+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Przesyłanie dużych plików - jak to zrobić?

isiek
    Gość Avatar isiek

Przesyłanie dużych plików - jak to zrobić?

Witam wszystkich. Pytanie pewnie banalne ale nie mam pojęcia jak to się robi. Pracuję w Irlandii i chcę mieć możliwość wysyłania i pobierania plików z mojego laptopa do komputera który mam w domu w Polsce. Proszę o pomoc w jaki sposób można to zrobić.

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    22
    Podziękował 6 razy w 6 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Proponuję zapoznać się z:
    http://rapidshare.com/

pytonss

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ADMINISTRATOR Trescom Poziom 1 : Buduje reputacjęTrescom Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Trescom

Dzięki!
    45
    Podziękował 36 razy w 32 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Ważnych jest kilka informacji.
    Jaki masz system na komputerze domowym? Jakie łącze internetowe (rodzaj, prędkość, Neostrada, kablówka, inne...)? Czy komputer chodzi 24/7?

pytonss, sądzę, że chodzi chociażby o uruchomienie ftp na komputerze domowym (tudzież rd, a nie zabawe z uploadem a następnie downloadem, bo to zbędna strata czasu.

- grafika, multimedia, strony internetowe.

isiek
    Gość Avatar isiek
    Dziękuję za zaineresowanie.
    Mam XP Professional na obu. Internet radiowy, prędkość 2Mbts w Polsce. W Irlandii z telekomunikacji identyczny z naszą Neostradą, 1Mbts. Komputery ne hodzą 24/7 ale na czas przesyłania danych będą włączane. Zależy mi na dość szybkim przesyle, jeżeli to możliwe.

Stały Użytkownik maxaa Poziom 1 : Buduje reputacjęmaxaa Poziom 1 : Buduje reputacjęmaxaa Poziom 1 : Buduje reputację Avatar maxaa

Dzięki!
    1
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Mam inna propozycję, wystarczy na obu komputerach zainstalować Program Remote Administrator. Program ten służy do zawiadywania innymi komputerami w internecie lub własnym. Bardzo prosty w użyciu, łaczysz sie ze swoim kompem wybierasz pliki które chcesz przesłać z jednego na drugi i gotowe. Przy tych prędkościach internetu przesłanie nawet 700MB pliki powinny się przesłac szybko. Warunek spełniasz bo masz w polsce radiówkę a wiec jest stałe IP. Osobiście używam tego programu i nie mam żadnych problemów z przesyłem danych. Mało tego koledze pomagam nie raz właśnie za pomocą RA.
    Czego to ludzie nie wymyślą aby sobie życie utrudnić.

isiek
    Gość Avatar isiek
    Wielkie dzięki. Jest to prawdopodobnie to czego szukam. znalazłem ten programik oraz opis do niego. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Edit by wyyzy
    Jeśli nic się nie zmieni - to na dniach zamknę temacik
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 30-08-07 - 11:19

ADMINISTRATOR Trescom Poziom 1 : Buduje reputacjęTrescom Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Trescom

Dzięki!
    45
    Siła Reputacji
    10
    Tudzież wystarczy postawić najprostszy FTP. Chociażby z bajecznie prostego w użyciu Krasnala
    Instalujesz na komputerze do którego chcesz się dostać. Ustawiasz FTP, wybierasz katalogi/dyski, które chcesz widzieć jako katalogi FTP i..... wszystko.
    Łączysz się klientem ftp (np. total commander) i przerzucasz pliki na komputer docelowy.

Nie wiem czy Remote Admin będzie prostszy niż to Ale wybór należy do Ciebie.

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    5
    Podziękował 23 razy w 20 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Publiczne IP / forwarding portu to podstawa dla dostępności usługi FTP.
    W zastosowaniach biznesowych trochę bałbym sie stawiać Krasnala.... ze względów bezpieczeństwa. Z powodzeniem używam ProFTPd: http://support.jgaa.com/index.php?MenuPage=download

Jeżeli jednak mówimy o usłudze o znaczeniu krytycznym (maksymalny stopień bezpieczeństwa) polegałbym na SSH (który oferuje transfer plików za pomocą SCP).
    Tutaj wyobraźnia jest nieograniczona, ponieważ klucz szyfrujący można wydłużyć nawet do 2048 bitów (ZUS na swoich serwerach używa 128 )
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

Dzięki!
    45
    Siła Reputacji
    10
    Kolega nie sprecyzował czy będą to super tajniacko tajniackie top secret dane Więc podałem jeden z najprostszych sposobów Można zapomnieć też o instalowaniu Krasnala i zainstalować odrębnie przykładowo CesarFTP (śmiesznie prosty w obsłudze).
    Jeśli mowa o SSH, to nie wiem czy kolega sobie od razu poradzi. Ale jeśli chodzi o maksymalne bezpieczeństwo danych, to faktycznie, tylko SSH.

A ProFTPd to przecież tylko Linux (chyba, że o czymś nie wiem ). A kolega ma Winzgroze
    Ostatnio edytowane przez: Trescom : 30-08-07 - 23:17

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)