+ Odpowiedz na ten temat
2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 26 do 44 z 44

Temat: Jak prosto przyśpieszyć neta - porady, pytania

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    10
    szkoda że nie dziala tak fajnie z operką................ przynajmniej po dzialaniach z TuneUpem ( mam XP Homa niestety )

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Stały Sęp muminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jest Avatar muminekk

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    7
    o lol ;] działa ;] nawet transfery przy sciaganiu sa lepsze wielkie THXXX

http://img464.imageshack.us/img464/5735/sca336ls3ix5.png

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    22
    Podziękował 6 razy w 6 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Człowiek, tyle na ten temat się naczytał, oszukał, większość mówi: nie da rady, a tu proszę.

dzięki kolego
    pytonss

Stały Sęp muminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jestmuminekk Poziom 2 : Fajny jest Avatar muminekk

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    7
    nie wiem czy to było, ale dodam :

Z czyklu "Przyśpieszenia" Czyli jak przyspieszyc naszego Firefox'a

Oto przepis na przyspieszanie otwierania się stron w przeglądarce FIREFOX

"Używasz Firefoxa, tylko dlatego, że wydaje Ci się, że jest szybszy od dostarczanego przez Microsoft IE?

Dzięki odkryciom naszych kolegów z zagranicznych serwisów jesteśmy w stanie jeszcze bardziej przyspieszyć działanie naszego liska.

A oto krótka instrukcja jak tego dokonać:

# w polu wpisywania adresu przeglądarki Firefox wpisz "about:config" i naciśnij Enter

# odnajdź następujące linijki: network.http.pipelining, network.http.proxy.pipelining oraz network.http.pipelining.maxrequests

# zmień wartości "network.http.pipelining" i "network.http.proxy.pipelining" na "true" a także ustaw wartość "network.http.pipelining.maxrequests" na "30" - dzięki tej operacji przeglądarka będzie wysyłała 30 zapytań na raz

# na koniec naciśnij prawy przycisk myszy, wybierz "Dodaj ustawienie typu" -> "Liczba całkowita (Integer)", nazwij ją "nglayout.initialpaint.delay" i przypisz wartość "0"

Po tej nieskomplikowanej operacji Wasz Firefox będzie jeszcze szybciej otwierał strony."

Zrobiłem tak jak jest tu napisane i wygląda na to, Firefox dostał przyspieszenia, i to jeszcze jak.

Stały Użytkownik boofish Poziom 1 : Buduje reputacjęboofish Poziom 1 : Buduje reputację Avatar boofish

Dzięki!
    6
    Siła Reputacji
    8
    muminekk, o tym już dużo było na 4um

Mojżesz? Mojgę! Fenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jest Avatar Fenot

Dzięki!
    3
    Podziękował 4 razy w 3 Postach
    Siła Reputacji
    8
    ale jak tego teraz szukałem, to wyskakiwał "database error" (pierwszy to na UPL dodał Gourney)

EDIT:
    Lol Przecie takie rzeczy to mają swoje miejsce wyyzy nie z nudów założył temat: Mozilla Firefox - wszystko o lisku :] i tak tam juz jest info o tym, a dokładnie ten post (na dole)

Sąsiad kocham Cię :F Jak to ładnie walczyć ze stereotypami

EDIT 2 by Fenot:
    wiem, że to było w tym temacie, ale jak próbowalem otworzyć posta, to wyskakiwał "database error"...pewnie to miało związek z problemami serwerowymi, któr ostatnio dręczą UPL...a wogóle, to ja zaczynam sie Ciebie bać...:F jesteś niebezpieczny dla otoczenia

EDIT by znowu Ja:
    Z jakiego powodu niebezpieczny Ja tylko zdominuje świat No może to kocham Cię jest trochę za dużym określeniem co do stanu faktycznego, ale i tak powinnieneś się ucieszyc rotfl

EDIT by Fenot:
    już sie nie wycofuj z zadeklarowanego uczucia - nie wstydz sie tego
    ...i wiedz, ze jakby co, to ja nie jestem taki łatwy buehehe
    Ostatnio edytowane przez: Fenot : 24-10-06 - 20:05
    Piraci obecnie nie istnieją! Piraci tworzyli nielegalne kopie płyt i na tym zarabiali, ludzi którzy wstawiają albumy do ściągnięcia za friko z netu nazwał bym prędzej "anarchistycznymi bibliotekarzami"
    Duże Pe

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    7
    No może ale nie wiedziałem, jeśli zbedne to usunę.

Bractwo Kapturników Przemek Poziom 2 : Fajny jestPrzemek Poziom 2 : Fajny jestPrzemek Poziom 2 : Fajny jestPrzemek Poziom 2 : Fajny jestPrzemek Poziom 2 : Fajny jestPrzemek Poziom 2 : Fajny jest Avatar Przemek

Dzięki!
    6
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Nie usuwaj! Ja z tego skorzystałem

TvG
    Gość Avatar TvG
    Działą to też na NEO 512? Zrobiłem jak w instrukcji, ale wczesniej równiez optymalizowałem łącze przez Tune Up 06, tylko nie wiem czy mi wykryło to ustawienie. W każdym bądź razie napewno mi neta nie zwolni, a jak zobaczę że są efekty przy ściaganiu to odrazu daję plusa Dzięki i pozdrawiam!

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    7
    Przy sciaganiu roznicy nie ma, ale przy otwieraniu witryn jest i to wielka roznica

TvG
    Gość Avatar TvG
    No własnie przy ściąganiu nie zauwazyłem różnicy. A przy otwieraniu sajtów może minimalną. Mimo to daje tego plusa no bo metoda fajna

Always Alone Immortal occultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jest Avatar occultus

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    10

Icon3

Dzięki serwisowi wykop.pl dotarłem do tego tematu i muszę niestety zgodzić się z jedną z osób wypowiadajacą się tam w komentarzach:
    Sprostowania nieprawdziwych opinii na temat obsługi QoS w systemie Windows XP
    W różnych artykułach technicznych i wypowiedziach w grupach dyskusyjnych pojawiły się opinie, że system Windows XP zawsze rezerwuje 20 procent dostępnej przepustowości dla mechanizmu QoS. Twierdzenia te są nieprawdziwe. Właściwy opis działania systemów z rodziny Windows XP można znaleźć w sekcji ?Wykorzystanie mechanizmu QoS na komputerach końcowych z systemem Windows XP — szczegóły?.

support.microsoft.com/
    Co więcej QoS nie ogranicza przepustowości łącza do 20% a jedynie rezerwuje 20% jak jest potzrebne

Software is like sex. It's better when it's free...
    Linus Torvalds

bigul
    Gość Avatar bigul
    Ej ja wpisuje te gpedit i wyskakuje mi takie cos
    http://img225.imageshack.us/my.php?i...2361910ok4.png
    Jak to zrobić ?
    Aha i to działa na Mozzili?

murder(ator) ;) DaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar DaRiOOsH

Dzięki!
    5
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Cytat Napisał bigul Zobacz post
    Ej ja wpisuje te gpedit i wyskakuje mi takie cos
    http://img225.imageshack.us/my.php?i...2361910ok4.png
    Jak to zrobić ?
    Aha i to działa na Mozzili?
    Przewracam internet i znalazłem, że gpedit.msc nie działa na WINXPHOME, tylko PRO. Wyżej wymienione QoS odnoszą się do całego systemu.

bigul
    Gość Avatar bigul
    Mógł by mi ktoś podać bezpośredni link do jakiegoś poradnika jak to zrobić czy coś?
    Albo opisać to tute(a)j.
    Ostatnio edytowane przez: pytonss : 28-01-08 - 14:26 Powód: ort+grama

Stały Użytkownik +ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest Avatar +ADI+

Dzięki!
    5
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    7
    Patrz pierwszy post.

popers12
    Gość Avatar popers12
    sorki ale chciałem właśnie zrbić ten myk ztym internetem, ale jak wchodze w Szablony administracyjne - Sieć - i właśnie dalej jest problem bo u mnie nie ma - Harmonogram pakietów QoS. Co mam zrobić??

Stały Użytkownik boofish Poziom 1 : Buduje reputacjęboofish Poziom 1 : Buduje reputację Avatar boofish

Dzięki!
    6
    Siła Reputacji
    8
    a jak się ta sprawa ma z Win7? ktoś próbował?

Moderator Szycha Poziom 1 : Buduje reputacjęSzycha Poziom 1 : Buduje reputacjęSzycha Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Szycha

Dzięki!
    4
    Podziękował 6 razy w 5 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Działa z 7 ;] na 100 % bo właśnie przed chwilą sprawdziłem- możecie działać

+ Odpowiedz na ten temat
2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)