+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Problem z założeniem FTPka

HeyMan
    Gość Avatar HeyMan

Problem z założeniem FTPka

Witam.
    Niedawno postanowiłem stworzyć sobie na swoim kompie server FTP żeby udostępnić pliki moim ziomkom. Mam Neo512 które jest podłączone do mojego brata kompa a neta mam przez LAN z jego kompa. Zarejestrowałem domenę na no-ip.com i NO-IP DUC działa już na kompie. Zainstalowałem BulletProofFTP ale mam z nim mały problem. Nie wiem jak go dobrze skonfigurować bo jak narazie jedynym sposobem na zalogowanie się na server jest przez moje ip w sieci wewnętrznej. Co zrobić by do servera można było dostać się przez zewnętrzne IP??

za pomoc z góry Dzięx
    Ostatnio edytowane przez: HeyMan : 22-03-06 - 15:48

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał HeyMan
    ...Co zrobić by do servera można było dostać się przez zewnętrzne IP??...
    Podłącz neostrade brata u siebie.
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

Stały Użytkownik karpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputację Avatar karpik83

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    a to neo to przez co jest podlaczone?? przez modem USB czy uzywasz jakiegos routera??

Pozdro

HeyMan
    Gość Avatar HeyMan
    Nie moge podłączyć neo u siebie.
    Neo mam podłączone przez modem USB.

RedMAster
    Gość Avatar RedMAster
    Skoro masz już obsługa dynamicznego IP pozwalająca uruchomić własny serwer to nie wiem w czym problem! Najprościej mówiąc po zarejestrowaniu się na serwisie i zainstalowaniu programiku i łączeniu się z serwisem, dostajesz swój adres xxx.no-ip musisz konfigurować serwer ftp pod ten właśnie adres, i to wszystko. Tak jak pod adres wewnętrzny zrób to samo z tym adresem jaki dostałeś z DNS. Jeśli wszystko działa poprawnie to musiałeś źle zdefiniować adres w samym serwerze ftp.
    Czy to przez USB czy router to juz nie ma znaczenia!!

Stały Użytkownik karpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputacjękarpik83 Poziom 1 : Buduje reputację Avatar karpik83

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    cos ty tu "Red" krecisz , wszystko sie zgadza do momentu kiedy napisales ze no-ip zalatwi tez przekierowanie z zewnetrznego ip na wewnetrzne, bzdura, no-ip laczy tylko wybrana przez uzytkownika nazwe np. xxx.no-ip.org z zewnetrznym ip (nie wewnetrznym) czyli w tym przypadku wszystkie odwolania do serwera ftp wpadaja na kompa ktory ma zewnetrzne ip (czyli komp brata) zeby zaczelo to dzialac trzeba otworzyc a potem przekierowac port na ktorym stoi ftp (standardowy 21) na wewnetrzne ip. HeyMan wspomnial ze uzywa ICS, wiec tam jest taka opcja.

Pozdro

RedMAster
    Gość Avatar RedMAster
    hmmm wydaje mi się że przekierowywanie portu jest nie konieczne ale musiałbym sprawdzić to, i zrobię to. Sam nie mam neostrady ale dam radę. Przede wszystkim nie rozumiem co masz na myśli zewnętrzne, wewnętrzne. Ok w sieci lokalnej? Neostrada z tego co pamiętam neostrada nie udostępnia prywatnych adresów IP. Dobra może nie zrozumiałem problemu, ale logika podpowiada mi że bez przekierowania z lokalnej wewnętrznej sieci można uruchomić usługę FTP!

Ich bin das nicht gut mod neoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jestneoshiro Poziom 2 : Fajny jest Avatar neoshiro

Dzięki!
    1
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    8
    a ja mysle, ze trzeba troche pogrzebac u brata w komp. z ustawieniami udostepnianych uslug dla sieci lokalnej lub zaopatrzec sie w jakis (router z modeme w jednym, ktory podzieli ciebie i twojego brata siecia)

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    (\___/) copy Rhino in to your profile to help/////////"wypowiadamy zaklecie: troll sio, troll sio, troll sio
    (*.I.
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    him achieve the world domination////////////////okrecamy sie 3 razy na nodze wokol siebie
    (> . <) ////////////////////////////////////////////////////////////////i juz troll znikl"
    /_I I_\

RedMAster
    Gość Avatar RedMAster

odp

ok skoro chodzi o to, to ja się wycofuje. Bez udostępnienia usług na styku z internetem nawet cud nie pomoże a już na pewno jakiś no-ip. Trzeba zacząć od początku a nie od środka
    pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)

Zasady Postowania