+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Jak poprowadzić dźwięk z mikrofonu, przez kartę do Skype ?

TvG
    Gość Avatar TvG

Jak poprowadzić dźwięk z mikrofonu, przez kartę do Skype ?

Nie chciałem zakładać nowego wątku więc odświeżam ten.

Edit by wyyzy
    Problemy lepiej zakładać w nowych wątkach, odświeżone 'zwłoki' poleciały do kosza....

Mam Skype v3.5.0.234 i Creative Live! 5.1 (nowa karta dopiero w planach).
    W karcie dźwiękowej mogę sobie ustawić dźwięki typu Hangar, Hall, Room i ogólnie mogę go modyfikować na różne fajne sposoby:

Chciałbym jednak ten dźwięk wyprowadzić przez Skype, tak aby moi rozmówcy słyszeli mój głos po zmodyfikowaniu. Czy jest taka możliwość i jak to zrobić?
    Dodam jeszcze że kiedy chcę usłyszeć swój głos we własnych słuchawkach lub głośnikach to nie ma problemu, nie wiem tylko co zrobić aby przez Skype również był zmieniony.
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 27-09-07 - 14:27 Powód: przeniosłem...

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    5
    Podziękował 23 razy w 20 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Chciałbym jednak ten dźwięk wyprowadzić przez Skype, tak aby moi rozmówcy słyszeli mój głos po zmodyfikowaniu. Czy jest taka możliwość i jak to zrobić?
    Dwuklik w ikone głośności obok traya -> opcje -> właściwości -> nagrywanie
    Zaznacz tam What U Hear i OK. Potem wybierasz źródło (zaznacz) na What U Hear

Pska: Skąd masz taki bajerancki Surround Mixer do SB live'a?
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

night_cr0wler / astar0th

TvG
    Gość Avatar TvG
    Na razie nie mam jak sprawdzić czy zadziała, ale jutro albo pojutrze sprawdzę i dam znać czy działa. Oczywiście już teraz wielkie dzięki za odpowiedź

Miałem go od razu ze sterami jak kupowałem kartę 5/6 lat temu

Ale to stara karta SB Live! 5.1, zabytek hehe. A mixerek fajny, na screen'ie nie widać ale jak się wejdzie głębiej to można bardzo fajnie pobawić się dźwiękiem.

TvG
    Gość Avatar TvG
    Sorry że post pod postem ale chciałem odświeżyć. Ten sposób nie działa, kiedy robię zgodnie z Twoją instrukcją to osoba po drugiej stronie słyszy w głośnikach własny głos a mojego już nie.

mit
    mit jest offline
    UPl user mit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jest Avatar mit

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    Wydaje mi się że sposobem na to może być w ustawieniach samego SKYPE wybór urządzenia.
    Jak się łączysz z daną osobą to na dole (patrz screeny) masz takie słuchaweczki i tam jest wybór urządzenia. Domyślnie jest "domyślne urządzenie Windows". Spróbuj zmienić to na Twoją kartę (U mnie jest to akurat SoundMAX ale pewnie u Ciebie będzie to SB Live!) i powinno być ok. Przynajmniej u mnie wówczas rozmówca słyszy dokładnie ten sam dźwięk który ja słyszę w głośnikach.
    Pozdrawiam.
    P.S. To samo też możesz zrobić w opcjach audio.
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki
    Ostatnio edytowane przez: mit : 17-09-07 - 14:21

TvG
    Gość Avatar TvG
    Niestety próbowałem już tego i nie działa. Ale mam też zintegrowanego Realteka, nie korzystam z niego bo to shit, poza tym nie mam w nim tylu opcji co w starym, poczciwym Live! 5.1. Ale spróbuję jeśli znajdę czas i chęci aby go zainstalować, co z resztą i tak nie będzie miało większego sensu bo musiałbym się przełączać z jednej karty na drugą kiedy chciałbym pogadać na Skype i posłuchać muzyki.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)