+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Livebox TP

rolaj
    Gość Avatar rolaj

Livebox TP

Czy ktos ma juz jakieś doświadczenia z tym wynalazkiem? Zastanawiam się nad wydzierżawieniem. Mam jeden stacjonarny i jeden laptok, interesuje mnie np. jakość sygnału radiowego, czyli transfer, między piętrami. W ogóle jakiekolwiek doświadcenia, które może juz macie. Alternatywą dla mnie jest wiercenie sufitu i kilkanaście metrów kabla sieciowego oraz router, albo urządzenie które ma w sobie modem adsl i rozszywa sygnał jednocześnie bezprzewodowo i kablowo co oznacza minimum 350 zł. A wynajęcie l-boxa to raptem 10 miesięcznie.

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    No i mam to pudełko. Troche smieszne, trochę brzydkie ale skuteczne. Rozszyłem neozdrade na stacjonarny przewodowo (ethernetem) i bezprzewodowo na laptoka. Teraz pisze sobie z kompem na kolanach. Wg. kontrolki siła sygnału to 4 na 5 możliwych kresek (po drodze jest zbrojony stro. Rada dla wszystkich, co pójdą w moje ślady: na każdym kompie najlepiej jest przeprowadzić "pełną" instalację, mimo że instrukcja mówi co innego. Miałem problemy postepując wg. instrukcji i dopiero pan ze wsparcia telefonicznego poradził mi to, mówiąc że wie co pisze w instrukcji, ale tak jest "pewniej". Nie dodajemy nowych komputerów, lecz instalujemy każdy osobno.

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    37
    Podziękował 29 razy w 24 Postach
    Siła Reputacji
    10

Icon5

Dostałęm niedawno telefon od TP, że zapomnieli mi zaoferować tego urządzenia. Ja sam też o tym nie pomyślałem, bo zamawiałem na szybko Internet. I zakupiłem router, bo mam neostradę podzieloną na 2 komputery - mój i sąsiada. W tym wypadku ma sens branie tego "pudła" od TP? Dałoby się to jakoś z routerem pogodzić? I jak wygląda sprawa np videostrady - jakie tam są kanały itd?
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    :thanks:

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)