+ Odpowiedz na ten temat
1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 25 z 44

Temat: Jak prosto przyśpieszyć neta - porady, pytania

Stały Użytkownik +ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest Avatar +ADI+

Dzięki!
    5
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    6

Icon10 Jak prosto przyśpieszyć neta - porady, pytania

Szybszy Internet a pakiety QoS
    Z pewnością nie wszyscy wiedzą, że Windows XP, chyba najbardziej ukierunkowany na współpracę z Internetem, domyślnie ... ogranicza dostępną przepustowość połączenia do zaledwie 20% za sprawą tzw. pakietów QoS (Quality of Service).
    Dzieje się tak dlatego, że niektóre specjalnie napisane programy korzystają z części przepustowości łącza, zarezerwowanej właśnie dla nich. Ponieważ jednak większość aplikacji nie spełnia wymagań QoS, przepustowość z jakiej moglibyśmy korzystać po prostu się marnuje. Można to jednak zmienić.
    W tym celu z menu Start wybieramy Uruchom i wpisujemy polecenie gpedit.msc. Uruchamiamy w ten sposób narzędzie Zasady grupy. W gałęzi Konfiguracja komputera rozwijamy Szablony administracyjne - Sieć - Harmonogram pakietów QoS.
    W prawej części okna zaznaczamy opcję Ogranicz rezerwowalną przepustowość i z jego menu podręcznego wybieramy polecenie Właściwości. Teraz zaznaczamy pole Włączone i określamy limit przepustowości - proponuję 0%. Zatwierdzamy zmiany przyciskiem OK i restartujemy komputer.

Nie ma się co zastanawiać... enjoy
    źródło: www.infernoguild.fora.pl
    forum klanu supreme destiny

PS może by przykleić?
    EDIT: od siebie dodam że net fucktycznie lepiej lazi;]
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 03-07-06 - 22:06

2. Użytkownicy, którzy podziękowali:

Szycha (27-02-10)

murder(ator) ;) DaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar DaRiOOsH

Dzięki!
    5
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Nawet nie sądziłem, że mój necik to taka rakieta

+ADI+ :hail: plusiki lecą

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    30
    Podziękował 25 razy w 22 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Faktycznie działa, wieli dzięki!:dance:
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    &
    &
    :thanks:

stary bluesman wlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy go Avatar wlodas

Dzięki!
    119
    Podziękował 59 razy w 52 Postach
    Siła Reputacji
    11

Stały Użytkownik Stary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Stary

Dzięki!
    12
    Podziękował 15 razy w 13 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Dzięki, - wielki plus !

Stały Użytkownik +ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest Avatar +ADI+

Dzięki!
    5
    Siła Reputacji
    6
    Dziękówka za plusy... to będzie to przyklejone ?

stary bluesman wlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy go Avatar wlodas

Dzięki!
    119
    Siła Reputacji
    11
    dobra .. przyklejam / na probe/. obaczym jak temat się rozwinie.

ByED
    Gość Avatar ByED
    Super sprawa !!! Ale ja przed przeczytaniem posta użyłem TuneUp Utilities 2006 v.5.0.2331 PL. - propozycja Bronsona
    http://forum.underpl.org/showthread....178#post107178
    System Optimizer wykrył to ograniczenie i zaproponował usunięcie i też przyśpieszyło. (chociaż w zasadach grupy nie było zmiany to dodałem tak dla pewności - szkoda że drugi raz nie zadziałało he he)
    Duży plus!!!

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Czy da się ten patent zastosować na XP Home? Taki mam nabyty wraz z laptopem Toshiba. A na Home gpedit nie istnieje

Dzięki!
    5
    Siła Reputacji
    6
    1 pozycja w google nie szukałem długo http://support.microsoft.com/default...%3Bpl%3B813940

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Brawo, Panowie ByED i +ADI+! Dzieki! Btw. pozostaje otwarty problem innych ograniczeń funkcjonalnyh w home. A w tym przypadku najwygodniejszy jest TuneUp Optimizer.

Dzięki!
    5
    Siła Reputacji
    6
    Na pana to trzeba mieć wiek albo pieniądze po prostu Adi

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    +ADI+, z wiekiem nie masz co się śpieszyć, a tego drugiego wszystkim życzę

Dzięki!
    5
    Siła Reputacji
    6
    Święta Prawda

Stały Użytkownik Zeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Zeratul

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    7
    @#$% !!! Mam pie*** Home'a.
    Am Ende bleib ich doch alleine
    Die Zeit steht still und mir ist kalt!

Dzięki!
    5
    Siła Reputacji
    6
    Mam wskazówkę- looknij 5 postów wstecz ...

Dzięki!
    119
    Siła Reputacji
    11
    Cytat Napisał Zeratul
    @#$% !!! Mam pie*** Home'a.
    a tu właśnie : http://support.microsoft.com/default...%3Bpl%3B813940

Stały Użytkownik Zeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputacjęZeratul Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Zeratul

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    7
    Twój link ma błąd. Aczkolwiek ta strona mi się nie otwiera poprawnie. Ucina jej część. Poza tym... jestem na tyle lamer ze spraw systemowo-sprzętowych, że i tak nie będę wiedział co zrobić.
    Ostatnio edytowane przez: Zeratul : 04-07-06 - 14:57

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał Zeratul
    Twój link ma błąd. Aczkolwiek ta strona mi się nie otwiera poprawnie. Ucina jej część. Poza tym... jestem na tyle lamer ze spraw systemowo-sprzętowych, że i tak nie będę wiedział co zrobić.
    Ano...bo wlodas zle skopiował linka: http://support.microsoft.com/default...%3Bpl%3B813940
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    7
    Hej! Wiem o tym linku - jest zamieszczony wyżej! Ale nie otwiera mi się on poprawnie. 75% strony, która się otwiera jest zupełnie pusta.

PS. Może by ktoś usunął ten bajzel, którego narobiłem ? ...

Stały Użytkownik Stary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Stary

Dzięki!
    12
    Podziękował 15 razy w 13 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Cytat Napisał Zeratul
    Hej! Wiem o tym linku - jest zamieszczony wyżej! Ale nie otwiera mi się on poprawnie. 75% strony, która się otwiera jest zupełnie pusta.
    Mam to samo pod FF, ale w IE otwiera się poprawnie (ściślej - przy użyciu wtyczki do FF -->IE Tab).
    Ostatnio edytowane przez: Stary : 04-07-06 - 16:31

Stały Użytkownik marcinek_89 Poziom 1 : Buduje reputację Avatar marcinek_89

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    6
    no teraaz moj necik "hula".... duzy + dla odkrywcy

C/L/e/O_00
    Gość Avatar C/L/e/O_00
    no prosze...jestem pozytywnie zaskoczona...con16:

Stały Użytkownik boofish Poziom 1 : Buduje reputacjęboofish Poziom 1 : Buduje reputację Avatar boofish

Dzięki!
    6
    Siła Reputacji
    7
    ja to gdzieś już kiedyś widziałem i korzystałem z tego. ale jakoś zapomniałem

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    10
    Na czystym XPku nie widać różnicy, pewnie jak ktoś ma service packi, to panowie z MS pomyśleli jakby tu nie zmęczyć windowsa
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

+ Odpowiedz na ten temat
1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)