+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: Prawny aspekt Wi-Fi

ADMINISTRATOR Trescom Poziom 1 : Buduje reputacjęTrescom Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Trescom

Dzięki!
    45
    Podziękował 36 razy w 32 Postach
    Siła Reputacji
    10

Icon4 Prawny aspekt Wi-Fi

Tym razem kieruję pytanie do naprawdę obeznanych w temacie.

Od pewnego czasu (już prawie 2 tygodnie) konkurencja zakłóca pracę nadajników w mojej sieci. Sieje zakłócenia w większej części mojego osiedla. W niektórych przypadkach, net chodzi koszmarnie. Mega high pingi, które dodatkowo przypominają ser szwajcarski. Z kolegą głowimy się, co można w tej sprawie zrobić. Dogadanie się z konkurencją niestety nie wchodzi w grę, bo to walka jak z przysłowiowym wiatrakiem. W sieci mamy jakichś 500 klientów z kawałkiem, więc sprawa jest dosyć poważna. Ci którzy korzystają z kabla wiadomo, nic nie poczują. Natomiast klienci "radiowi" jak już wspomniałem niestety odczuwają negatywny tego wpływ.
    Nigdzie nie znalazłem wzmianki prawnej na temat zakłócania czyjegoś sygnału. Czy ktoś orientuje się jak to wygląda ze strony prawnej? Czy można taką firmę, która z premedytacją sieje zamęt, pozwać do sądu?
    Ewentualnie jakieś inne wyjście. (nawet "oko za oko...").

Pestka. Może jakiś wzmacniacz czy cuś??
    Ostatnio edytowane przez: Trescom : 04-09-07 - 20:31

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    - grafika, multimedia, strony internetowe.

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    37
    Podziękował 29 razy w 24 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Ja znalazłem coś takiego:
    2. Urządzenia, o których mowa w ust. 1 pkt 4-7, [HH]nie mogą powodować zakłóceń elektromagnetycznych w pracy innych urządzeń[/HH] oraz nie podlegają ochronie przed zaburzeniami elektromagnetycznymi ze strony innych urządzeń.
    - § 2. 2
    A tutaj pełny tekst ustawy:
    http://www.dziennik-ustaw.azz.pl/poz-1955.html
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    &
    :thanks:

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)

Zasady Postowania