+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Sklepy internetowe - zachodnie

ByED
    Gość Avatar ByED

Sklepy internetowe - zachodnie

Mam pytanie troche z innej beczki. Kupował ktoś z was coś w zagranicznych sklepach internetowych. Konkretnie chodzi mi o sprzęt komputerowy. To sie wogóle opłaca cenowo. Coś słyszałem że niby tak ale żę np. z Usa to najlepiej kupić na rodzine w stanach a oni potem prześlą. I jak to jest z tymi przelewami można to zrobić z normalnego konta (mam taką usługe w ING, ale czy sie nada).
    Jakby ktoś miał rozsądny sprawdzony sklep ze sprzętem to niech sie podzieli namiarem. Porównam chociaż ceny.

Stały Użytkownik karpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputację Avatar karpik83

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    hehehe ja mam sprawdzony sklep, tylko ze jest jeden maly problem, niech ktos mnie oswieci jak to z clem jest, bo z tego co slyszalem to na elektronike jest ze 40 procent, wiec jakby to byla prawda to sie totalnie nie oplaca
    Kod:
    www.newegg.com
    www.tigerdirect.com
    www.zipzoomfly.com
    zreszta wszystko kupuje z tego pierwszego

Pozdro

ByED
    Gość Avatar ByED
    No dobra karpik 83 ale skoro kupujesz to co płacisz to cło czy nie. Idzie paczka i na granicy mają to w nosie. Zresztą patent z rodzinką też mi coś nie pasuje. Powiedzmy karta graficzna w paczce co nie otwierają wogóle. Ale wielkie dzieki oblukam i może zaryzykuje.

Stały Użytkownik karpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputację Avatar karpik83

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    no ja sie wlasnie pytam jak to z clem jest bo sam nie wiem, ja mieszkam w USA to mnie to clo malo interesuje, ale raz wyslalem do polski telefon komorkowy i w deklaracji celnej napisalem prawde, telefon wartosci 200 dolarow i clo zostalo naliczone, okolo 180zl. Ciekawe jak to jest jakbys sklamal i napisal powiedzmy ze paczka warta jest 20 dolarow albo wysylasz w niej ubrania i jest nie warta nic, to wiem ze czasami dziala przy paczkach morskich. Jesli chodzi o lotnicze to slyszalem ze wszystkie paczki z USA sa przeswietlane, takze nie wiem.

Pozdro

flash
    Gość Avatar flash
    A może tylko w USA prześwietlają paczki. Przecież amerykanie są uczuleni na terrorystów.

kick ass Sarcofago Poziom 1 : Buduje reputacjęSarcofago Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Sarcofago

Dzięki!
    2
    Podziękował 8 razy w 3 Postach
    Siła Reputacji
    9
    Jeżeli na paczce będzie dopisek PREZENT to płacisz tylko za przesyłkę - dlatego najlepiej jeżeli dany towar kupią znajomi w stanach i tobie przeslą z tym dopiskiem. Jeżeli nie masz znajomych w stanach to istnieją firmy które kupią go tam za ciebie np. http://www.kupujwusa.com :veryhappy
    GG: 2828371
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)