Mam w domu sieć LAN (2 kompy). Mój jest podłączony do neta (Neo 512). I do tej pory na drugim kompie wszystko chodziło tak jak trzeba - mam na myśli internet. A dzisiaj odmówił posłuszeństwa.
Ściślej:
- na moim kompie wszystko chodzi normalnie
- sieć LAN działa poprawnie (bo moge sobie z drugiego kompa przeglądać pliki i vice versa). Poza tym mam zainstalowanego Apacza i gdy na drugim kompie wpiszę nazwę mojego kompa w firefoxie (http://moj_komp) to otwiera mi się normalnie index mojego localhosta.
- na drugim kompie net nie chodzi: tzn: GG działa jak trzeba, google się otwiera, ale wszystko inne po prostu nie otwiera się.
Podejrzewam tutaj narzędzie, którym (widać nieumiejętnie) się pobawiłem - TuneUp Utilities 2006. Użyłem właściwie większości z jego opcji do końca nie wiedząc, co one robią.
Na koniec dodaję, że ze spraw 'sprzęt i system' jestem na baardzo niskim poziomie (nigdy nawet systemu nie instalowałem ani swojego kompa w środku nie widziałem - plomba gwarancyjna :/ ). Także sam nic nie poradzę.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem
ale ja mam niby podobny problem
porostu jak włączam allegro, wchodze w jakiś dział, i mam te aukcje wsyztkie to pierwswza strona działa lux, ale jak przełącze na 2 lub 3 itd. to pokazuje mi się
zainstalowałem sobie LISKA jak przeglądarke i allegro działa