jak ściągniesz opere w wersji 8.50 i wyżej nie będziesz już miał banera
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    niop, polecam Operke 8.50, jest świetna, wg mnie szybsza od FireFoxa nawet, a obsługuje ( mnie ) sie ja o wiele lepiej , i jest najładniejsza z wszystkich przeglądarek wizualnie

Zakochany w Ania_kociak:* GoLLaB Poziom 1 : Buduje reputacjęGoLLaB Poziom 1 : Buduje reputację Avatar GoLLaB

Dzięki!
    3
    Siła Reputacji
    9
    Albo Operkę w wersji 8.51, też nie ma banera, niestety jest w wersji eng, ale podstawiłem PL z wersji 8.50 i działa

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał GoLLaB
    Albo Operkę w wersji 8.51, też nie ma banera, niestety jest w wersji eng, ale podstawiłem PL z wersji 8.50 i działa
    Jest w PL, na oficjalnej strony opery są pliki językowe do tej wersji, ale instalki im się jeszcze nie chciało zrobić
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    Paktofonika

orkel472
    Gość Avatar orkel472
    Według mnie opera jest najlepsza

mAstA
    Gość Avatar mAstA
    Wie ktos jak przyspieszyc opere?Bo w porownaniu z z IE strasznie wolno dziala :O

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Bo w porownaniu z z IE strasznie wolno dziala :O
    że co???? wolniej.........gdzie tam u mnie chodzi o wiele szybciej, fakt że niektore stronki wchodzą wolniej, ale generalnei jest dużo szybsza...
    a jak chodzi wolno, to moze przeczyść cache przeglądarki....

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał mAstA
    Wie ktos jak przyspieszyc opere?Bo w porownaniu z z IE strasznie wolno dziala :O
    Może początkowo uruchamia się dłużej, ale jak już się włączy to śmiga.
    Paktofonika

zaniak
    Gość Avatar zaniak
    Na początku każda przeglądarka chodzi wolno, jeśli używasz tych samych stronek na kompa pobierane są pliki, które pozostają w pamięci przeglądarki. Dlatego że wcześniej używałeś IE jest na razie "szybsza". Używam Opery już od ponad roku, wcześniej testowałem kilka innych - uważam, że jest najlepsza !

księciunio
    Gość Avatar księciunio
    No tak, ja używam opry już jakiś czas, problem jaki mam to wspomagacz ściągania.
    Próbowałem już różnych,łącznie z dodatkami (plugin) ułatwiającymi integrację wspomagacza z operą i nic z tego, poprostu uparte bydle.
    Aż ostatnio zainstalowałem Internet Dwnload Manager v 5.02 i oniemiałem, bez zbędnych kombinacji pluginów itd. sam przy kliknięciu pobiera.
    Ale co dobre szybko się kończy, kończy się bowiem okres bezpłatnego używania, kupiłbym bydle ale zadrogie i po polsku nie kumają.
    Szkoda bo jest to naprawdę dobry program spodobał mi się bardziej od Get Raght i szybciej działa.
    A może ktoś ma na to lekarstwo? będę wdzięczny

zaniak
    Gość Avatar zaniak
    Cytat Napisał księciunio
    No tak, ja używam opry już jakiś czas, problem jaki mam to wspomagacz ściągania.
    Próbowałem już różnych,łącznie z dodatkami (plugin) ułatwiającymi integrację wspomagacza z operą i nic z tego, poprostu uparte bydle.
    Aż ostatnio zainstalowałem Internet Dwnload Manager v 5.02 i oniemiałem, bez zbędnych kombinacji pluginów itd. sam przy kliknięciu pobiera.
    Ale co dobre szybko się kończy, kończy się bowiem okres bezpłatnego używania, kupiłbym bydle ale zadrogie i po polsku nie kumają.
    Szkoda bo jest to naprawdę dobry program spodobał mi się bardziej od Get Raght i szybciej działa.
    A może ktoś ma na to lekarstwo? będę wdzięczny
    Może stąd coś wybierzesz- jest tu parę wersji razem z lekami :

oracle
    Gość Avatar oracle
    ja mam Firefoxa 1,5 i bez konfiguracji miodzio, a jak jeszcze troche ją skonfigurowałem to nie obawiam sie o zadnego vira bo jeszcze nic mi nie wlazło. Pozatym jest taki Programik FireTune, przyspiesza Firefoxa i strony laduja sie tak samo szybko jak w IE 7.0. Mam rowniez opere ale jakos nie jestem do niej przekonany i strony wolniej sie laduja i interface mi sie nie podoba tak samo sciaganie plikow i te jej gigantyczne zakładki, pozatym IE 7 nawet beta juz jest bardzo fajny ale nie wiem jak z bezpieczenstwem, wolalbym uzywac IE 7 zamiast Opery, przykro mi

zaniak
    Gość Avatar zaniak

+ Odpowiedz na ten temat
2 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)