Mam pytanie gdyż spotykam się z wieloma opiniami na ten temat proszę o waszą opinię: Czy modem do neta lepiej łaczyć przez USB czy Ethernet tj karte sieciową? I jakie są różnice wady i zalety tych połączeń.

Mam pytanie gdyż spotykam się z wieloma opiniami na ten temat proszę o waszą opinię: Czy modem do neta lepiej łaczyć przez USB czy Ethernet tj karte sieciową? I jakie są różnice wady i zalety tych połączeń.
Somewhere over the rainbow, way up high
There's a land that I heard of once in a lullaby
Somewhere over that rainbow, skies are blue
And the dreams that you dare to dream really do come true

wiec wady przez usb to że jak będą wyładowania atmosferyczne i pójdzie Ci na linię z modemem, to on przeniesie impuls elektryczny kablem usb na płytę główna i sfajcy się płyta, często dysk twardy i zasilacz
plus Ethernet (dla mnie) jest to że nie musisz instalować kolejnego oprogramowania/sterowników... wszystko co potrzeba to sterowniki do sieciówki oraz jeśli chciałbyś sobie podzielić neta to dokupuje switcha a nie musisz kupować router z modemem i płacić kilka razy więcej, odkładając stary modem na półkę...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:deal:
Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Ethernet + łatwość konfiguracji i zero konfliktów sprzętowych gdy masz dużo sprzętu na usb to się zdarzaobojętne jaki masz system czy MS ,LINUX, MAC, czy jakiś inny działa
z usb jest różnie
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

A czy istnieje jakaś znacząca różnica w jakości, szybkości transferu czy obciążeniu podzespołów komputera między jednym podłączeniem a drugim? Spotkałem się z opinią że przez usb to trochę zamula nie wiem czy sie śmiać?
Somewhere over the rainbow, way up high
There's a land that I heard of once in a lullaby
Somewhere over that rainbow, skies are blue
And the dreams that you dare to dream really do come true

Jeśli masz okazje możesz to sam sprawdzić, bo owszem usb troche zamula.
"Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
"Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
Paktofonika
GG: 1870358

tak przez usb zmula no i przez usb bierze masę prądu z zasilacza przez co czasami moga być problemy z innymi urządzeniami usb
:deal:
Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)