+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 14 z 14

Temat: Spyware i podobne..

snake
    Gość Avatar snake

Spyware i podobne..

Cóż... przybliżę troszkę moją sytuację. Często chodząc po internecie napotykam na różne strony, jak każdy z nas zapewne. Zdarza się czasem, że na niegroźnej z pozoru stronie czaji się jakiś wirus/trojan i wtedy w lewym dolnym rogu komputera pojawia się czerwony krzyżyk z napisem "Computer has been infected". I chciałbym mieć jakiś program który usunie takie śmieci, gdyż zawsze jestem zmuszony do formatowania dysku C. Te programy które ściągają się automatycznie po zainfekowaniu trojana wykrywają go, ale zeby móc je usunąć nalezy oczywiście coś tam wykupić... Mógłby ktoś doradzić skąd wziąść (darmowo) program który będzie i chronił przed nimi i usuwał takie śmieci?

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    do usuwania dobry jest ad-aware, a żeby nie łapać takiego śmiecia, to chyba dobry jest firewall jakikolwiek

Super Mordoprator ;-) ulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar ulm@n

Dzięki!
    20
    Podziękował 119 razy w 84 Postach
    Siła Reputacji
    11
    Ja mam AdAware Professional + NOD32 i nic mi do kompa nie wchodzi Co prawda obra programy nie są darmowe, ale jak Ci bardzo zależy to AdAware możesz używać w wersji Personal (nie ma sprawdzania akcji w czasie rzeczywistym) a NODa możesz mieć wersję trial
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie...
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał snake
    ...pojawia się czerwony krzyżyk z napisem "Computer has been infected". I chciałbym mieć jakiś program który usunie takie śmieci, gdyż zawsze jestem zmuszony do formatowania dysku C(...)Mógłby ktoś doradzić skąd wziąść (darmowo) program który będzie i chronił przed nimi i usuwał takie śmieci?
    Tak jak wspomniał ulm@n, te dwa przydatne programy powinny być chyba na każdym komputerze Oprócz nich, chodząc po różnych stronach należy używać alternatywnych przeglądarek(firefox, opera), a nie tego...IE. Jeśli chodzi o sam problem to jego usuwania jest szczegółowo opisane w necie. Przerabiałem ten problem dwa razy, co prawda nie miałem tyle ochoty, aby usuwać niezmienną tapete z ekranu windows, ale to też jest możliwe.

Najczęściej jak jest jakiś problem z wirusem, to wpisujemy jego treść w google i pojawia nam się ładnie rozwiązanie, no chyba że wirus jest świeży... Poza tym zawsze google pomaga w takich przypadkach
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

snake
    Gość Avatar snake
    Dzięki wielkie, właśnie zacznę zbroić mój komputer Jeszcze tylko pytanie, jakiego firewalla najlepiej używać?

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    AdAware nie radzi sobie ze szczególnie złośliwymi. Spróbuj:
    Kod:
    http://www.emsisoft.com/en/software/free/
    To jest bardziej skuteczne. Dobry jest też SpywareDoctor

snake
    Gość Avatar snake
    Te wszystkie programy to wersje testowe, czy jest możliwość 'załatwienia' sobie ich na dłużej, bez opłaty?

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Wg. mnie najskuteczniejszy program to spysweeper, ale niestety płatny i brak dobrego słodzika:/

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Skaner a2 jest darmowy przez miesiąc. przypuszczam, że można to "załatwić" ale nie sprawdzałem. SpywareDoctor - oczywiście można.

zeberka
    Gość Avatar zeberka

Icon10 Firewall

Cytat Napisał snake
    Dzięki wielkie, właśnie zacznę zbroić mój komputer Jeszcze tylko pytanie, jakiego firewalla najlepiej używać?
    Dołączam się do prośby Sneka polećcie jakiegoś firewalla, nallepiej free. Próbowałem trochę z NIS ale nie bardzo mi wychodziło więc go wyrzuciłem i nie bardzo wiem co zainstalować ,a stwierdziłem że coś takiego jednak trzeba mieć.

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał zeberka
    Dołączam się do prośby Sneka polećcie jakiegoś firewalla, nallepiej free. Próbowałem trochę z NIS ale nie bardzo mi wychodziło więc go wyrzuciłem i nie bardzo wiem co zainstalować ,a stwierdziłem że coś takiego jednak trzeba mieć.
    Istnieje jakiś firewall freeware? <drap, drap> :surprised
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    niewiem jak z zonealarm, swoją drogą ja nie korzystam z żadnego to się nie wypowiadam
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 03-03-06 - 06:31

starszy ogniomistrz elwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnyelwoodblues Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar elwoodblues

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9
    tu jest kilka darmowych z opisami http://wilk13.net/firewall.php
    Nie patrz na całokształt krzywo,
    Chodź zrobimy jakieś piwo(...)
    (...)Lepiej nie główkuj już
    Blues panie Jurek blues

Always Alone Immortal occultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jestoccultus Poziom 2 : Fajny jest Avatar occultus

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 2 Postach
    Siła Reputacji
    10

Icon3

Cytat Napisał ogorekexe1
    niewiem jak z zonealarm, swoją drogą ja nie kożystam z żadnego to się nie wypowiadam
    Jeszcze do niedawna ZoneAlarm w jakiejś tam wersji był darmowy...przypuszczam, że i dalej takowy pozostaje!
    Pozwolicie, że dołącze się do dyskusji na temat programów antytrojanowych/antyvirusowych/firewalli.
    Temat wiadomo długi jak rzeka i można by sie post po poście przekomarzać czyja konfiguracja jest lepsza wiec postanowiłem jedynie sprowadzić tego posta do moich wyłącznie doświadczeń w tej amterii :bigok:
    Otuż ja używam Kaspersky Anty-Virus Personal Pro (niestety płatne - ale da sie bezproblemowo znaleść lekarstwo w sieci). Według PC World Computer Antyvirek ten uplasował sie na 3 miejscu pod wzgledem cena/jakość (w testach były brane też pod uwage antyvirki darmowe, i chyba też takowy wygrał ze wzgledu na cene ). Ale do tematu. Uzywam go...i tylko go. W pewnym stopniu utrzymuje sie z buszowania po internecie (i naprawde zagladam wszędzie) i od b. dawna nie robiłem format czy zmieniałem systemu operacyjnego z powodu "szkodnika". Ten programik działą mi jako spyware/firewalle (i wcale go na takowego nie ustawiałęm, po prostu wykrywa cały syf z sieci). Od czasu do czasu jak mam chwile słabości to odpale Kaspersky AntyHaker jako firewalla (ale to naprawde sporadycznie). To by było na tle z mojej strony. :gives:

Software is like sex. It's better when it's free...
    Linus Torvalds

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)