+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 12 z 12

Temat: Internet po radiu

miki_aha
    Gość Avatar miki_aha

Internet po radiu

Mam do was taką małą prośbe.
    Czy może się wypowiedzieć ktoś kto ma neta przez radio co do plusów i minusów takiego połączenia!!
    Kończy mi się umowa na stałe łącze i mam taką ofertę, cenowo jest ona lepsza ale czy warto przechodzić na radio?? Te łącze które do tej pory miałem spisywało się całkiem OK.

Jeżeli wstawiłem nie w tym działe to przepraszam.

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    5
    Podziękował 23 razy w 20 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Minusy:
    - wrażliwe na warunki atmosferyczne (zapomnij o necie przez mgłę)
    - z reguły ograniczenia nałożone na porty (głównie p2
    - awaria połączenia i/lub awaria serwera/accesspointa oznacza utratę połączenia

Plusy:
    - koszty
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

night_cr0wler / astar0th

starszy ogniomistrz elwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar elwoodblues

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    Ja mam łącze radiowe od prawie dwóch lat i nie narzekam. Płacę 30 zł miesięcznie , a transfer mam w granicach 200-400 KB/sek(mniej więcej najszybsza neostrada razy trzy)zależnie od pory dnia. Ale to zależy akurat od operatora, jakie przydziela limity. Nie zauważyłem natomiast żadnego wpływu warunków atmosferycznych na jakość połączenia, nawet podczas mgieł i burzy.Faktem jest że mam dosyć blisko do antenki operatora. Co do kosztów, to rzeczywiście czeka cię wydatek ok 300 zł na kartę radiową.
    Ostatnio edytowane przez: elwoodblues : 03-03-06 - 18:29
    Nie patrz na całokształt krzywo,
    Chodź zrobimy jakieś piwo(...)
    (...)Lepiej nie główkuj już
    Blues panie Jurek blues

Gourney
    Gość Avatar Gourney
    Cytat Napisał night_cr0wler
    Minusy:
    - wrażliwe na warunki atmosferyczne (zapomnij o necie przez mgłę)
    - z reguły ograniczenia nałożone na porty (głównie p2
    - awaria połączenia i/lub awaria serwera/accesspointa oznacza utratę połączenia

Plusy:
    - koszty

mam i sie zgadzam z Wujkiem

ale co do 1 pierwszego punktu to sie niezgodze, sciany,drzewa cokolwiek.. nic sie nieboj.... ja gownianym routerkiem (nim samym) nadaje do kumpla 50 metrow przez kilka KAMIENIC(czyli strasznie grube sciany)
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 03-03-06 - 19:12

miki_aha
    Gość Avatar miki_aha
    Sorki że nie dopisałem, firma udostępniająca instaluje neta za 1zł i potem to tylko abonament czyli nic o kupnie kart radiowych nie mówili

starszy ogniomistrz elwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar elwoodblues

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    A jak odbierzesz sygnał??? Musisz mieć antenę i kartę radiową.
    Blues panie Jurek blues

miki_aha
    Gość Avatar miki_aha
    Antena jest na dachu bloku a na klatce - no niewiem jakiś ruter czy coś takiego i do kompa to chyba kablem poleci

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    To takie rozwiazanie rzeczywiście pozwoli ominąć koszty karty radiowej, ale równocześnie spadnie jakość łącza, bo uzależni cię bardziej od współużytkowników. będą problemy z p2p itp, a do tego pewnie jakieś ograniczenia wprowadzone przez admina.
    Blues panie Jurek blues

miki_aha
    Gość Avatar miki_aha
    Dziękuje wszystkim za wypowiedzi. Temat można zamknąć

stary bluesman wlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy go Avatar wlodas

Dzięki!
    119
    Podziękował 61 razy w 53 Postach
    Siła Reputacji
    12
    jak sobie życzysz - zamykam

stary bluesman wlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy go Avatar wlodas

Dzięki!
    119
    Podziękował 61 razy w 53 Postach
    Siła Reputacji
    12
    Cytat Napisał miki_aha
    Dziękuje wszystkim za wypowiedzi. Temat można zamknąć
    przed zamknięciem powiedz chociaz na co się wkońcu zdecydowałes?

miki_aha
    Gość Avatar miki_aha
    Przepraszam powinienem wam to powiedzieć.
    Po uwzględnieniu waszych wypowiedzi postanowiłem pozostać przy stałym łączu. Ponieważ nie wziąłem pod uwage obciążenia sieci osiedlowej przez użytkowników a do tej pory miałem sam dla siebie całe pasmo i nie musiałem go z nikim dzielić.Tak więc będe płacił troche więcej ale nie będe się martwił tym że transmisja mi spadnie i nie będe mógł nawet otworzyć stron.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)