+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: problem łączności z serwerami komunikatorów

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    101
    Podziękował 47 razy w 45 Postach
    Siła Reputacji
    10

problem łączności z serwerami komunikatorów

witam
    ostatnio qmpel podłączył się do radiowego neta, lecz już po pierwszym dniu ograniczono jego swobodę w sieci tzn. emule nie łączy się z serwerami tak samo jak i komunikatory nie łączą się. przeinstalowanie firewallów, komunikatorów, systemu - nic nie pomogło. w końcu usługodawca przyznał się do zablokowania emule ale nie do komunikatorów - wyśmiał qmpla, czy jest to możliwe?? nie może się połączyć ani z tlenem, ani z gg
    może są jakieś na to obejścia?
    podzielacie moje zdanie że to usługodawca coś spieprzył???

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    :deal:

Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Stały Użytkownik alec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jest Avatar alec

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    7
    gg jest domyślnie na porcie 1550 nie wiem jak tlen sprawdzić w ustawieniach połączenia i zapytać się o te porty usługodawcy ew niech powie które porty są otwarte i te ustawić i nie używać proxy

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    22
    Podziękował 6 razy w 6 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Cytat Napisał Koniu Zobacz post
    witam
    ostatnio qmpel podłączył się do radiowego neta, lecz już po pierwszym dniu ograniczono jego swobodę w sieci tzn. emule nie łączy się z serwerami tak samo jak i komunikatory nie łączą się. przeinstalowanie firewallów, komunikatorów, systemu - nic nie pomogło. w końcu usługodawca przyznał się do zablokowania emule ale nie do komunikatorów - wyśmiał qmpla, czy jest to możliwe?? nie może się połączyć ani z tlenem, ani z gg
    może są jakieś na to obejścia?
    podzielacie moje zdanie że to usługodawca coś spieprzył???
    To możliwe bo mnie swobodę również zablokowano w ten sam sposób w jaki opisujesz. W moim przypadku kolo zblokował gg.

Tommy
    Gość Avatar Tommy
    Cytat Napisał alec Zobacz post
    gg jest domyślnie na porcie 1550 nie wiem jak tlen sprawdzić w ustawieniach połączenia i zapytać się o te porty usługodawcy ew niech powie które porty są otwarte i te ustawić i nie używać proxy
    Port 1550 jest używany do przesyłania plików, a nie do łączenia się z serwerem.
    Połączenie i wymiana danych jest prowadzona PASYWNIE przez translacje adresów lokalnych na publiczne.

Tak że powodem tego może być tylko problem z ustawieniami lub faktycznie dostawca coś zablokował.

Stały Użytkownik karpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputację Avatar karpik83

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    tu sie z toba Tommy nie zgodze, do zablokowania GG (przynajmniej u mnie) wystarczy zablokowac na firemurku dwa porty: 443 i 8074, musza byc zablokowane oba, jesli zablokujesz tylko jeden, GG bedzie ciagle dzialalo, drugi sposob to zablokowanie na firemurku adresow IP serwerow GG:
    217.17.41.82-88
    217.17.41.92-93
    217.17.45.133
    217.17.45.143-147
    tego nie probowalem, bo nie mam az tak zaawansowanego firewalla

Pozdro

EDIT: ale z tym 443 to troche dziwne, bo na ten port kierowany jest glownie ruch SSL, jak jest zablokowany to nie dzialaja strony wymagajace wlasnie SSL
    Ostatnio edytowane przez: karpik83 : 13-12-06 - 04:31

Tommy
    Gość Avatar Tommy
    Ja mówię o portach lokalnych nie zdalnych.

Jak zablokujesz destination port 433 to faktycznie sie nie połączysz... u siebie możesz zablokować WSZYSTKIE

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)

Zasady Postowania