+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 19 z 19

Temat: Allegro sie nie otwiera

flash
    Gość Avatar flash

Allegro sie nie otwiera

Witam wszystkich
    Mojemu kumplowi na IE otwierają sie wszystkie strony z wyjątkiem Allegro.pl. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić?
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam

Super Moderator wyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar wyyzy

Dzięki!
    0
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9
    Może niech spróbuje odpalić stronkę na innej przeglądarce...
    ...

flash
    Gość Avatar flash
    Mój drogi kolego, to niestety nic nie daje. Dalej to samo. Jest jakiś inny sposób??

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Może go zbanowali
    A bardziej na serio, może się bawił takimi plikami jak hosts, lub coż w tym stylu
    Edit: jeszcze mi przyszło do głowy, co mu się wtedy wyświetla?

flash
    Gość Avatar flash
    Co mu się wyświetla??
    W sumie to nic.
    Bo jest tak:
    Ma otwartą interie i wpisuje adres allegro.
    Paseczek na dole się ładuje potem znika, a interia dalej świeci a allegro nie ma.

aka St. Anger illusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar illusion

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Może byś zwrócił uwagę w jakim dziale zakładasz topic?
    Przeniosłem do problemów...

A co do tematu to niech spróbuje sobie wyczyścić cały cache przeglądarki i tempa IE i spróbuje wtedy.
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

gg: 1446599

flash
    Gość Avatar flash
    A jak to się robi?

Dodam jesszcze, że gdy wpisuje w cmd ping allegro to nie wyświetla się to samo gdy wpisuję ping interia. Może to ma jakieś znaczenie, jak trzeba będzie to pójdę i to przepisze.

vril
    Gość Avatar vril
    Mialem raz tak wlasnie....po kilku godzinach samo wrocilo do normy
    Albo otwierala mi sie czysta strona albo nie mozna bylo znalesc serwera ( na IE i Firefoxie )
    Nie wiem jaka byla przyczyna - moge sie tylko domyslac
    moze jakas awaria serwera po drodze (na traceroute) albo allegro mialo problemy u siebie.

wywalenie Cache to b dobry pomysl i potem sprawdz tez na innej przegladarce,

START->USTAWIENIA->PANEL STEROWANIA->OPCJE INTERNETOWE-> I TUTAJ POCZYSC CO SIE DA

a tak z ciekawosci jakiego IE uzywasz ?

w najnowszej becie nie moglem tez kilku stron otworzyc....pisalo ze nie ma takiej strony a wiem ze byla
    Ostatnio edytowane przez: vril : 03-09-06 - 18:57

flash
    Gość Avatar flash
    IE Wersja 6.0.
    Poczyściłem cache i wszystko co sie da i dalej to samo.

Ale zrobiłem eksperyment bo zainstalowałem HIDE IP i pozmieniałem troche i na innym IP normalnie wchodzi allegro, a potem po wyłączeniu programu znowu nie działa.

Co może być tego przyczyną??

for a living planet... ...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest Avatar ...m@tHew...

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    9
    swojego czasu, miałem niby cos podobnego, nie mogłem wejsc na strone swojej szkoły, nic nie pomagało... po czym napisałem meila do swojego administratora, że mam z tym problem... coś tam zrobił i bylo okey...

pewnie za wiele ci nie pomogłem, ale warto spróbować...

driver10
    Gość Avatar driver10
    zmien adresy DNS, otwórz połączenia sieciowe/ właściwości/ protokół internetowy (TCP/IP) i tam będzie.
    DNS dla Twojego komputera

DNS jest też potrzebny do korzystania z Internetu przez użytkownika masowego (końcowego). Powinien on wpisać własne serwery DNS lub używać tych polecanych przez swego dostawcę Internetu.

W Polsce do dobrych DNS należą:
    dns4.home.pl. 212.85.112.32
    dns5.home.pl. 213.25.47.167
    dns.tpsa.pl. - dns.tpnet.pl. 194.204.159.1
    dns2.tpsa.pl. - dns2.tpnet.pl. 194.204.152.34
    dns4.tpsa.pl. - dns4.tpnet.pl. 212.191.132.126
    plusmx1.polkomtel.com.pl. 212.2.96.51
    plusmx2.polkomtel.com.pl. 212.2.96.52
    ns1.eranet.pl. 213.158.194.1
    ns2.eranet.pl. 213.158.193.38
    dns.idea.pl. 194.9.223.79
    dart.man.olsztyn.pl. 213.184.16.1
    dns.man.lodz.pl 212.51.192.2
    ns1.ds.pg.gda.pl. - jurand.ds.pg.gda.pl. 153.19.208.2
    ns2.ds.pg.gda.pl. - piorun.ds.pg.gda.pl. 153.19.208.8
    dns1.task.gda.pl. 153.19.0.50.

Polecam tpsa, zawsze działają, i to powinno rozwiąza twój problem

flash
    Gość Avatar flash
    Już wiem co było problemem i to niedawno odblokowano. Bowiem allegro miało jakieś problemy z dostarczycielem internetu > w tym wypadku z orange. I jak już sobie wszystko wyjaśnili znowu allegro.pl działa
    Wszystkim dziękuję za pomoc

Użytkownik UnderPL. Michał_misiek Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Michał_misiek

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    8
    Witam wszystkich soft maniaków

Mam problem z dokładnie tym samym, tyle że allegro nie otwiera mi się na IE a także Mozilli, a na operze śmiga aż miło.
    Przed formatem czyściłem pliki internetowe, ciasteczka, historie dosłownie wszystko, skanowałem komputer avastem, combofixem. Nic nie wykryło.
    Zdenerwowałem się, zrobiłem format c i wciąż jest to samo.
    Laptop działa na tej samej sieci co stacjonarny. A tam wszystko działa tak jak się należy.

Nie jestem przyzwyczajony do Opery. Więc bardzo byłbym zadowolony, gdybym znalazł w czym tkwi problem.
    Z góry ślicznie wszystkim dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam.
    "Aby pokochać jakąś rzecz, wystarczy sobie powiedzieć, że można ją utracić."

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Co się pojawia w ie, lub ff? 404, czy może jakieś krzaki?
    I działa to tylko w przypadku allegro, czy wszystkich stron?
    Sprawdź czy Twój firewall nie blokuje przeglądarek.

Użytkownik UnderPL. Michał_misiek Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Michał_misiek

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    8
    To znaczy strona się otwiera, tak ok. 15 minut. Czasami dzieje się tak, że działa dobrze przez ok. 15 - 20 sekund, i znów się zwiesza.

Tak się dzieje tylko w przypadku allegro.

Ogorek, nie blokuje nic. Świeżo po formacie nawet tak się dzieje...

Pozdrawiam.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    8
    Odświeżam.
    Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Ponieważ do dnia dzisiejszego z tym walczę i nie mogę sobie poradzić.

Pozdrawiam

..::OneLifeOneDay::.. NygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyNygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyNygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyNygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyNygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyNygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyNygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyNygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyNygguseK Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar NygguseK

Dzięki!
    0
    Podziękował 50 razy w 40 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Przyczyną może być ActiveX zerknij >>TU<<

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    5
    Podziękował 23 razy w 20 Postach
    Siła Reputacji
    10
    start -> uruchom
    Kod:
    notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts
    Masz tam jakieś wpisy poza localhost ?
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

night_cr0wler / astar0th

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    8
    NygguseK - ustawiłem poziom niestandardowy i nic nie pomogło.

thomas.night - brak jakichkolwiek wpisów.

Przypomnę że taka sama reakcja występowała świeżo po formacie systemu...

Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)