Cześć!
Ostatnio zastanawiałem się czy zmienić liska na operę.
Która jest szybsza, bezpieczniejsza, wygodniejsza, która jest kompatybilna z wiekszą liczbą stron internetowych?
Firefox
Opera

Cześć!
Ostatnio zastanawiałem się czy zmienić liska na operę.
Która jest szybsza, bezpieczniejsza, wygodniejsza, która jest kompatybilna z wiekszą liczbą stron internetowych?

Coś mi się wydaje że to będzie dyskusja nad wyższością świąt Bożego Narodzenia od WielkanocyPo prostu musisz sam zainstalować zarówno jedną przeglądarkę jak i drugą i się pobawić, potestować i poczytać o nich. Ja używam Operki i jestem z niej bardzo zadowolony. Liska jakoś nie lubię, może dlatego że mało miałem z nim wspólnego. Jak dla mnie Opera posiada łatwiejszy dostęp do wszystkiego, co mnie interesuje, a jak się opanuje obsługę gestów myszy to naprawdę można szybko poruszać się po www, dlatego głosuję na operkę
![]()
Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ja wole liska tylko dlatego, że sie do niego przyzwyczaiłem i sprawnie sie po nim poruszam i po wszytkich jego dodatkach.
Dla m,nie Opera to ten sam poziom, ale liska miałem pierwszego w łapkch i tyle. Tylko dla tego wole FF od Opery. Czyli jak ulm@n.
Myśle, że FF ma więcej możliwości jeśli chodzi o dodatki.... wszystko to co mają inne przeglądarki możesz mieć w FF.
Na czas obecny obojętnie co używasz byle nie IE 6sp2 i niżej. IE7 spokojnie możesz biegać po necie i nie sluchaj innych co cos gadaja o nim.

Ja używam FF. Musiałem się na niego przerzucić bo mi opera nie chodziła. Jeśli by znów chodziła to na pewno zainstalowałbym też operę. Tak jak mówił ulm@n zainstaluj i porównaj![]()

Ja dodam tylko tyle, ze uzywam 3 przegladarek zamiennie, FF, Opere i IE7 jako, ze sa strony, ktore laduja sie tylko na IE. Ale jako, ze temat dotyczy Opery i FF to powiem, ze niestety znam sporo stron, ktore laduja sie na Operze (moze to tylko u mnie) w niepoprawny sposob, np. flickr. Ale to tylko jeden mankament jaki znam i poza tym to cenie sobie Opere, system z wieloma kartami to przeciez pomysl z opery, tak samo jak zaladowywanie spowrotem zamknietych przypadkowo zakladek, czy przywracanie calej sesji jesli przegladarka padla. To wszystko jest juz w najnowszym FF.

Najpierw to ja bym się zapytał jakie stronki przeglądasz.
Moim zdaniem Opera to przeglądarka dla troche bardziej wytrawnego użytkownika, który lubi wszystko wiedzieć. Co prawda jest ten mankament, że Opera troche inaczej interpretuje niektóre strony, co czasem sprawia mały problem.
Firefox jest prosty i natychmiast gotowy do użycia, coś w stylu install&go. Ma mase dodatków, zresztą wspomniany wyżej przeciwnik ostatnio zafundował sobie ciekawe dodatki - widgety. Firefox IMO troche gorzej chodzi, obsługa kart jest ale jej funkcjonowanie - bynajmniej u mnie - nie wygląda ciekawie, otwierając 7 kart mam takie 2-3sek. zwiechy strony którą obecnie oglądam i potem na nowo moge oglądać normalnie. Wczytywanie większych stron, gdzie jest wyjątkowo dużo informacji też powoduje owe zwiechy. W operze takich rzeczy nie doświadczyłem, jednak to, że na codzień używam FF to głównie przyzwyczajenie i lepsza interpretacja stron, no i dodatek Adblock, dzięki któremu nie musze oglądać wielu reklam. Opera ma podobny system, ale nie działa on tak dokładnie jak ów adblock.
To tyle z mojej strony, wybieraj co wolisz ja i tak korzystam z dwóch ;]
"Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
"Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
Paktofonika
GG: 1870358

a strona bezpieczeństwa? Nikt się nie wypowiedział przez co przechodzi mniej syfu.. Tylko ulm@n wypowiedział się na temat szybkości (ale to raczej nie kwestia szybkości wyświetlanaia stron[zreszta sam sobie to zobacze, ale która jest bezpieczniejsza?])

Każda bezpieczniejsza od IE![]()
"Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
"Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
Paktofonika
GG: 1870358

W to nie wątpię![]()

Opera, bo Firefox dla lamera:sgrin: :boks:
Mając Operę jakoś nigdy nie przyszło mi na myśl zainstalować Firefoxa. Byłem zmuszony korzystać z niego na innych komputerach i jakoś super przyjemnie mi się pracowało.
Mój komplet do Avant Browser i Opera, Avant służy mi do stron nieobsługiwalnych przez Operę.
Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
&
&
:thanks:

Sporo głosów słyszę, że opera jest kompatybilna z małą ilością stron, pozostanę więc przy lisku... temat closet
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)