NAT zamienia port źródłowy na inny, który sobie sam wylosuje. Zależy mi żeby go ustawić na sztywno. Np. Jak przychodzi ramka z portem źródłowym 22333 to ma wyjść z 22777. Jak to zrobić na Windows 2003?
NAT zamienia port źródłowy na inny, który sobie sam wylosuje. Zależy mi żeby go ustawić na sztywno. Np. Jak przychodzi ramka z portem źródłowym 22333 to ma wyjść z 22777. Jak to zrobić na Windows 2003?
ja też mam problem z NATEM ale u mnie chyba chodzi o coś innego. Bo gdy zaczynam ściągać Azureusem to pisze że jest problem z NATEM. Dowiadywałem się i mi mówiono, że niektórzy są za a niektórzy przed NATEM. MAm neo i mój znajomy te ż ma neo i jak u niego odpaliłem Azureusa to torrentry miały status zieleny a u mnie mają żółty.
Wie ktoś możę co mogę zrobi ć aby mialy status na zielono i żebym nie miał problemu z NATEM??

moze tu znajdziesz odpowiedz:Napisał flash
Kod:http://www.szukacz.pl/szukaj.aspx?enc=iso-8859-2&ct=polska&q=konfiguracja+azureusa
wlodas dzieki. Zajrzałem tam i znalazłem to: http://www.azureus.qx.pl/pytanie221.html.
Mozesz tam luknąć i powiedzieć mi czy ja to mogę przekierować te porty??
P.S. ja mam neta rozdzielonego przez router. Nazwa mojego routera to: asmax ar- 800 c2. Na obu komputerach nie mam zainstalowanego żadnego firewalla. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez: wlodas : 14-02-06 - 16:34

dokument ze strony asmaxa wyjasniajacy dokladnie jak otworzyc i /lub przkierowac porty w twoim routerze
Pozdro
a jeszcze zapytam czy jak przekieruje te porty zgodnie z instrukcją to net na obu kompach bedzie dobrze działac?

tu sie chyba nie o net rozchodzi tylko o azureusa, praktycznie wyglada to tak, komputer 1 uzywa portu np 49157 wiec przekierowujesz ten port na IP wew. tego komputera, komputer 2 uzywa portu np 56345, przekierowujesz ten port na IP tego komputera. w instukcji jest napisane wyraznie, ze musza to byc rozne porty...
Pozdro

Dokładnie... net i tak i tak będzie. Cały czas w temacie walczymy o włączenie szybkiego p2p. Można tez użyć BitComet'a (jeśli chodzi o torrent'a), ale to już nie to samo![]()
... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
night_cr0wler / astar0th
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)